Weekend moments

Gisteren was het de koudste 23 maart sinds 1916 met slechts 2,3 graden in de Bilt. Even ter vergelijking: precies een jaar geleden was het 20 graden! Als ik even terug ga in mijn archieven zie ik dat ik een jaar geleden lekker aan het high teaen was, in de tuin – in de zon!
Toeval of niet, dit weekend kreeg ik weer de kriebels om een gezellig eetfeestje te organiseren. Helaas is het nog te koud voor mijn geplande lentefeestje, en daarom organiseer ik maar een brunch binnenshuis! De voorbereidingen zijn al getroffen, en komende week kun je in ieder geval een heerlijk recept voor een worteltjestaart verwachten.
Toch houdt de kou mij niet tegen, deze week had ik een vrij weekend en ging ik sinds weken weer eens naar ‘thuisthuis’: Nijmegen.

Translation: It’s so cold here that it’s hard to believe Spring has really begun. With temperatures around zero degrees celcius it feels more like winter! Exactly a year ago we were already enjoying the sun outside.. But this doesn’t stop me to enjoy spring. I’m done with winter! Today a personal post of my weekend.

Een van de mooiste winkels in Nijmegen is de bloemenzaak Jacco Otten in de van Welderenstraat. Hier vind je de mooiste bloemen en toebehoren. Kijk die prachtige bloesem! Deze is nep, maar van zeer mooie kwaliteit. De eerste foto van deze post is ook bij Jacco Otto gemaakt, prachtige bloemen he? Mijn favoriet zijn de Ranonkels.

Op de markt haalde we een grote zak groente en fruit en heerlijk brood. Links zie je een gele en een paarse peen, we waren zo benieuwd naar de smaak dat we ze meenamen! Ik heb ze nog niet geproefd, dus het antwoord blijf ik je nog verschuldigd ;-)
Voor de wortels zie je twee Meirapen, dit zijn twee kleine knolletjes. Ze smaken lichtzoet en zijn heerlijk om salades mee te maken. Ik vind het altijd leuk om ‘gekke’ groentes mee te nemen.

Natuurlijk liep ik even mijn favoriete winkel Flying Tiger binnen, waar ik een paar goodies kocht. Vrolijke servetten (alvast voor het lentefeestje ;-)), theezeefjes, cottontape (hebben ze dus bij Tiger!) én een to go beker.
Ik was al een tijdje op zoek naar een mooie to go beker en twijfelde al even over de duurzame Keepcup, maar vond deze eigenlijk ook erg leuk! Hij was slechts €4, heeft een leuk printje en is goed geïsoleerd waardoor je drankje lekker warm (of koud) blijft. Nou moet ik nog een beetje leren koffie drinken, maar ik zie mezelf al heerlijke thee of smoothies vervoeren in deze beker!
Deze leukerds kwam ik tegen.. op de toilet! Haha, thuis is in lichte Paassferen ;-)
Eindelijk kon ik de lieve beestjes weer knuffelen. Ik heb gelukkig Pip en Ollie in Utrecht, zonder beestjes zou ik het helemaal saai vinden.

En hier alvast een voorproefje van de worteltaart. Hij is goed gelukt en ruikt heerlijk! Ik maak zo nog een lekkere laag glazuur erop en dan kan hij naast de cheesecake en de scones op tafel. Nu ga ik lekker brunchen, hopelijk hebben jullie ook nog een fijne zondag!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Patricia

  Wat een super mooie winkel, ik zou graag een bloesemboom willen

 2. Nanda

  Wat een leuk idee, om te gaan brunchen bij je thuis :)
  De worteltaart ziet er heerlijk uit! Wil die zelf ook al een tijd maken, maar het komt er steeds niet van..

 3. Leuke post! Ben benieuwd naar jouw recept voor worteltaart, vind ik altijd erg lekker namelijk! :) En kom maar op met dat mooie lenteweer, en vorig jaar 20 graden!? Niet te geloven toch!

 4. Joyce

  Leuke foto’s! Ik heb die winkel in de van welderenstraat echt nog nooit gezien terwijl ik er vrijdag nog was! Zeker eens op letten want dat ziet er echt prachtig uit

 5. Tessa

  Wat een verschil met vorig jaar! Hier sneeuwt het in London en het vriest buiten!

 6. Zoë

  Wat een gezellige post :) Ik word er blij van! Ben benieuwd naar die penen, hopelijk zijn ze lekker :) Jammergenoeg is er hier nog niet veel paassfeer te vinden, er ligt weer 10 cm sneeuw …

 7. Hmm, dat zal gesmaakt hebben! Ik ben fan van alles van de rapenfamilie, van radijsjes of mierikswortel kan ik blijven eten :D
  En ja, dat weer he, ik herinner me dat ik 2 jaar geleden mijn verjaardag vierde met een ijsje en een cocktail op een terrasje, en nu kan ik sneeuwengelen maken en chocolademelk drinken …

 8. Ice Pandora

  Sneeuw of niet, always look on
  the bright side of light c:
  Ik heb onlangs ook worteltaart
  gemaakt! xx

 9. Iris

  Wowie, wat is de worteltaart mooi geworden. Echt een perfect taartje. Jummie! En ranonkels zijn ook één van mijn favorieten, net als gekke groenten meenemen :D

Geef een reactie