Cookbook review: Salades by Elena Balashova

Vandaag een review van het derde boek in deze stapel: Salades door Elena Balashova. Geen bekend boek deze keer, en daarom misschien juist wel zo leuk. Ik ben dol op salades, zeker nu de zomer in aantocht is. Probleem is alleen dat ik vaak toch bij dezelfde recepten blijf steken, terwijl er zo veel keus is!
Dit boek staat vol salades, van fruitsalade tot stevige maaltijdsalades en hoewel salades relatief gezond zijn is dit niet een boek speciaal voor mensen die willen afvallen waarbij gehamerd wordt op het aantal calorieën (vreselijk!). Het staat vooral vol lekkere salades!
Ik kocht het boek voor ongeveer een tientje bij de Slegte, je zal dus even moeten zoeken naar dit boek want ook bol.com heeft ‘m niet meer. 
Translation: Today a review of the cookbook ‘Salades’, about delicious salads written by Elena Balashova.


Ook dit boek is niet al te groot, wat hem erg handzaam maakt. Toch staan er genoeg recepten in, hij is namelijk ruim 300 pagina’s dik! De salades zijn verdeeld in categorieën per hoofdingrediënt. Zo heb je salades met vlees er in of met vis, maar ook fruitsalades.

Het boek begint met een handig overzicht, wat je helpt met het kiezen van een salade. Want met zoveel recepten is het lastig kiezen! Heb je trek in iets zoets? Of wil je juist even gezond doen? Op deze pagina vind je enkele suggesties uit alle verschillende categorieën. Erg slim bedacht!

De recepten hebben allemaal een mooie duidelijke foto ter begeleiding. Erg fijn vind ik zelf, dat maakt het kiezen alweer een stukje makkelijker. De recepten zijn helder weergegeven en de bereiding wordt kort en bondig beschreven. 
En nog zo’n slim idee van dit boek: onder elk recept vind je suggesties naar andere recepten. Want als je een blauwe kaassalade met pecannoten lekker vindt, vind je de kipsalade met blauwe kaas en walnoten wellicht ook lekker.
Zo is het heerlijk om door dit boek te bladeren en inspiratie op te doen. Je begint misschien bij een standaardsalade met kip, en via de suggesties eindig je wellicht met een exotische kipsalade met mango en cashewnoten!

En daar is dit boek dan vooral fijn voor: inspiratie op doen. Salades maken is namelijk helemaal niet moeilijk, maar soms moet je er maar net even op komen (mango met geitenkaas? ja, dat kan!). Naast de voor de hand liggende recepten vind je ook wat originele recepten met bijvoorbeeld quinoa of bulgur.
Ik kan je dit boek zeker aanraden als je net als ik dol bent op salades. Het boek is mooi en helder vormgegeven en heeft een fijne prijs. Nu nog hopen op lekker weer, zodat je deze heerlijke salades ook buiten kunt opdienen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Lekker:) Nu op naar het warme weer, want dan heb ik altijd trek in een lekkere salade!

 2. Joyce

  Wow ziet er erg goed uit! Ik kan ook wel wat inspiratie voor salades gebruiken.

 3. Laura

  Ah yum! Ik houd van salades! Dit zou wel een goed boek voor mij zijn. Zeker in de zomer eet ik bijna alleen nog maar salades haha.

 4. kim

  Ik hou ook van salades! :) Gooi alleen meestel gewoon van alles bij elkaar wat er in huis is. Wel leuk om inspiratie voor op te doen.

 5. liefsswaen

  Heerlijk! In het voorjaar en de zomer zijn salades zo heerlijk.
  Liefs, Swaen

 6. Kiki

  Lekker! Ik hou van salades, als het warm weer is. Als het koud is kan ik echt niet wachten tot ik mezelf eindelijk kan verwarmen met het avondeten :) liefs

 7. Caroline

  Heerlijk, ik hou van salades! Ben inderdaad een beetje inspiratieloos als het gaat om salades, dus zo’n kookboek zou goed van pas komen ;)

Geef een reactie