F.A.Q. + ask me anything

Ik krijg vaak mailtjes van lezers. Leuke mailtjes met tips en suggesties, lieve complimentjes en vragen. Vragen over van alles en nog wat. Hartstikke leuk, maar telkens dezelfde vragen beantwoorden wordt wat eentonig, en daarom leek het me handig om een soort ‘f.a.q.’ samen te stellen, waarin de antwoorden op de meest gestelde vragen komen te staan.
Vandaag alvast wat vragen (met daarbij de antwoorden) die ik vaak krijg, maar mocht je nog benieuwd zijn naar iets: brand los! Wellicht vind je jouw vraag dan wel terug in de f.a.q. Een soort ‘ask me anything’ post dus!
Translation: I get a lot of email from readers, with tips and suggestions, sweet compliments and a lot of questions. Questions I always love to answer, but answering the same questions over and over again gets a little boring so I decided to make a f.a.q.
Today a little preview of the f.a.q., but if you want to know something that isn’t on the list, don’t hesitate to ask. I might include your question in the f.a.q!


1. Hoe krijg jij jouw layout zo mooi? En hoe krijg je zoveel bezoekers? Kun je me helpen met mijn blog?
Dit is denk ik de meest gestelde vraag die ik krijg. Ik zou jullie natuurlijk het liefst allemaal persoonlijk willen helpen met het opbouwen met jullie blog (dat vind ik oprecht leuk!), maar dat kost helaas gewoon te veel tijd.
Een jaar geleden schreef ik een stukje met tips & tricks voor bloggers. Lees deze eens door! Hier vind je tips voor je layout, maar ook voor de inhoud van je blog. Ook in de comments staan nog handige tips, dus vergeet die ook niet.
En tja die bezoekers.. die zijn ook niet zomaar uit de lucht komen vallen. Ik blog al bijna 3 jaar, en doe gewoon wat ik leuk vind. Blijkbaar valt dat in de smaak, dus het echte ‘geheim’ kan ik je niet vertellen ;-). Gewoon eerlijk en oprecht blijven, dan kom je een heel eind.
2. Wat doe jij in het dagelijks leven?
Ik ben gestopt met mijn studie, maar heb wel besloten om op kamers te blijven wonen in Utrecht. Op dit moment werk ik ruim 27 uur in de week, daarnaast blog ik en doe ik vooral veel leuke dingen. En ben ik me aan het oriënteren op een nieuwe opleiding!
3. Welke fotoapparatuur gebruik jij?
Ik heb een spiegelreflex camera, een Nikon D90 met een standaard kitlens en een 50mm lens. De meeste foto’s zijn met de laatste lens gemaakt, al zijn alle foto’s voor 2013 gemaakt met mijn Nikon D60 met kitlens.
Af en toe gebruik ik ook mijn iPhone 4S als camera, en heel af en toe show ik nog eens wat ‘fotografie’ gemaakt met mijn analoge Canon AE 1.
4. Welke programma’s gebruik jij om je foto’s te bewerken?
Eigenlijk gewoon Photoshop (CS 5), en meestal pas ik alleen de belichting en het contrast aan. Heel af en toe gooi ik er een action overheen, maar zo’n held ben ik niet met Photoshop hoor.
Voor mijn telefoon zweer ik bij de app Afterlight, super mooie subtiele filters heeft die. Ik wou dat die app er ook voor desktops was!
5. Zullen we een keer afspreken/wat gaan drinken/samen iets doen?
Dit lijkt me op zich wel leuk, al vind ik dit ook een beetje lastig: jullie kunnen een bepaald beeld van mij vormen door mijn blog en daardoor mij een beetje leren kennen. Andersom zijn jullie totale vreemden voor mij, en afspreken met vreemden vind ik een beetje eng.
Daarnaast heb ik het ook vrij druk, afspreken is dus best lastig. Mocht je een bepaald doel hebben (bijvoorbeeld een interview of een leuk projectje voor op een site) dan kan ik altijd kijken of ik tijd heb, maar ‘gewoon’ afspreken doe ik liever niet zomaar. Maar dat betekent niet dat ik jullie niet hartstikke aardig vind hoor! :-)
Alle andere vragen die je eventueel nog hebt mogen dus in de comments! Mag inhoudelijk over mijn blog gaan, maar ook over mijzelf (al kan ik niet beloven dat ik overal een antwoord op heb). Korte simpele vragen zal ik in de comments beantwoorden, vragen die wat meer diepgang nodig hebben vind je terug in de f.a.q. binnenkort.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Ashleey

  Heel leuk om te lezen! Soms vragen mensen op youtube ook of ik met ze wil afspreken en dat is erg raar inderdaad.

 2. Nanda

  Wat leuk om te lezen!
  En als die blog vragen, alsof jij een gouden tip hebt waar je bezoekers vandaan komen haha. Was het maar zo makkelijk ;) Erg handig artikel dit!

  En ergens snap ik de vragen van afspreken wel, als ze bij je in de buurt wonen vooral. Waarschijnlijk is het heel leuk om medebloggers te ontmoeten, maar ik zou het ook niet zomaar doen hoor! Zou misschien eerst wat meer mail contact willen hebben zeg maar, dat het iets minder vreemd is haha.

 3. Jennifer

  Haha, grappig dat je mailtjes krijgt om af te spreken. Heb ik ook wel eens, en de meisjes die wat verder weg wonen die willen allemaal brieven met me schrijven. Fanmail, je hebt het er maar druk mee! ;)

 4. Really interesting – I must check out the tips for bloggers, thanks for the link :)

 5. Yasmin

  Aawh is dat een maine coon bij je op schoot? Ik heb een rooie :-D

 6. Eva

  Heb je nog wat project life tips? Hoe ik bijvoorbeeld een collage maak met de foto’s enzo?

  1. Daarvoor kun je denk ik het beste terecht bij Marloes, van speculaasblog.nl. Ik heb zelf geen project life.

 7. Leuke en handige post. Enne… ik ben zwanger en ineens dól op toetjes; zo oneerlijk om een heerlijk gevuld kommetje bij jou te zien staan, terwijl mijn koelkast leeg is (in ieder geval geen toetjes). Aan welke studie denk je?

  1. Haha ah, je moet ook altijd toetjes in huis hebben! En ik ben aan het twijfelen over de pabo! Ga binnenkort een keer een dagje meelopen.

 8. Marlies

  Leuk om te lezen! Sorry dat ik vandaag vroeg of je aan het werk was ;) Haha wel superleuk want Martijn herkende me en ik heb even een praatje met hem gemaakt. Ik hou van jouw werkplekken. Liefs vanuit de Yoghurt Barn! ;)

  1. Marlies

   Oh haha dan heb ik zijn naam niet goed gehoord! Je baas, al vindt hij dat een naar woord! ;)

  2. Marlies

   Haha dat lijkt ook totaal niet op elkaar! Behalve dan dat het beiden gangbare namen zijn! ;) Ja, de volgende keer kom ik als jij werkt voor de high tea. Yummie!

 9. veerlez

  Grappig dat mensen om hulp vragen om hun blog, tuurlijk is het leuk om bezoekers te krijgen, maar je doet het toch een beetje voor jezelf? Maarja, het is ook een compliment voor jou, want je hebt wel een inspirerende blog :)

  Wat voor een studie deed je en hoezo ben je gestopt?

 10. Even ene praktisch vraagje; hoe maak je een slideshow van je instagram? Ik zag dat je tinypic gebruikt, maar snap niet hoe… maak je elke keer een nieuwe of update ‘tie vanzelf? Alvast bedankt…

Geef een reactie