Food: lunch inspiration

Op 1 januari vertelde ik over een van mijn goede voornemens: beter en lekkerder lunchen. Zoals dat altijd gaat met goede voornemens, houd ik me er soms beter aan dan anders. Het komt nog steeds voor dat ik lunch oversla of een doos soepstengels leeg eet i.p.v. een fatsoenlijke boterham.
Toch houd ik vol, en daarom hier weer een post vol lunchinspiratie! Foto’s van lunches van de afgelopen maanden. Veel werklunches van Sid en Liv en dus lekkere culinaire hoogstandjes, maar ook eigen lunches zoals deze bagel.

Ik was afgelopen week weer bij lieve Maura en zij heeft altijd wel iets lekkers in huis, en zo kwam het dat ik sinds jaren weer eens een bagel at. Ik weet niet wat er zo bijzonder is aan dit broodje, maar lekker is het wel! Goed idee dus om vaker in huis te halen.

Translation: I’m still trying to go on with my new years resultion to have better lunch every day. I’m not always succeeding, but I do have some new lunch inspiration for you!

Een lekkere ciabatta met kalfshaas, augurkjes en salade met pijnboompitjes. Ciabatta is altijd heerlijk brood, en is relatief goedkoop als je de afbakvariant in de supermarkt koopt.
Ik ben dol op carpaccio, dus waarom niet op je brood? Heerlijk met kaas, wat pesto en pijnboompitjes. De andere boterham heeft wat sla, pesto en olijfjes met daarboven oude kaas, chutney en groene asperge. Van die laatste ben ik niet zo fan, maar chutney met kaas is heerlijk! 
Weer zo’n lekkere ciabatta, dit keer lekker Italiaans met parmaham. Daarnaast nog kaas, sla en pijnboompitjes. Ik vind sla op een boterham altijd zo lekker  knapperig en fris! 
Dit is eigenlijk een simpele en prima na te maken: boterham met mosterdmayonaise, oude kaas, sla, komkommer en tomaat. Lijkt veel gedoe, maar als je gewoon zorgt dat je altijd nog wat restjes sla en komkommer van de salade van de dag ervoor over houdt valt dat wel mee!
En zo nam ik dan ook zelf lunch mee naar mijn werk. Lekker met wat druifjes en cherrytomaatjes. Ik maak mijn boterhammen het liefst ‘s ochtends nog en verpak ze in zilverfolie om zo de smaak te behouden. Ik heb een vreselijke hekel aan kleffe boterhammen, maar zo gaat het prima!
Bij de Action vind je verschillende lunchboxes in allerlei kleuren en maten tussen 30 cent en 80 cent. Nu heb ik een lunchboxje ter grootte van de blauwe hierboven, en een kleinere die er precies in past voor bijvoorbeeld stukjes fruit, een sausje of een toetje. Op deze manier kun je bijvoorbeeld ook een drinkbeker met yoghurt vullen, en apart een bakje met muesli en eventueel fruit meenemen en zo je eigen yoghurtje maken.
Wat voor creatieve lunches maken jullie altijd? Of houden het nog simpel? Misschien is het leuk om samen een projectje op instagram te starten, door alle lunchfoto’s met #ldoslunch te taggen. Dan kunnen we vanaf  nu elkaars lunches checken en zo inspiratie op doen! Ik heb al mijn foto’s al getagged, dus voor nog veel meer lunchfoto’s kijk je hier.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Hmm ziet er heerlijk uit allemaal!
  Ik lunch het liefst met een salade of pompoensoep!
  Ik zal foto’s op instagram maken en taggen, leuk idee! =D

 2. hmm, heerlijk!
  mocht je nog een plekje om te gaan lunchen in utrecht zoeken: eetwinkel geniet, als je die nog niet kende!
  wel ietwat duurder, maar heerlijk biologisch (mijn favoriet is het bruin broodje met gegrilde groenten en fontina kaas uit de oven, hmm)
  xo, cheyenne

 3. Anne

  Jammie, dat ziet er allemaal goed uit! Mijn lunch is toch vaak een saaie boterham met kaas/salade/jam/pindakaas. Maar, als ik me dan eens uitleef is een omelet wel favoriet, of rucola met kaas en zongedroogde tomaatjes. Oh, en pesto+mozarella+tomaat.

 4. Joyce

  Ziet er allemaal heerlijk uit! Het liefst zou ik ook vaker de moeite nemen om een wat uitgebreidere lunch te maken, maar dan heb ik al honger en heb ik geen zin meer om daar tijd in te steken haha.

 5. Kiki

  Ziet er allemaal echt heerlijk uit. Ik lunch altijd het liefst thuis (of in een lunchroom/café), maar dat gaat vaak niet omdat ik bijna elke dag op school zit. Liefs

 6. Lin

  Ik neem meestal quinoa/couscoussalades mee. Zeker couscous is snel klaar ‘s ochtends en er kunnen allerlei restjes door (noten, geitenkaas, komkommer, tomaatjes).

  1. Oh dat is slim! En leuk, ik vind het altijd leuk om andere lunches dan brood te hebben. Mijn huisgenootje staat ‘s ochtends vaak kip en broccoli te roerbakken en neemt dan ook nog een bakje rijst mee. Goede tip!

 7. Nanda

  Oh dat ziet er heerlijk uit! Ik lunch vaak op mijn werk, en dan kom ik niet verder dan wat broodjes en een fruitsalade. Erg lekker, maar helaas weinig afwisseling. Maakt het trouwens wel dubbel zo leuk om thuis te lunchen :)

 8. Maura

  Hmmm! Wat een mooie lunchfoto’s. Heb nog niet ontbeten, dus misschien zo maar eens even een lekker broodje maken.

 9. These all look really delicious. I’m usually just grab something really plain; I’m usually too busy to really think about it. This makes me think I need to take more time in the middle of the day to relax, have a break and think about what I’m eating! Plus, if I ate more healthily, I’m sure it would help my diet xD

 10. Cloë

  Zo lekker dat het er allemaal uitziet! Heb er veel inspiratie door gekregen :)

 11. Anne Lien

  Oeh hier krijg ik honger van!
  Laatst had ik de avond van tevoren aardappelsalade gemaakt. Misschien niet het meest gezond met al die mayo, maar wel erg lekker met extra komkommer en cherrytomaatjes. Of pasta salade maken van overgebleven pasta, is ook heel fijn.

 12. Katty

  Nog een tip voor in Utrecht:
  KeEK – kunst en eerlijke koffie (ofzoiets), bij die kleine AH aan het eind van de oude gracht (geloof ik). Heel erg lekker, zowel de zoete als de hartige dingen!

 13. Nick

  Die broodjes zien er wel echt goodlooking & delicious uit!

 14. liefsswaen

  Ik neem nooit zoveel tijd voor mijn lunches als ik naar school moet maar thuis maak ik ze wel altijd mooi.
  Liefs, Swaen

Geef een reactie