Toen ik laatst over Sostrene Grenes blogde, bedacht ik me dat het eigenlijk gek is dat ik nog niet over een van mijn favoriete winkels heb geblogd: Flying Tiger. Waarschijnlijk omdat ik er al zo vaak kom, dat ik er vanuit ga dat iedereen Tiger al kent. Maar met slechts 6 filialen in Nederland kan het best eens zijn dat je nog nooit van deze geweldige winkel gehoord hebt!
Vandaag kunnen jullie even binnen kijken bij deze Deense winkel, die wel wat overeenkomsten toont met Sostrene Grenes maar naar mijn mening toch net wat leuker is. Ook hier vind je allerlei soorten spullen voor zachte prijsjes, al is Tiger net wat hipper en hebben ze meer een eigen stijl.

Translation: I can’t believe I haven’t written about one of my favorite stores yet! Flying Tiger is a Danish store which sells almost everything, from stationery to cosmetics and from party glasses to herbs. And all for just a few euros. Love this shop!

Ook bij Tiger staan alle spulletjes naast elkaar uitgestald. Geen bijzondere indeling, maar wel zo duidelijk. En ook hier wisselt het assortiment, per maand worden er nieuwe dingen ingevoerd maar ook per week kunnen er nieuwe producten verschijnen. Wel zijn er een heleboel vaste producten zoals de kruiden, de kaarsen en bijvoorbeeld de badspullen. Precies een fijne mix van genoeg doorstroom aan nieuwe producten, maar ook de fijne dingen waarvoor je keer op keer terug komt.
De make up is volgens mij niet echt van goede kwaliteit, maar de haarborstels zijn top! Ze zijn slechts €2, en precies dit soort borstels vind je ook bij de Hema en het kruidvat voor minstens het dubbele. Sowieso heeft Tiger hele fijne prijsjes, allemaal afgerond wat het al snel goedkoop maakt. Waarschijnlijk dat je daarom zo lastig met lege handen deze winkel uitloopt. Maar vergis je niet, hoewel sommige dingen erg goedkoop zijn (zoals de borstels) kun je echte standaard dingen zoals houten pollepels of enveloppen beter bij winkels zoals de Action kopen. Want eenmaal binnen lijkt alles goedkoop ;-)
Op de website krijg je een goed overzicht van het assortiment, elke maand ben ik weer benieuwd welke nieuwe producten ze hebben binnengekregen. Helaas hebben ze geen webshop, maar voor een goede indruk van de winkel kun je wel de site bekijken. En ook Tiger gaat mee met de trends, ze hebben namelijk ook washi tape, kraft papier en papieren rietjes!

 

Tags: ,

Gerelateerd

38 reacties op “Hotspot: Flying Tiger

 1. Die deurstopper met die hond, geweldig! Ik wil hier snel een keertje heen, gelukkig is Utrecht hier vlakbij. Toch ben ik ook nog steeds erg benieuwd naar Sostrene Grene!

 2. Heb deze winkel al eens eerder op blogs voorbij zien komen maar indd nog niet bij jou..
  Lijkt me een super leuke shop! Volgende week ben ik eindelijk eens in Utrecht en dan breng ik zeker een bezoekje! :-)

 3. Haha toevallig was er gister weer in Leiden en bedacht me dat ik ook snel een blogpost over deze heerlijke winkel wilde gaan maken. De winkel zit tegenover mijn werk en als ik even naar buiten mag ga ik er dan ook vaak heen.

 4. Een paar jaar geleden ontdekte ik inderdaad ook dit winkeltje, in Arnhem. Tegenwoordig is het vaste prik als ik daar met mijn oma a shoppen. Het is vooral een leuke winkel voor kadootjes vind ik. Super betaalbaar en soms ook echt met een unieke twist.

 5. Een tijdje terug had ik er vluchtig iets over zien staan op je blog en ben er toen naar gaan zoeken. Toevallig ben ik er vanochtend voor het eerst geweest. Wat een geweldige winkel zeg! Daar ga ik zeker vaker naartoe. Dus dankjewel voor de goede tip!

 6. Ik was laatst bij mijn tante in leiden die graag deze winkel aan mij wilde zien. De winkel was net geopend in leiden maar helaas is die niet zo heel groot. Toen ik de winkel binnen liep werd ik helemaal blij door de leuke kleuren. Ik vind het een hele leuke winkel en het is ook nog eens goedkoop :-)). Zelf heb ik in de winkel memo blokjes in de vorm van een snor gekocht echt super leuk. Ik zag nog veel meer leuke dingen dus ik ga er zeker nog eens langs :-))

 7. Ik kende de winkel al toen het nog Tiger.dk heette, zowel in Arnhem als in Nijmegen zit of zat er 1 dus ik ken het al wat langer, leuke boekjes! Die heb ik nog niet eerder gezien, van de week maar even rondneuzen :)

 8. Ik heb nog nooit van Flying Tiger gehoord, maar als ik dat zo lees dan moet ik daar echt een keer langs! Klinkt als mijn nieuwe favoriete winkel (naast hema, action, xenos, selexyz….)!

 9. Toevallig kwam ik er laatst langs toen ik ging eten met mijn nichtje en zijn we er even binnen geweest in Nijmegen. Volgens mij had je ‘m wel eens eerder genoemd, maar nu herkende ik het pas. Hele leuke spulletjes inderdaad; het is dat ik nu in onderhuur zit en dus niet mijn eigen meubilair heb (en er ook niet teveel spullen wil opslaan omdat ik al zoveel mee moet verhuizen), anders zou ik waarschijnlijk de halve winkel leegkopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *