Hotspot: Winebar Lefebvre Utrecht

Image via Venuez
 
Ik hou wel van een wijntje op z’n tijd, vooral gezellig samen met vrienden en een hapje erbij. Helaas zijn wijntjes op het terras vaak vrij duur en vaak ook nog erg vies. Gelukkig is daar een oplossing voor: de wijnbar!
Er ontstaan steeds meer leuke wijnbarretjes waar je uit talloze wijnen kunt kiezen en deze per glas of fles kunt bestellen. Vaak hebben ze ook nog een kaart met lekkere bijpassende hapjes. En dan kan gezellig bijkletsen onder het genot van een lekker wijntje opeens wél!
Wijnbar Lefebvre is zo’n wijnbar, op de Neude in Utrecht. Het interieur is vrij strak, maar heeft iets gezelligs door de oude muur vol teksten. Een hippe bar waar je een gezellig avondje kan zitten!
Translation: I recently discovered this modern winebar in the citycenter of Utrecht. They serve a lot of different wines for an acceptable price. Definitely a must visit for a nice evening out with your friends.
 
Lefebvre heeft verschillende huiswijnen ingedeeld prijscategorieën van 3,50  4,50 en 5,50 per glas. Per categorie heb je keuze uit vier witte wijnen, vier rode wijnen en een rosé wijn. Daarnaast zijn er ook nog duurdere wijnen beschikbaar.
De medewerkers van Lefebvre geven je graag uitgebreid advies, en schromen niet om je de wijnen te laten proeven zodat je de juiste keuze kunt maken. Mocht je nog niet zo’n enorme wijn drinker zijn raad ik je aan hier eens binnen te stappen en te vragen om advies.
Bij de wijnen bieden ze ook een heleboel bijpassende hapjes aan. Vleesplankjes, kaasplankjes, broodplankjes.. of een van alles wat plankje! Die laatste hadden wij, en voor slechts €10 kregen we een heel plankje vol.
Image via Venuez
Lefebvre heeft een speciaal wijnkoelingssysteem wat voorkomt dat er zuurstof in de fles komt. Hierdoor is de wijn langer houdbaar en zo kun je ook wijntjes proeven die normaal alleen per fles verkrijgbaar zijn. Daarnaast kun je er ook terecht voor een proeverij in de wijnkelder, leuk voor feestjes!
Oh, en mocht er nou iemand tussen je vrienden zitten die echt liever een biertje wil, geen zorgen: die hebben ze ook bij Lefebvre!
Kortom, mocht je met het mooie weer eens zin hebben in een wijntje op het terras, ga dan naar Lefebvre. Dan weet je zeker dat je goed zit!
Image via Venuez
 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Het klinkt heel erg leuk! Ik hou dan wel niet van wijn haha maar het lijkt me wel erg gezellig

 2. Oeh dit past helemaal in mijn straatje! Gelukkig was ik van plan om binnenkort weer naar Utrecht te gaan en dat zet ik deze zeker op mn lijstje! Vooral dat plankje met hapjes ziet er super uit, lekker met een droge witte!

 3. MRSKA

  Hier ben ik altijd nieuwgierig naar als ik langs dit barretje loop. Zo te zien moet ik er maar eens naar binnen lopen en gaan genieten van een wijntje.

 4. Nanda

  Lijkt me heel erg leuk! Ik hou van wijnbarretjes :)

 5. Celine

  Wat een leuk idee een winebar! Daar ga ik een keer heen. Thanks voor de tip!

 6. Leo

  Wauw ik wil even zeggen dat ik verliefd ben op je blog (wist niet dat er dit soort blogs bestonden :O)
  Je hebt me gemotiveerd om ook een blog te beginnen haha

Geef een reactie