Spring party preparation by Hema

Nu de zon zo fel schijnt en de temperaturen langzaamaan omhoog kruipen komt het Lentefeestje steeds meer in zicht. Nou heb ik al een verzameling potjes en flesjes en een heleboel ideetjes voor lekkere hapjes in mijn hoofd, maar aan verdere voorbereidingen ontbrak het een beetje.
Gelukkig was daar die goeie oude Hema, tegenwoordig bijna mijn favoriete winkel. Volgens mij werken er bij de Hema ook bloggers, want ze vertalen de laatste blogtrends naar hun winkel. Eerst de washi tapes, toen de kaartenrekken en nu.. tapvaatjes en papieren rietjes! Ik ben afgelopen week goed geslaagd bij de Hema en wil jullie graag mijn aankoopjes laten zien. Daarnaast waren er nog een heleboel andere nuttige dingetjes voor een Lentefeestje die ik ook even op de foto heb gezet. Snel naar de Hema dus!

Translation: Now temperatures slowly rise, my ‘let’s celebrate it’s Spring‘ party comes closer so I did some shopping at the fantastic Dutch warehouse Hema. I love Hema and their wonderful products. They are always up to date on the latest trends (they even have washi tape!). You can find Hema in the Netherlands but also in Belgium and in some parts of France and Germany.Een tijdje terug zag ik dit mooie tapvaatje al op productfoto’s van Hema verschijnen. Maar ik kon ze telkens niet vinden in de winkel! Ik stuurde zelfs een mail naar het hoofdkantoor (waar ik overigens geen antwoord op kreeg), en toen opeens lagen ze in de winkel!
Ze zijn helaas niet zo mooi als de echte glazen tapvaatjes (deze is van plastic) en ik twijfelde een beetje over de duurzaamheid van het tapje, maar voor €5,95 kon ik hem echt niet laten liggen (en kocht ik er zelfs twee). Er gaat 3,8 liter in en hij is lekker vrolijk met z’n gele bloemetje. De deksel bevat een handvat, dus je kunt hem ook makkelijk meenemen. Leuk om op je feestje te zetten met zelfgemaakte limonades, maar ook handig bij een dagje strand!

Mijn hart maakte ook een sprongetje bij het zien van de papieren rietjes. Ik stond serieus op het punt om een lading papieren rietjes via Etsy te bestellen, want hier in Nederland zijn ze amper te verkrijgen. Tiger had ook al een zakje met wat papieren rietjes, maar die vond ik vrij duur. Hema heeft er 40 voor €2 in vrolijke neon kleuren. Jammer dat ze niet ook een pastel versie (denk aan koraal, licht paars en mintgroen) hadden maar ik ben al erg blij met deze rietjes. Staat zo leuk in een potje!

En als laatste een heuse pompomslinger! Voor €4 heb je een slinger van 4 meter die je wel zelf nog even moet uitvouwen (don’t worry, handleiding zit erbij) maar dan heb je ook wat. Vooralsnog alleen in deze felle kleurtjes verkrijgbaar (al is de kleur wat minder fel na het open vouwen), hopelijk komt hier ook nog een pastel variant van! Leuk om deze slinger in de tuin te hangen tijdens het feestje, en de rest van de tijd in je kamer!

Verder spotte ik nog een heleboel andere leuke dingetjes bij de Hema, ook perfect geschikt voor een Lentefeestje. Ik heb ze zelf nog even laten liggen want ik weet nog niet precies hoe ik het wil gaan aanpakken, maar ik zette alles wel alvast voor jullie op de foto!

De tapvaatjes! Ze hadden nu nog een hele voorraad, maar ik denk dat ze -net als de kaartenrekken-  hard zullen gaan. Wees er dus snel bij!

Super leuk melamine servies en dienblaadjes! Vooral de dienbladen vind ik erg leuk, maar heb ik laten liggen omdat ik vorig jaar al hele mooie dienbladen bij de Ikea kocht.

Leuke kartonnen bakjes waarin je bijvoorbeeld chips of popcorn kunt serveren. Van dezelfde printjes hebben ze ook kartonnen servies.

Deze zijn ook leuk, lijken een beetje op van die wok to go bakjes. Leuk als je in het park gaat picknicken bijvoorbeeld!

En hoe leuk zijn deze ijsvormpjes? Voor slechts €1,50 kun je zes ijsjes maken met deze vorm. Meestal zijn dit  soort vormpjes vrij klein en kwalitatief niet zo goed maar deze zag er vrij stevig uit. Ik heb ze niet meegenomen maar ik denk dat ik hiervoor nog een keertje terug moet. Hoe leuk is het om je eigen ijsrecepten te maken, met bijvoorbeeld vers fruit of yoghurt?

Stoepkrijt is natuurlijk altijd goed, maar ook zeer geschikt voor je feest! Maak mooie muurtekeningen op de schutting of op de vloer, of wijs je gasten de weg naar de partylocatie.

Deze schaaltjes waren er in verschillende kleuren en maten en deden me een beetje aan deze schaaltjes denken. Die zijn echter een stuk duurder, dus Hema komt met een goed alternatief.

Deze nam ik niet mee want die heb ik al! 2 kleintjes om al mijn rollen washi tape in te bewaren en een grote waar al mijn thee spulletjes in zitten. Leuk voor in huis, maar ook geschikt voor op je feestje om bijvoorbeeld servetten of bestek in te bewaren.
Ik ben dol op draadmandjes, en bij Hema hadden ze nog veel meer producten van dit witte draadmateriaal. Super leuk!

Verder hadden ze nog geweldige kaarsen in fluor kleuren, toffe kussens met grafische zigzag print (die wil ik!) en hele gave matjes van een soort plastic riet. Ik zou bijna de Hema leeg willen kopen..

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 38 reacties

 1. Nanda

  Ze hebben er inderdaad fijne spullen op het moment! Die kleine bakjes van draadstaal hebben ze bij ons helaas niet, alleen die grote.
  En die rietjes zijn inderdaad geweldig! :D

 2. Josianne

  Wat een ontzettend leuke spulletjes! Dat tapvaatje is echt geweldig, al zou ik niet goed weten waarvoor ik hem moet gebruiken aangezien ik geen tuin heb… Al kan een lentefeestje natuurlijk ook gewoon prima binnen!

 3. Ashleey

  Zo leuk!! Ik word altijd zo vrolijk van die aparte artikeltjes die jij maakt :D

 4. Anne

  Super cute en vrolijk! Je kan er haast niet meer aan ontkomen om een leuk tuinfeest te geven. Had nog nooit gehoord van de tapvaatjes, hoe tof bedacht zeg!

 5. Britt

  Eén van m’n vaste stops als ik weer eens in Nederland ben – de Hema is fantastisch!

 6. Maaike

  Echt leuke spullen! Hema vind ik ook echt een fijne winkel!

 7. Hannelore

  Ha, ik moet er morgen weer werken (dat doe ik al heel af en toe als interim) en stiekem kijk ik er al naar uit! Het liefste leg ik alle nieuwe schoolspullen en versieringspullen weg, kan ik meteen al het nieuws bekijken! Na zo’n dagje werken wil ik altijd meteen de helft van mijn salaris spenderen haha.

 8. Harmke

  Wat zou je zonder Hema moeten? Ze hebben altijd leuke spullen. Ik ben verliefd op die rietjes!

 9. Rosie

  EINDELIJK ergens papieren rietjes! Ik had ze laatst bijna via EBAY besteld, ben ik ff blij dat ik dat niet gedaan heb :D! Ik ga meteen naar de HEMA, hoera word hier helemaal blij van!!

 10. Wauw leuk! Heb jij aandelen bij HEMA toevallig? ;) Maar je pikt er wel de leukste spulletjes uit. Ga straks ook maar even langs om zo’n sapkan te halen :)

  1. Haha nee, maar mocht Hema dit toevallig lezen.. ze mogen me best wat cadeaukaarten toesturen ;-)

 11. Jennifer

  Dat tapvaatje alleen is al superhandig voor studenten die voornamelijk ranja drinken (want goedkoop), want dan hoef je niet telkens naar de keuken te lopen, maar zet je dit gewoon op je kamer. Wat een superhandige tip!

 12. Ayla

  Super leuk, vooral dat tapvaatje, heel cute! Ik ga er gauw voor kijken :)

 13. Marlies

  Oeh ik moet duidelijk weer even naar mijn lievelingswinkel! Vooral de rietjes vind ik erg leuk :) Mooi voor op foto’s!

 14. kim

  had het tapvaatje ook al eerder op foto’s gezien, maar nu is die dus eindelijk in de winkel! Moet ik hebben!

 15. Christel

  Echt ik vind de Hema briljant! Het team wat hierachter zit, snapt het wel! Ze gaan inderdaad echt goed en heel slim met de trends mee. I <3 Hema! Hier kan ik nou heel enthousiast van worden hihi!

 16. Caroline

  Echt, de HEMA gaat zoo mee met de tijd. ZO fijn! Die rietjes zijn echt heel tof!

 17. Wat leuk allemaal, vooral die pompomslinger. Helaas is mijn kamer lichtbruin/beige, en heb ik witte meubels en bruine en lichtroze accessoires, dus past het er niet bij :(

  Liefs

 18. Kiki

  Wat een leuke artikelen! Ik heb ook echt zin in een lentefeestje :) liefs

 19. Marjolein

  Die rietjes moet ik hebben, haha! Ik zie die zo vaak op foto’s en vind ze echt leuk, maar ze waren altijd lastig te verkrijgen inderdaad. De andere spulletjes vind ik ook heel leuk!

 20. liefsswaen

  Hema is al tijden mijn favo winkel, en ze blijven met leuk spul komen. En betaalbaar, dat vind ik altijd het leuke!
  Liefs, Swaen

 21. Kaila

  Wat een super handige post, ik ben weer helemaal op de hoogte! Ik moet maar snel eens langs de HEMA gaan, want dat tapvaatje en die rietjes staan op mijn verlanglijstje en ze zijn vast heel snel uitverkocht… Draadstalen bakjes e.d. vind ik ook altijd zo leuk!

 22. This store looks amazing! Everything is so pretty. This makes me want to have a spring party too but the weather is so terrible in England still.

 23. Magali

  Wat een enorm leuke post! Ik heb gekeken, dat tapje is zo lief! Ik had alleen weinig tijd dus heb niks gekocht (en ik kon de rietjes niet vinden). Ik vind je blog echt zo ontzettend leuk om te lezen, echt mijn favoriet! Liefs

 24. Wat goed dat ze die papier rietjes nu ook bij de Hema hebben. Ik vind ze zelf herl tof, maar mijn kindjes vinden ze helemaal niet leuk, omdat ze niet kunnen buigen 😄

 25. Wat een leuke post! Leuke ideeen voor het lentefeestje, en de hema speelt inderdaad goed op de trend in. Pastelkleuren mogen ze zeker toevoegen <3 pastel! Ik ga binnenkort even een kijkje nemen bij de Hema :)

 26. Katrien

  Zo’n leuke dingen! Ik geef 1 mei een picknick voor mijn verjaardag, dus ik ga wat leuke spulletjes gaan inslaan. Zeker die rietjes en kartonnen servies! Bedankt voor de tip! ;)

 27. Anneke

  Wat een leuke post. Leve de HEMA!
  Heb vanmiddag over t vaatje staand twijfelen. Vind ook de dienbladen erg tof.
  Met al die mooie spullen wordt het een feestje dit voorjaar en zomer!

 28. Marloes W

  Super leuke en vrolijke post!! :)
  Nadat ik deze post gelezen had ben ik de de volgende dag gelijk naar de hema gegaan.
  Heb de rietjes gekocht, super leuk en stuk goedkoper dan andere shops. Thanx voor de tip! Ook heb ik alvast de ijsvormpjes gekocht, héérlijk die zelf gemaakte ijsjes! Zag dat ze ook fel gekleurde plastic ijslepeltjes hadden, maar die had ik de dag er voor al voor 25 cent (50 stuks) gekocht :) Het tapvaatje is ook super leuk! Ik hou van echtHema! ;) Fijne dag en geniet van t zonnetje!

Geef een reactie