Travel: Mallorca

Image via trekearth

Met nog een lege agenda deze zomer ben ik me aan het oriënteren op de perfecte vakantiebestemming. Het liefst een zonnig oord waar ook nog wat te doen is behalve op het strand liggen. Daarbij mag het ook niet al te ver weg zijn, want dan zijn de vluchten weer zo duur.
Tijdens het doorbladeren van mijn reisgidsen viel mijn oog op Mallorca, een eiland in de Middellandse Zee. Mooie stranden, veel natuur en dat heerlijke Spaanse sfeertje.. top! Tijd om Mallorca eens wat beter onder de loep te nemen en op zoek te gaan naar leuke slaapadresjes en restaurantjes. Wellicht verblijf ik deze zomer wel een paar nachtjes op Mallorca?
Lees verder voor een mini travel guide van Mallorca. Mocht je nog goede tips of aanvullingen hebben voor dit artikel, laat het dan weten in de comments!
Translation: A little paradise island within 3 hours by plane? Mallorca! Mallorca has it all: white bounty beaches, rough nature and the perfect Spanish ambiance. And it’s almost around the corner! Read on for a little travel guide.


Images via deniseguelli
Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, en ligt naast Ibiza voor de Spaanse kust in de Middellandse Zee. In het verleden is Mallorca door zo’n beetje elk volk veroverd, waardoor je nog veel invloeden van onder andere de Romeinen, de Byzantijnen en de Moren terugvindt op het eiland.
Hoewel het eiland vooral druk bezocht wordt om z’n mooie stranden, is het eigenlijk vooral een natuurparadijs. Maar liefst een derde van het eiland is beschermd natuurgebied. Naast bakken op het strand kun je hier dus ook mooi de natuur in.
Images via menossifotografo

Je kunt natuurlijk in een van de vele toeristische resorts overnachten, maar veel leuker en een stuk bijzonder zijn de finca, een soort landhuizen op het platteland. Dit zijn vaak oude boerderijen met een grote lap grond erbij. Maar vergis je niet: van binnen zijn ze meestal erg modern ingericht!
Helaas zijn deze finca wel vrij prijzig, maar gelukkig worden er ook steeds meer aangeboden via sites zoals Wimdu en Airbnb. Via die laatste sites kun je het beste zoeken naar een low budget verblijf. Hier worden kleine appartementjes of losse kamers al vanaf €30 per nacht aangeboden
Es Trenc, image via sommercenter

Cala d’or, Image via inturotel
Toen ik vorig jaar over paradijselijke stranden in Europa schreef, was ik Mallorca blijkbaar even vergeten. Want Mallorca heeft een hele boel witte bounty stranden met helder turquoise water! De mooiste stranden vind je in het zuiden bij Cala d’or of bij Colónia de Sant Jordi (playa Es Trenc). Hier waan je je even in de Cariben, zonder dat je er de halve wereld voor over hoeft te reizen.
Iets wilder en nog wat onbekender zijn de stranden van S’illot en Cala Castell, ook hier vind je weer het mooie turquoise water terug.

Wasabi Blue, image via wasabigroup

Can Joan de S’aigo, image via theeatenpath

De meeste hotspots qua eten vind je in de hoofdstad Palma. Bij restaurant Tast vind je bijvoorbeeld heerlijke tapas, maar dan in een modern jasje. Hou je van sushi? Ga dan naar Wasabi Blue, waar je prachtig zicht hebt over de zee. Zin in iets zoets? Ga dan naar Can Joan de S’aigo, de oudste chocoladebar van het eiland en bestel de specialiteit van het eiland: Ensaimadas. Dit zijn zoete broodjes gevuld met crème of jam.
Ook super hip is het restuarant Mistura, waarbij het eten een mix van Azië en mediterraanse invloeden bevat. Het restaurant is erg modern ingericht en heeft een mooi open keuken waar je zo naar binnen kan kijken.
Image via Lyan Angell

Image via lonelyplanet

Cathedral La Seu, image via allposters

Verder zijn er nog veel meer bezienswaardigheden op Mallorca. Neem bijvoorbeeld het ouderwetse trammetje van Sóller naar Port Sóller, of bezoek de prachtige kathedraal La Seu in Palma. De kathedraal werd in 1230 gebouwd op de plek waar ooit de belangrijkste moskee van Mallorca stond. 
Iets verderop vind je Castell de Bellver, een groot kasteel in Gotische stijl. Het bijzondere aan dit kasteel is zijn ronde vorm. Vanaf het kasteel heb je prachtig uitzicht over de stad.
Mocht je enthousiast zijn geworden over Mallorca, kijk dan eens verder op Lonley Planet voor nog meer bezienswaardigheden en leuke adresjes. Ik checkte net snel even Skyscanner en zag dat er al retourvluchten vanaf €68 naar Palma gaan! Meer tips voor het boeken van goedkope vluchten vind je hier. Mocht je nog goede aanvullingen hebben op dit artikel, dan hoor ik het graag!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Ayla

  Ziet er wel heel mooi uit, vooral dat heldere water, prachtig!

 2. Miehhke V

  ziet er heel leuk uit! Maar mijn reis staat al vast Tenerife. misschien voor mij een tip voor volgend jaar Mallorca

 3. Ben er nog nooit geweest, maar ziet er echt heel mooi uit! Vooral die heldere zee, prachtig!

 4. Kiki

  Ik ga dit zeker even opslaan want 2 juni ga ik naar Mallorca!! :) liefs

 5. Hawwa

  I’ve lived there for six years. So let me know if you need any information, maybe I could help you.

 6. Linda

  Ben er afgelopen zomer geweest! Heb alleen niet veel meer gezien als discotheken en het strand, shame on me ;-) al zijn die wel aan te raden! Het strand is overal wit en het water is echt heel helder, op het hele eiland! Ik verbleef in het Nederlandse gedeelte van El Arenal, lekker toeristisch met Nederlandse discotheken etc. wel heel gezellig! er zijn daar ook veel (gewoon nederlandse) restaurantjes waar je goed kunt eten voor weinig.

 7. kristelblogt

  Wauw!! Nu krijg ik nog meer zin in de zomervakantie :) Ik ga naar Mallorca namelijk, haha :D

 8. Resy

  Lijkt me echt een prachtige plek om eens heen te gaan!

 9. Lianne

  Ik ga dinsdag voor Mallorca! (En heb daar een post – die nog online moet komen – over geschreven met daarin oa het bovenste plaatje. Toevallig!) Mocht ik goede tips hebben dan laat ik je die weten. Onze tickets waren trouwens serieus maar €30,- retour met Ryanair vanaf Dusseldorf Weeze. Misschien is dat alvast een eerste goede tip?

 10. Lianne

  voor = naar uiteraard. In mijn enthousiasme iets te snel getypt :-)

 11. Ben vorig jaar geweest, dacht dat het heel toeristisch zou zijn (en dat is het ook), maar het heeft ook zoveel mooie en rustige plekken. De plaatjes Valldemossa en Deyá vond ik er leuk en mooi.

 12. Nanda

  Ik ben een keer op Mallorca geweest, maar ik kan me het niet meer zo goed herinneren.
  De foto’s hierboven zien er iig goed uit!

 13. Ashley

  Dit is echt zo mooi!!! Wil er zeker een keertje naar toe!

 14. IrenevanD

  Mallorca is heel leuk! Vooral de combi van schitterende natuur met af en toe ouderwets costa-achtig stappen (shotjes voor een euro :P)vond ik erg tof!

 15. Jennifer

  Mijn vriend is er vorig jaar met zijn vrienden naartoe geweest op ‘zuipvakantie’ en ze hebben ook niks van al dat moois gezien. Zonde, want wauw; een prachteiland!

 16. Roxanne

  Dat ziet er heerlijk uit! Ik ben toen ik 15 was op Mallorca geweest en dat was heerlijk, maar daarna ben ik er nooit meer geweest.

 17. Anonymous

  mooie foto’s ! mallorca is mijn eiland :-) kom er elk jaar 2x sinds 22 jaar :-)

Geef een reactie