Fattoria La Vialla

Een paar jaar geleden maakte ik kennis met Fattoria La Vialla, een Italiaans bedrijf dat de heerlijkste biologische producten maakt. Mijn vader had toen een kerstpakket vol ambachtelijke Italiaanse producten van de boerderij Vialla. Gelukkig kun je ook gewoon bestellen vanuit Nederland!
Je kunt je gratis aanmelden en krijgt dan een mooie brochure thuisgestuurd waaruit je de producten kan kiezen. Liever eerst even proeven? Dat kan, iedereen is namelijk welkom op de boerderij in Italië. Ik zou vorig jaar eigenlijk naar Italië gaan en ook een bezoekje brengen aan La Vialla, maar dat ging helaas niet door. Gelukkig ging mijn vader vorige week voor mij langs en nam hij ook bovenstaand pakketje voor me mee!
Lees verder om meer te weten te komen over La Vialla, en om te zien wat voor heerlijkheden mijn vader voor me mee nam!
Translation: Let me introduce you to Fattoria La Vialla, a Italian farm which makes the best Italian products. Pasta, marmelades, sauces.. They have a webshop where you can order everything online, but it’s also possible to visit the farm in Italy to taste all their wonderful products!
My dad was on a trip to Italy and payed a visit to La Vialla, and he brought me some nice Italian goodies! Read on for more information on La Vialla and to see what my dad brought me.


La Vialla wordt al drie generaties lang gerund door de Italiaanse familie Lo Franco in het prachtige Toscane. Wat ooit met een vervallen landhuis begon is op dit moment een terrein van 1000 hectare met wijnvelden, olijfbomen, velden met fruit, groentes en bomen en zaden. Tussendoor scharrelen ook nog wat kippen en schapen en op het terrein vind je ook een paar prachtige Italiaanse landhuizen.
Alle producten zijn biologisch en komen van eigen veld en worden vervaardigd in eigen keuken. De producten zijn niet alleen heel duurzaam, maar ook kwalitief top en ontzettend lekker!
Ik kreeg een fijn pakketje met tagliatelle en pappardelle (een soort brede tagliatelle), verschillende jammetjes en heerlijk ricotta mousses. De mousses hebben wij eerder thuis gehad en zijn ontzettend lekker! Nu ben ik vooral benieuwd naar de jam, en met name de “peperonata dolce”. Dit is een familierecept en bestaat uit paprika, rietsuiker, citroen en pikante peper en zou lekker zijn bij pecorino, salami of ham.
Maar ook de kazen (vooral de pecorino!) en de wijnen van La Vialla zijn ontzettend lekker. Mocht je een keer een Itlaliaans themafeestje geven of indruk willen maken op je gasten, dan zit je hier goed.
De producten van La Vialla zijn uitsluitend online te koop, maar je kunt wel gratis de brochure aanvragen en deze thuis rustig doorbladeren.
De brochure bevat naast prachtige illustraties en productfoto’s ook leuke achtergrondverhalen over de boerderij. Bestellingen boven de €100 worden gratis verzonden, anders betaal je €8,50 verzendkosten. De producten hebben acceptabele prijzen (vergelijkbaar met andere biologische producten), het enige nadeel is dat je meestal per doos besteld (dus 6 zakken pasta i.p.v. 1 zak pasta). Wellicht handig dus om samen met anderen te bestellen.
Ik ga zo eens een van mijn jammetjes uit proberen, mocht je binnenkort willen bestellen maar medebestellers zoeken kun je het eventueel ook op mijn facebookpagina zetten. Wie weet vind je zo meebestellers. En als je deze zomer richting Toscane gaat, rijd dan ook even langs La Vialla. Volgens mijn vader was het zeer de moeite waard!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Maura -YLT

  Ik kende ze al :) ze hebben echt heel lekkere dingen he! Vooral ook leuk hoeveel aandacht ze aan alles besteden

 2. Linda DZ

  Leuk! Wij zijn ook vaste klanten ;D ik ben dol op de pasta en de sauzen!

 3. Christel

  Wow, dat is echt geweldig! Heel erg bedankt voor de tip, heb meteen de brochure besteld!

 4. Ella

  Yum, just look very good, I am a big fan of Italian cuisine, all their dishes are so tasty.

 5. Guusje

  Mijn moeder besteld daar ook vaker. Heb vandaag weer wat dingen meegekregen :)

 6. Leuk ook dat de brochure in het Nederlands is hè? Ik heb ooit eens een proefpakketje besteld n.a.v. een advertentie in ene kookblad, inderdaad heel geslaagd. De post die je krijgt is ook zo gezellig ingepakt!

 7. PSbyDila

  Wat leuk dat je vader dat helemaal uit Italië voor je heeft meegenomen!

 8. Sandra

  Die brochures zijn altijd zo leuk! Heerlijke dingen ook :)

 9. Jet♥

  Ik heb die brochure ook thuis zoo heerlijk ziet het eruit!

  liefs.

 10. Via mijn Italiaanse schoonzus uit het Kerstpakketvan allerlei geproefd en daarna zelf besteld. Mijn keuze ging uit naar de Viallini en Brutti ma Buoni. Omdat ik zelf overdag niet thuis ben, het pakket op m’n werk laten bezorgen en m’n collegae meteen laten proeven. Een maand later voor diezelfden een mega bestelling geplaatst.
  Naast de jaarbrochure heb ik ook uit de Kerstbrochure besteld
  Mijn favorieten:
  de jonge Pecorino
  Brutti ma Buoni
  Pereronata dolce
  en niet te vergeten de ‘het water in de mond lopende’brochure.

  eerlijk

Geef een reactie