Stockholm: personal photography

Om mijn afwezigheid van de afgelopen dagen een beetje goed te maken, vandaag een enorme post vol foto’s van Stockholm! Wat ben ik blij dat ik voor Stockholm heb gekozen, het is zo’n prachtige stad! Het weer was ook heerlijk en de rellen.. die waren ver weg (zo’n 15 km van het centrum!).
Het leuke aan Stockholm vond ik dat alle gebouwen nog in zo’n mooie staat waren. Alles was mooi schoon en gerenoveerd, en doordat er geen oorlog is gevoerd staan er nog panden uit 1600. Prachtig!
Ook opvallend is het aantal knappe jonge vaders die je overal ziet lopen met baby’s op hun rug of in de kinderwagen. In Zweden krijgen beide ouders 480 dagen ouderschapsverlof (wat neerkomt op zo’n 2 jaar, als je 240 werkdagen per jaar rekent). Daarnaast is het ook nog eens heel normaal dat mannen thuisblijven als huisvader, en vrouwen aan het werk gaan. Super grappig!
Uiteindelijk had ik het afgelopen maand zo druk dat ik niet echt de tijd heb gehad om een volledige planning te maken, wij zijn daarom vooral overal een beetje tegenaan gelopen. Toch heb ik nog wat leuke tips verzameld, dus deze zal ik binnenkort met jullie delen!

Translation: To make up for my little absence here, I made a big photopost for you. Filled with pictures I took when I visited Stockholm last weekend. 


De openbare bibliotheek van Stockholm, prachtig gebouw! Hier moet je zeker eventjes binnenlopen en je vergapen aan alle boeken.
De oude stad, ‘Gamla Stan’, was mijn favoriet. Kijk deze prachtige panden! Deze komen allemaal uit 1600 en zien er nog steeds prachtig uit.
Het Koninklijk Paleis en het Rijksdag gebouw. Allebei zeer indrukwekkende gebouwen!
Ik word altijd zo mega happy van reizen (en lekker eten)! :-)
Kijk al deze prachtige panden! Alles was zo netjes en schoon, en de gebouwen zo prachtig versierd. Alle huizen hadden ook allerlei verschillende kleuren, heel vrolijk!
Alleen de laatste dag was het wat bewolkt, verder hadden we heel erg geluk met het weer. De zon scheen fel en het was zo’n 20 graden. Perfect voor een citytrip!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 34 reacties

 1. Debby

  Wat een prachtige foto’s en het klinkt echt super leuk!

 2. Kiki

  Wat een heerlijke foto’s, lijkt me leuk om een keer naar Stockholm te gaan! Liefs

 3. Joyce

  Prachtige foto’s! Zo te zien is Stockholm erg mooi

 4. Annelies

  Stockholm is prachtig, mooie foto’s! Ik vond het oude deel wel echt veel meer spreken dan het nieuwe centrum!

 5. Marike

  Ja, prachtige stad! En Zweden is ook zo’n fijn land! :)

 6. Eva C.

  Wij wouden ook naar Stockholm gaan. Maar mijn ma had schrik dat we te slecht weer gingen hebben. Met deze foto’s heb ik dubbel zo hard spijt ;)

 7. Angélica

  Ziet er uit als een heerlijke stad!
  En die bibliotheek, geweldig!! <3

 8. Ik hoopte de hele tijd dat ik een knappe jonge papa op de foto ging zien haha. Ik wil al zolang zo graag naar stockholm, moet er echt snel van komen!

 9. Aline

  Haha Friesland represent hoor op die laatste foto. Maar wauw, ziet eruit als een prachtige en vooral SCHONE stad! Zou er echt heel graag een keer heen willen.

 10. Fleur

  Ik ben al in heel wat landen van de wereld geweest, maar nog niet hier.
  Wat lijkt mij dit een mooie stad1

 11. Yvette

  Ow die foto’s van de koninklijke wacht te paard, gaaf!! Daar heb je iets ‘zeldzaams’. Het is niet bekend wanneer ze te paard komen… en dat gebeurd ook niet zo vaak.

 12. laura

  ik mis stockholm. fijn dat je zo’n goede tijd hebt gehad daar :)

 13. Berit

  Wat grappig dat je de jonge vaders opgemerkt hebt, haha.

 14. Iris

  Wat heb je mooie foto’s gemaakt! Ik wil wel in Stockholm wonen (ook al ben ik er nog nooit geweest). Het ziet er allemaal zo mooi uit. Ik wist ook helemaal niet dat er zulke oude gebouwen waren, wauw!

 15. Marcella

  Prachtige foto’s! Ik nog heel graag eens naar Stockholm, wauw!!

Geef een reactie