Cookbook review: Cook Eat Smile

Het is alweer even geleden sinds ik voor het laatst een kookboek reviewde, maar we gaan gewoon door! Inmiddels zijn we aangekomen bij ‘Cook Eat Smile‘. Achter dit kookboek zit een lang verhaal. In 2001 opende Bill een kleine winkel met verse producten van het land, inmiddels is dit uitgegroeid tot een heel restaurant met meerdere filialen in Engeland. 
Bill’s passie over eten straalt uit het boek, vol mooie foto’s en heerlijke recepten. Het is een Engels kookboek waar op dit moment nog geen vertaling van beschikbaar is, maar het leest makkelijk weg en voor de juiste maten gebruik ik cups met Amerikaanse maten erop.
Maura tipte mij dit boek een aantal maanden geleden, omdat het flink afgeprijsd was bij Urban Outfitters. Op dit moment is hij daar niet meer in de aanbieding, maar je kunt de site altijd in de gaten houden!
Meer weten over dit prachtige kookboek? Lees verder voor een heleboel foto’s en een uitgebreide review.
Translation: It’s been a while since I last reviewed a cookbook, but we’re going on with the next book: ‘Cook Eat Smile‘ bij Bill. Bill opened a little grocery shop in 2001, which has grown into a restaurant packed with hungry people.
He shares his lovely recipes with you in his cookbook. Read on for a review with lots of pictures.


Het kookboek is opgedeeld in vier hoofdstukken: Spring, Summer, Autumn en Winter. Verdeeld naar de seizoenen dus, wat ik erg leuk en origineel vind! Overigens kun je de recepten natuurlijk zelf maken wanneer je wilt, de indeling is slechts een suggestie. Zo kun je bepaalde dipsausjes voor bij de nachos natuurlijk het hele jaar door maken, en hoewel pompoen een najaarsgroente is vind ik dat pompoensoep altijd kan!

Het leuke aan dit boek is dat het zoveel meer is dan een gewoon kookboek. Het boek is erg persoonlijk, achter veel recepten zit een verhaal en dat vertelt Bill dan ook graag. Soms vertelt hij ook over het product zelf, waar het vandaan komt en hoe het verwerkt wordt. Erg leerzaam! Daarnaast zit het boek vol prachtige foto’s, iets wat bij mij vaak de doorslag geeft om een boek wel of niet te kopen.

De recepten zijn ook vrij origineel en verrassend, maar niet per se moeilijk. Je vindt er wat standaard klassiekers in terug, maar vaak wel met een eigen draai er aan. Sommige gerechten komen duidelijk uit Engeland, deze zijn nieuw voor mij en ik heb niet altijd de juiste ingrediënten in huis maar vaak kun je de recepten nog naar eigen smaak aanpassen.
Door de prachtige foto’s lijken sommige recepten indrukwekkender dan ze in werkelijkheid zijn. Ik heb al een paar keer gekookt uit dit kookboek en het is me goed bevallen!

Achterin het boek vind je deze ‘kleine’ receptjes, voor heerlijke brooddips, juices en een ‘the Morning-after-the-night-before breakfast’, iets wat iedereen wel eens een keer kan gebruiken toch? ;-)

Achterin vind je een register waar de recepten zijn gesorteerd per ingrediënt. Super handig wanneer je bijvoorbeeld nog wat ingrediënten in de koelkast hebt liggen en je geen inspiratie hebt voor een recept. Het kookboek heeft een stevige kaft en mooi dik papier. Hij is vrij compact, fijn voor in de keuken.
Het leuke aan dit boek (naast de mooie vormgeving) vind ik dat het echt een ander kookboek is. Hij staat vol nieuwe originele recepten en mooie achtergrond verhalen. Dit boek is zeker een toevoeging aan je collectie!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

  1. Maura - YLT

    Zo leuk issie he! Heb je er al wel eens wat uitgemaakt? Ik ga binnenkort maar eens wat maken, kan ik meteen jouw cups gebruiken :)

  2. Het ziet er uit als een ontzettend leuk kookboek, zal zeker in de gaten houden wanneer deze weer eens afgeprijst is.

  3. PSbyDila

    Mooi! Kende deze nog niet, maar wat een prachtige foto’s staan erin (vind ik zelf altijd heel belangrijk).

Geef een reactie