Food magazine: Recepten+

Naast mooie kookboeken ben ik ook dol op mooie kooktijdschriften. Ik ontvang maandelijks de Foodies, koop af en toe Jamies Magazine en nu heb ik weer een nieuw tijdschrift ontdekt! Het heet Recepten+ (Receptenplus) en staat vol recepten.
Wat me gelijk op viel is dat bijna alle recepten vrij budget zijn, perfect voor studenten dus! Daarnaast is alles vrij gemakkelijk te maken, en toch haal ik er nog veel inspiratie uit.
Het magazine verschijnt elke maand en kost €3,45. Lees verder voor een kijkje in het blad!
Translation: I recently discovered this new Dutch food magazine: Recepten+. It’s filled with recipes, mostly budget which makes it a perfect inspiration for students!

Er zitten wat vaste rubrieken in, zoals ’10 keer …’ waarin een bepaald ingrediënt op tien verschillende manieren wordt klaar gemaakt. Leuk! Ook vind je er 4 verschillende weekmenu’s, zodat je de hele maand zoet bent.
Ook hier valt weer op dat alles draait om budget: de weekmenu’s zijn allemaal speciaal low-budget gehad en bij vrijwel alle recepten wordt de prijs per persoon vermeld. Gek eigenlijk dat ze het magazine niet een naam hebben gegeven die correspondeert met de budgetvriendelijke inhoud.
Ik heb inmiddels al wat recepten gemaakt uit het magazine en ik moet zeggen dat dit vrij makkelijk gaat! Nou zullen niet alle recepten vernieuwend en innoverend zijn, maar zeker als (beginnend) student zul je veel aan het magazine hebben.

Elke maand vind je ook aparte rubrieken waar ze dieper in gaan op een ‘lastig’ ingrediënt of product. In dit geval glutenvrije gerechten (die dan opeens helemaal niet zo lastig blijken!).

Ik ben erg enthousiast over het magazine en ik denk dat andere studenten hier ook zeker wat aan zullen hebben. Ik heb nog contact opgenomen met de redactie want het leek me heel erg leuk om een mini abonnement weg te geven maar ik heb helaas geen reactie gehad. Jullie zullen dus gewoon naar de winkel moeten, maar het is zeker de moeite waard!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Debby

  Ahh wat leuk! Ik ben sowieso geen keukenprinses en mijn vriend kookt meestal want we zijn allebei nogal lastig: ik vega en hij lust geen kaas :’) lekkere combi dus. Maar wellicht leuk om eens een veggie recept in op te zoeken!

 2. Suze

  Super leuk! Zelf kan ik eigenlijk helemaal niet goed koken, terwijl ik het wel super leuk vind haha! Maar misschien kan ik dit eens gaan proberen :)

 3. Yummie. Ik heb altijd een haat-liefde verhouding met foodblogs en foodmagazines! Nu is op dieet ben, heb ik er een hekel aan haha ;-)

 4. Amy

  Super leuk magazine. Ik kan er alleen echt geen geld aan uitgeven… dus ik hou t bij de allerhande en mijn stapel kookboeken. Mijn moeder neemt altijd het tijdschrift van Donna Hay voor me mee als ze in t buitenland geweest is.
  Overigens; kom ik vandaag voor t eerst op je blog (ja ik heb t artikel gelezen voor mensen die voor t eerst op je blog zijn) en ik ban fan! Super leuk!

 5. Joyce

  Lijkt me erg leuk! Ga straks in de winkel zeker eens een kijkje nemen!

 6. natanja

  oo ik neem hem zo mee , benieuwd , ben echt een kookboek verslaafd maar gaan aanstaande zondag weer kijken wat weg kan , ik gaan kleiner wonen dus niet veel plek meer

 7. natanja

  oo ik neem hem zo mee , benieuwd , ben echt een kookboek verslaafd maar gaan aanstaande zondag weer kijken wat weg kan , ik gaan kleiner wonen dus niet veel plek meer

 8. Aline

  Dat ziet er leuk uit! Ik ben vaak echt totaal inspiratieloos wat koken betreft dus wellicht is dit een uitkomst :P

 9. Katrien

  Tof! Ik heb als student vaak moeite met het beslissen wat ik ga koken, en maak dan ook vaak weer dezelfde dingen. Ik weet niet of het tijdschrift ook in België te vinden is, maar ik ga er eens naar zoeken. Ben benieuwd!

 10. Daniëlle

  Ik heb voor mijn verjaardag een abonnement op de Recepten+ gehad! Ik vind het tijdschrift echt heel erg leuk. Lekker simpel maar toch leuke gerechten.

Geef een reactie