Hello Fresh box

Vorige week ontving ik een box van Hello Fresh, gevuld met verse ingrediënten en recepten. Ik had al vaker van zulke boxen gehoord en was er vrij sceptisch over. Ik vond ze duur, het zouden vast ingewikkelde recepten zijn met ingrediënten die ik toch niet lekker zou vinden. 
Maar niets is minder waar! Ik was blij verrast door de doos (die trouwens echt enorm is!), die vol heerlijke producten zat. Ik heb er gelijk een recept uit gemaakt en wat bleek: binnen 30 minuten stond het op tafel. Ook fijn: werkelijk álles zit in de doos. Het enige wat je vaak zelf nog moet toevoegen is wat peper en zout. Super handig dus als je een druk leven leidt en geen tijd hebt voor boodschappen en geen inspiratie voor het avondeten.
De Hello Fresh box zorgt met 3 of 5 recepten dat je toch redelijk gevarieerd en gezond eet, zonder dat je er verder bij hoeft na te denken. Lees verder voor meer foto’s (en recepten!) en informatie over de Hello Fresh box. Mocht je nou zelf ook geïnteresseerd zijn dan vind je onderaan dit artikel een kortingscode!
Translation: Last week I received this box filled with fresh ingredients and recipes to cook with. Best package ever! Read on to see what I cooked with it.En zo ziet de doos er aan de binnenkant uit! Vol met allemaal lekkere verse producten uit de omgeving. De producten zijn zo vers dat ze vaak dezelfde ochtend nog gesneden en verpakt zijn, super! Daarnaast komen de producten uit de regio, wordt zoveel mogelijk gewerkt met seizoensproducten én is zoveel mogelijk biologisch en fair trade. Goede keus dus.
Zoals je ziet is het pakket erg compleet, een basis keukenvoorraad (zoals peper, zout, melk, bouillonblokjes e.d.) is voldoende om te koken met dit pakket. Niet meer naar de winkel dus! Daarnaast vind je ook een receptenboekje in de doos, waarin precies staat welke ingrediënten (en hoeveel) je nodig hebt en hoe je ze moet bereiden.
Ik verwachtte een soort culinaire doos met allerlei gekke producten en moeilijke recepten. Nou zaten er inderdaad dingen in die ik nog nooit geproefd had (gnocchi!) maar dit is juist leuk. En de recepten zijn juist super makkelijk, binnen een half uur staat je gerecht op tafel. Op de achterkant van het receptenboekje staat ook vermeld hoe je de producten het beste kan bewaren (gekoeld, in de vriezer etc). Handig, want de producten blijven lang goed en zo kan je de recepten spreiden over een langere tijd.
Het eerste recept wat ik maakte waren deze Thaise noodles met broccoli, kip, soyasaus en pinda’s. Super lekker! 
Nou is het op dit moment een enorme hype om ‘clean’ te eten, iets wat naar mijn mening gewoon koken zonder pakjes en zakjes is? Iets wat ik al tijden doe, niet vanwege gezondheidsredenen maar omdat het koken er een stuk leuker van wordt. Deze box bevat ook geen pakjes en zakjes, dus in principe valt het onder ‘clean’ eten, mocht je daar interesse naar hebben. Maar probeer het vooral eens omdat het veel leuker en lekkerder is! En eet dan af en toe ook een hamburger alsjeblieft ;-).
Gisteren combineerde ik twee recepten uit de box: asperges en de aardappeltjes uit de oven. Bij die laatste hoorde eigenlijk een kabeljauw, maar ik ben niet zo dol op vis. Mijn huisgenoot was er wel erg blij mee dus die heb ik aan hem gegeven. Maar de rest van het recept was wel heerlijk en paste goed bij de asperges.
Ook dit was weer ontzettend lekker en stond zo op tafel! De kwaliteit van de producten is ontzettend goed, en dat proef je. Voor een student was dit echt luxe!
Maar.. wat kost zo’n box nou? Ik had een original box box met 5 recepten voor 2 personen, en deze kost €49. Dat is inclusief verzending. Je kunt ook kiezen voor een box met 3 recepten, of andere boxen zoals een fruitbox of een veggiebox. Ook kun je het aantal personen aanpassen, zo kun je ook gewoon een box voor 1 persoon bestellen.
Zelf vind ik de prijs prima, misschien niet iets wat ik wekelijks zou bestellen als student, maar wanneer je af en toe zin hebt in vernieuwende recepten met ingrediënten van goede kwaliteit zou je het eens kunnen proberen. 
De abonnementen zijn ook zeer flexibel, het is mogelijk om je box op pauze te zetten (wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat), en je kunt hem ook zo weer opzeggen. Ook zie je elke week welke recepten je kunt verwachten, handig!
Ik heb in ieder geval genoten van het heerlijke eten. Er zat slechts één recept bij wat me niet zo lekker leek (de vis), maar dat heb ik prima opgelost. 5 recepten is mij wellicht wel wat veel omdat ik vaak buiten de deur of bij anderen eet, dan zou ik de volgende keer eerder 3 recepten bestellen. 
Mocht je nou zelf ook nieuwsgierig zijn geworden naar de doos, dan heb ik iets leuks voor je: met de code ‘LDOSPRING15‘ ontvang je €15 korting op je eerste doos (bij een original box of een veggie box). Je kunt de dozen bekijken op de website van Hello Fresh.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 28 reacties

 1. Hannelore

  Had ik dat maar nu tijdens de examens! Ik heb gisteren echt een half uur nagedacht over wat ik ging eten omdat ik nergens zin in had haha, mijn inspiratie was op!

  Lijkt me wel handig om af en toe eens te doen, dan spaar je weer wat tijd uit en leer je weer nieuwe recepten kennen!

 2. Ashleey

  Klinkt erg goed! Maar het zou niet iets voor mij zijn helaas

 3. Danique

  ah leuk, ik dacht ik probeer het gelijk uit met die kortingscode maar je zit gelijk vast aan 2 dozen voordat je het evt kunt stopzetten :(

  1. Hmm ja, dan kun je misschien beter die probeer box nemen? Daar heb ik helaas geen kortingscode voor..

  2. Bambi

   Waar zien jullie dat je meteen vast zit aan meerdere dozen?
   Zou zou jammer zijn, krijg hier meteen zin in!

  3. Je hebt een opzegtermijn van 10 dagen (wat op zich redelijk is, want zij moeten natuurlijk ook de ingrediënten inkopen), dus als je ‘m meteen op zegt zit je er toch 10 dagen (dus 2 weken) aan vast.
   Maar wellicht kun je dan de doos met 3 recepten proberen? Die lijkt mij eigenlijk leuker, en dan kun je er twee weken van genieten!

 4. Marijke

  Fantastisch! Spijtig wel een beetje duur voor een student, maar zeker eens het proberen waard denk ik!

  1. Ja dat is een beetje het punt, want als student let ik niet echt op de duurzaamheid van producten. Als het maar lekker smaakt ;-) Terwijl het voor de kwaliteit van de producten wel een goede prijs is. Is maar net wat je belangrijk vindt..

 5. Wat leuk! De prijs is inderdaad ook netjes :) het is dat ik niet op mezelf woon. Maar anders had ik het zeker een keer uitgeprobeerd. Ik ga het wel even doorgeven aan een vriendin van mij die van lekker koken houd. Leuk artikel! Liefs

 6. Claudia

  Ik eet ook tijden ‘clean’. De witte pasta en dergelijke passen er niet heel goed bij, maar ik zou de box graag een keer uitproberen!

 7. Ayla

  Telkens als ik dit zie denk ik: leuk! Maar ik ga liever naar de winkel om zelf mijn spulletjes bij elkaar te verzamelen, dan ben je denk ik ook goedkoper uit..

 8. PSbyDila

  Ik vind die boxen ook altijd zo leuk, jammer alleen dat ze zo duur zijn (en ik een moeilijke eter ben..).

 9. Joyce

  Heerlijke recepten! Ik vind het aan de ene kant zo’n leuk idee en zou graag zo’n box bestellen, maar aan de andere kant ga ik liever zelf boodschappen doen en bepalen wat ik eet.

 10. Kimberley

  Deze ken ik nog helemaal niet maar wat een leuk idee! Het heeft wel iets!

 11. Marlies

  Wat heerlijk allemaal! Ik heb hetzelfde als jij: eet vaak buiten de deur enzo. Dus niet heel handig voor nu. Maar wel voor als ik later groot ben! :)

 12. Ziet er echt leuk uit! :D handig dat je dan niet naar de winkel moet als je het druk hebt.

 13. Appie

  Ziet er zo lekker uit! Maar mijn moeder kookt nog voor me, haha. Wel echt een aanradertje voor als ik op kamers ga, denk ik zo!

  Love Appie | jusde-pomme.blogspot.com

 14. Jacolien

  Wat leuk zeg! Ik heb net m’n eerste box besteld. Ben benieuwd!

 15. Eef

  Wij hebben dit ook gedaan thuis. En normaal koken wij veel exotischer en gezonder. Bij de hellofresh box is het echt 60% koolhydraten 20%vlees of vis en de rest groente, echt veeeel te weinig groenten helaas.

  meteen weer opgezegd.

 16. Iris

  Ohhh, asperges, zó lekker! Soms als ik ‘s avonds honger heb, trek ik gewoon een blik asperges open en eet ik die op :’) En die aardappeltjes zien er ook goed uit. Meh, nu heb ik honger.

Geef een reactie