Life lately: May

Ik blijf het elke keer zeggen, maar wow.. is het alweer juni? Voor mijn gevoel leven we nog ergens in maart, vlak voor de lente echt begint. Juni is altijd de maand waar ik exta naartoe leef, omdat ik deze maand (3 juni) jarig ben. Maar door het slechte weer en door drukte besefte ik me afgelopen week eigenlijk pas dat ik iets moest gaan organiseren!

Gisteren vierde ik daarom een beetje mijn verjaardag, en wat had ik een geluk met het weer! Toch nog een beetje lente. 
Afgelopen maand was ontzettend druk, ik kwam net terug van Málaga, had een heerlijk eerste weekend met bevrijdingsfestival en ging naar een aantal persevents. 
Ook woedde er een brandje op mijn werk waardoor ik bijna de hele maand niet gewerkt heb! Meer tijd dus om naar huis te gaan en vrienden op te zoeken. Al had ik daar ook niet veel tijd meer voor want toen ging ik alweer naar Stockholm! En nu is het alweer juni..

Erg druk allemaal maar wel heel erg leuk druk, lees verder voor een overzicht met veel foto’s!
Translation: Pfew.. time flies when you’re having fun! May was a busy month, filled with lots of fun and good things. I visited some pressevents, celebrated freedom on liberation day and went to Stockholm. I also celebrated my birthday, which is coming up on monday. Read on for more pictures!Mei begon ontzettend goed met een heerlijk zomers weekend waarin ik vooral op het terras heb gezeten en naar het bevrijdingsfestival ben geweest. Het zonnetje scheen eindelijk weer eens en iedereen was gelijk in zomerstemming. Zo leuk! 
Het zonnetje bleef schijnen dus ik at veel buiten met vrienden, collega’s en huisgenootjes. Met laatstgenoemden maakte ik een heerlijke spaghetti, waarbij we ons bijna allemaal in onze duim sneden, haha!
De volgende ochtend werd ik wakker met allerlei berichtjes van collega’s op mijn telefoon.. bleek er brand te zijn in de Yoghurt Barn, mijn werk! Gelukkig was het niet heel ernstig en bleef iedereen ongedeerd, maar het hele pand moest wel gestript worden.
Dit was erg raar en had een gek gevolg: ik was opeens vrij! Opeens ging ik van 27 uur in de week werken naar.. niks? Heel erg raar en vooral erg saai. Op sommige dagen was het zulk slecht weer dat ik maar tot 15 uur in bed bleef liggen.. haha oeps!
Gelukkig opende het ook mogelijkheden, en zo kon ik even een paar dagen naar huis. Lekker relaxen en knuffelen met de beestjes. Jona is trouwens echt een dikkerdje aan het worden, zo lief! ;-)
Tussendoor was ik ook weer veel in Utrecht, gezellig bij mijn huisgenootjes en vrienden in de stad. Ook solliciteerde ik bij een grote koffieketen (hint ;-)) en.. werd ik aangenomen! Spannend en leuk dus, weer een nieuwe uitdaging voor de komende tijd.
‘s Avonds ging ik samen met Maura naar de opening van het restaurant Stan & Co in Utrecht, en hadden we een super leuke avond! Daar ontdekten we een nieuwe favoriete wijn (witte rioja! zeker bestellen als je hier langs gaat!) en kaas. We hadden een super gezellige avond en hebben nog lang gekletst met de meisjes van het PR bureau. Mocht je binnenkort naar Utrecht gaan dan moet je hier zeker eens binnenlopen, prachtige zaak!
Later die week had ik een teammeeting met mijn collega’s van Yoghurt Barn. We besloten samen te eten en als toetje aten we natuurlijk yoghurt! Inmiddels mis ik mijn dagelijkse hangop met fruit en brownies ENORM en dus besloten we zelf yoghurtjes te maken a la Yoghurt Barn, maar dan met kitkats, schuddebuikjes en andere zoetigheden. Erg lekker!
Daarna nam ik een vriendin van werk mee naar Nijmegen, om te gaan high teaen bij mijn andere werk, Sid en Liv. Omdat we nu allebei veel vrije tijd hadden leek het me leuk om haar Nijmegen te laten zien!
We gingen ook nog even naar mijn vader en daar hebben we heerlijk gerelaxed en ‘s avonds gewandeld met de honden. Wel fijn om af en toe uit het drukke stadsleven te zijn :-)
Die week maakte ik weer eens een heerlijk recept van mijn blog, de quinoa pilav (alleen deze keer met rijst haha!). Serieus een van de weinige keren deze maand dat ik echt zelf kookte. Ik heb bijna alleen maar bij anderen, buiten de deur of afhaalmaaltijden gegeten.. slecht haha (maar wel zo makkelijk).
Zaterdags ging ik weer met Maura naar een persevent, het Travel Bloggers United event op een dakterras in Rotterdam. Was erg gaaf, we dronken weer heerlijke drankjes en maakten internationale vrienden. Maura won zelfs nog een fles champagne!
‘s Avonds keerden we weer terug naar Utrecht en besloten we om nog eventjes langs Stan & Co te gaan, want inmiddels was die heerlijke wijn en kaas niet meer uit ons hoofd te krijgen.
De volgende ochtend scheen het zonnetje heerlijk en maakte Maura super lekkere smoothies voor ons. Die dag heb ik foto’s gemaakt voor de Yoghurt Barn en heb ik nog met collega’s in het park gepickickt, met de heerlijke speltsalade en hartige cake van Maura (recept hier!).
Die week sprak ik nog met een andere vriendin van werk af om haar te helpen met het opzetten van een blog. Tja, best hobby ever toch? Ik moedig altijd iedereen aan om een blog te beginnen ;-)
Ook kocht ik nog een nieuwe bikini, bij H&M. Nu nog hopen op bikini weer (ik wil zo graag zwemmen!!!!).
En toen was het alweer tijd voor Stockholm! Toen ik ‘s ochtends de krant kocht voor mijn vader grapte de verkoper nog of ik niet naar Stockholm ging. Ehh.. jawel dus! Ook in Stockholm kreeg ik nog heel veel berichtjes van vrienden en familie of het wel goed ging, maar in Stockholm zelf merkte je werkelijk niks van de rellen!
De rellen vonden plaats in voorsteden, zo’n 15 kilometer verderop. Ver buiten de stad dus! Gelukkig is het daar inmiddels ook rustig.
Ik heb echt een heerlijk weekend in Stockholm gehad, was ook erg gezellig om samen met mijn vader weg te zijn. Voor meer foto’s van Stockholm verwijs ik je door naar dit artikel.
Op de terugweg zaten we samen met Youp van ‘t Hek in het vliegtuig, helaas maakte hij geen leuke grapjes. Wel kreeg ik een lekker broodje kaas! Stiekem toch wel fijn om met KLM te vliegen, echt een wereld van verschil met Ryanair. Al bespaar ik als student natuurlijk liever op mijn vlucht! Toch moet ik zeggen dat ik nog nooit zo zacht geland ben..
Terug thuis ging ik maar weer gelijk verder met living the good life en spendeerde ik de hele maandag op het terras, om vervolgens te eindigen in het park met een ijsje. Mjam!
Ook dinsdag lag ik lekker de hele dag in het park, en was het zulk lekker weer! Heerlijk om weer met blote benen over straat te kunnen. Toch wel fijn nu dat ik niet hoef te werken, anders had ik van 12 tot 19 binnen gezeten..
Afgelopen week deed ik ook nog maskertjes met mijn huisgenootjes (je ziet het niet zo goed, maar het zijn van die peel off maskers), superrrrrrrr relaxed en stiekem vinden mijn mannelijke huisgenootjes het ook wel chill ;-)
En toennnnnnn was het alweer tijd voor mijn feestje! Maandag word ik 21, maar ik besloot het gisteren al te vieren. Ik viel met mijn neus in de boter want wat was het lekker weer! Echt perfect voor mijn gezellige tuinfeestje (en ook wel noodzakelijk, want ik heb geen woonkamer).
Ik kreeg gelukkig ‘s middags al hulp van Maura en een vriendin, en ‘s avonds aten we heerlijke quiche en pastasalade met een mango kwarktaart als toetje!
Het was echt heel erg gezellig en leuk om met z’n allen in de tuin te zitten. Zeker voor herhaling vatbaar, en jullie zullen nog wel wat leuke foto’s en recepten terugzien op de blog.
Goed.. en zo ziet de keuken eruit, the day after. Tijd voor een schoonmaak en dat ga ik dan zomaar ook eens doen.
Al met al was het dus een super leuke maand! Juni wordt opnieuw een drukke maand voor me, half juli word ik ingewerkt bij mijn nieuwe baantje met 2 weken 40 uur cursus.. pfoe. Daarvoor dus maar extra genieten van m’n vrije tijd! 
Ook moet ik in het kader van het matchingstraject van de universiteit van Utrecht meelopen met Nederlands en Taalwetenschappen (twee studies waar ik dit moment over twijfel), hopelijk geeft dat wat meer duidelijkheid. 
Oh en ik ben natuurlijk echt jarig! Hoera ;-)
Dan nog even wat bloggerelateerd nieuws, zoals jullie merken plaats ik de laatste tijd niet meer dagelijks een update. Uit mijn enquête bleek dat jullie de vele updates super leuk vonden, maar de meesten kijken toch niet elke dag op mijn blog. Zelf vind ik het soms ook lastig, ik lig af en toe gewoon liever in de zon dan dat ik binnen achter mijn laptop zit ;-) Daarnaast leg ik de lat vrij hoog voor mezelf, ik heb liever geen artikel dan een flut artikel. Ben benieuwd naar jullie mening hierover!
Daarnaast bleek ook dat jullie persoonlijke updates zoals deze post erg leuk vinden, en daarom wil ik deze vaker gaan doen. Dat scheelt dan ook weer in lengte van de post, want nu wordt dit bericht wel errrrrrg lang. Ik zat zelf te denken aan een post om de twee weken, maar als jullie liever een wekelijks overzicht zien hoor ik dat graag. Thanks!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag c:
  Ja he, wat een koude lente hebben wij!
  Ziet er gezellig uit hoor in je tuin!

  Xx

 2. Bambi

  Leuke post! En alvast gefeliciteerd met je verjaardag! En ik vind het wel leuk om iedere week iets te lezen ;).

 3. Maura

  Leukleukleuk! Gister was echt gezellig. Moeten vaker buitenfeestjes geven :)

 4. Kiki

  Wauw wat een leuke maand voor jou! :) Alvast gefeliciteerd. Liefs

 5. PSbyDila

  Heerlijke diary! En grappig, ik ben ook 3 juni jarig! Maar ik vier het pas volgende week. En wat vervelend van de brand op je werk zeg.

 6. Resy

  Ondanks die brand klinkt het verder als een erg leuke maand!

 7. Ik vind het altijd nogsteeds zo leuk om dit soort posts te lezen! En volgens mij heb je wel echt een fijne verjaardag gehad haha! Ik ben zelf ook biiiijna jarig en het begint al te kriebelen. verjaardag pret, hoera!

 8. Nanda

  Leuk zo’n lange update! En ik vind je bikini mooi :)

 9. Julia

  Zo leuk weer om te lezen! Je foto’s zien er ook zo heerlijk zomers uit! En wat grappig, ik heb zelf ook getwijfeld tussen Nederlands en Taalwetenschap, maar toch voor Nederlands gekozen en het is echt heel leuk en veelzijdig! ;)

 10. Iris

  Wowie, ik heb bijna dezelfde bikini van de H&M! Precies hetzelfde model en ook met dat tand-ding (?) alleen een ander stofje. Die zat een paar jaar geleden in de collectie, wat grappig dat ze hem nu weer hebben! Ik heb hem alleen nog nooit aan gehad omdat ik zó bang ben dat het ritsje ineens los schiet. Maar leuk vind ik hem wel.

Geef een reactie