Lovely: world corkboard

Afgelopen week plaatste ik deze foto al op instagram. Ik had weer een leuke aanwinst gevonden voor in mijn kamertje! Ik houd ontzettend van reizen en hoop dat ik de toekomst nog veel te kunnen doen, en daarom blijven dingen in de vorm van de wereld of wereldkaarten altijd iets magisch hebben.
Ik heb op mijn kamer al een vintage mini wereldbolletje en een mooie kaart hangen, maar meer is altijd beter. En dit is mijn nieuwste aanwinst, een prikbord in de vorm van de wereld van fonq.nl!
Translation: I love traveling and if I could just leave right now to travel the world, I’d immediately do that. Maybe that’s why I always have had a thing for world shaped or map printed things. My newest addition to my collection is this really cool corkboard in shape of the world!

De doos werd de volgende dag al geleverd, netjes verpakt zodat hij onbeschadigd aankwam. Super fijn aan Fonq.nl is dat je vaak nog tot 24:00 kunt bestellen, en je alsnog het product de volgende dag in huis hebt. Super handig als je er last minute opeens achter komt dat je de volgende dag een verjaardag hebt!
Je vindt er ook precies goede cadeautjes, namelijk spullen voor in de tuin, in de keuken of super leuke fun dingen en gadgets zoals dit prikbord. 
Met producten in alle prijscategorieën moet je bijna altijd wel slagen!
En zo ziet het prikbord eruit! Je krijgt alles in losse onderdelen, zelfs alle kleine eilandjes zoals Madagascar en Hawaii zitten erbij. Je moet wel voorzichtig zijn met uitpakken, want doordat het zo precies is nagemaakt is het bord wel een beetje fragiel. Zo amputeerde ik bijna de archipel van Thailand in mijn enthousiasme ;-).
Je krijgt een setje punaises bij het bord. Zelf geven ze als suggestie om foto’s van bestemmingen waar je geweest bent op het bord te prikken, maar wat mij betreft doet ie ook perfect dienst als prikbord voor foto’s en boodschappenlijstjes. Alleen de vorm maakt het al een tof ding voor in huis!

Bevestigen aan de muur gaat vrij simpel: de achterkant plakt, je haalt dus het witte papier eraf en drukt ‘m zo op de muur. Dat is tegelijkertijd wel een nadeel: eenmaal opgeplakt haal je ‘m ook niet zo makkelijk weg. Ik bewaar hem dus nog even in een doos totdat ik de perfecte plek heb gevonden om ‘m op te hangen.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Janne

  Die is gaaf zeg! Ben al een tijdje op zoek naar zo iets :)

 2. Esmee

  Heel gaaf! Misschien kun je er van die fotolijstjes plakkertjes met een soort haakje op plakken (aan de achterkant). Dan kun je ze makkelijker van de muur afhalen en verplaatsen!

 3. Annette

  Of op een blank canvas plakken (die kun je goedkoop kopen bij de action)

 4. Anonymous

  Leuk, maar ze doen gewoon alsof Indonesië en Nieuw-Zeeland niet bestaan? Of zitten deze er wel bij?

  1. Nee die zitten dus in dat aparte zakjes met alle andere eilandjes waar ik het over had! Het bord is echt heel compleet en op schaal gemaakt!

 5. Aline

  Oooh die is gaaf! Ik mocht iets uitzoeken op Fonq voor een winactie, had ik deze nou maar gedaan haha. Die site is echt huge en ze hebben zoveel leuke spulletjes!

 6. liefsswaen

  Ooh, die is echt heel leuk! Ik ben benieuwd hoe hij is als hij hangt!
  Liefs, Swaen

 7. Heb die ook al een paar keer zien voorbij komen op webshops, en iedere keer moet ik mij inhouden om hem niet te kopen! Heb al twee scratch maps hangen (een wereldkaart, en eentje van europa gekregen voor mijn verjaardag)en met dit cork board erbij zou het misschien iets te veel kunnen worden

 8. Lonneke

  Wauw, wat een gaaf ding! Ik vind ‘m echt cool! Onthouden dus! liefs.

 9. Marije

  Wat supergaaf zeg! Die ga ik onthouden! Zelf zou ik gewoon een stuk hout verven met schoolbordverf en dan dit er op plakken. Zo kan je altijd nog de locatie veranderen. Echt heel leuk dit!

Geef een reactie