Lunchinspiration: #ldoslunch

Het was weer eens tijd voor een post vol lunchinspiratie. Nu het steeds lekkerder weer wordt past mijn lunch zich daar ook op aan: heerlijke salades of stukken fruit en lekkere belegde broodjes in het park.
Dit viel me ook op aan jullie foto’s, veel salades en frisse lunches!
Vandaag weer een heleboel foto’s van lunches, van mij en van lezeres. Mocht je ook jouw foto’s hier voorbij zien komen, doe dan mee met dit projectje en tag je lunchfoto’s op instagram met #ldoslunch (liefst met korte beschrijving). Wie weet zie je hem dan binnenkort terug op mijn blog!
Translation: Another lunch inspiration post with lunches made by you! Want to enter this project? Tag your lunch pictures on instagram with #ldoslunch.


Allereerst nog even over de lunch op de eerste foto. Dit was weer een werklunch van Sid en Liv, en wel een hele bijzondere. Voorlopig namelijk de laatste.. En daarom extra lekker met tapenade en mozzarella, tallegio kaas (= yum!!) en abrikoos en beenham met augurkjes. Man wat ga ik die lunches missen!
Lekker cliché maar afgelopen maand at ik natuurlijk ook weer een broodje carpaccio. Ik hou zo erg van carpaccio, daar mag je me ‘s nachts voor wakker maken. Op een broodje vind ik ze ‘t lekkerst in combinatie met pesto, sla, parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Leftovers doen het ook altijd goed als lunch. Zo at ik mijn pasta pesto mozzarella van de avond ervoor als lunch en @yellowlemontreeblog maakte een lekkere salade bij haar polenta muffins (recept op haar blog).

Of wat dacht je van deze heerlijke salades? Eerste drie zijn van @mliees, die altijd goed vertegenwoordigd is in deze rubriek ;-). Vooral de tweede salade met mango, gerookte kip, komkommer en geitenkaas lijkt me erg lekker.
Op je werk toch een beetje van de zomer genieten? Doe dan zoals @joliens87 en neem een lekkere salade mee naar je werk in plaats van een kleffe boterham.

Maar brood hoeft niet saai te zijn! Dat bewijzen deze lekkere belegde broodjes met oa ei en tomaat, kip en avocado en brief en ham wel van @lemonstale@loetepetoetje en @graytune.

Ook altijd goed: een bagel (van @graytune). Meer bagel lunchinspiratie vind je hier.

Maar zulke heerlijke zomerse broodjes kun je ook thuis maken! Met kip, avocado, pesto, paprika en sla, van @mliees!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Ayla

  Mijn favoriete posts hier haha! Heerlijk, die lunchinspiratie! Ik had laatst ook een heerlijk broodje met kipfilet, pesto en roomkaas. Klinkt als een vreemde combi (en toen ik ‘m thuis probeerde te maken, smaakte ‘ie ook niet zoals bij de bakker vandaan helaas), maar wel heel lekker!

 2. Maura - YLT

  Ziet er lekker uit! Vooral die eerste. Ik wil echt ook weer snel naar Sid & Liv!

 3. Marlies

  Haha ik ben zeker goed vertegenwoordigd. Leuk om zo te zien! Die eerste lunch ziet er ook heerlijk uit. Ik heb nog een lunch tegoed bij Sid&Liv. Yum!

 4. Joyce

  Zitten heerlijke dingen tussen! krijg spontaan honger.

 5. Aline

  Ik krijg hier spontaan honger van. Ziet er te lekker uit allemaal!

 6. Laura

  Ah lekker! Ik ben gek op zuurdesembrood belegd met allerlei gezonde dingetjes (avocado, huttenkase, geitenkaas, kipfilet, etc.)

 7. Graytune

  Ik was dit aan het lezen en dacht: hé wait a minute, dat is mijn lunch! Alle foto’s zien er echt super uit!

 8. Annemijn

  Ik krijg er honger van! Ziet er echt superlekker uit allemaal :)

Geef een reactie