Recipe: homemade lemonade

Op mijn feestje had ik naast heerlijke sangria ook een tapvaatje gevuld met zelfgemaakte limonade. Gemaakt van citroenen en verse muntbladeren. Deze was duidelijk favoriet en was aan het eind van de avond bijna helemaal op.
En wat is nou leuker op een zomerse dag, dan heerlijke frisse zelfgemaakte limonade? Je hebt slechts drie ingrediënten nodig, die je misschien zelfs al in huis hebt. Binnen een handomdraai staat een grote kan limonade op tafel, voor weinig geld.
Dit recept is super makkelijk maar oh zo lekker! Het kan natuurlijk niet anders dat Maura hiermee op de proppen kwam, bedankt daarvoor dus ;-).
Translation: When life gives you lemons.. Yep, that’s right, make lemonade! Today a super easy but super yummy recipe for old school home made lemonade. Perfect for hot summer days.


Image via lebens-kuenstler

Lemonade wordt, zoals de naam al doet verklappen, gemaakt van citroenen. Voor dit recept heb je dus eigenlijk alleen citroenen nodig. Om de zure smaak een tegenhanger te geven voeg je ook wat suiker toe. De perfecte limonade maak je door eerst een siroop te maken, die je later aanlengt met water.
INGREDIENTS
4-6 citroenen
1 kopje suiker
1 kopje water
2 takjes munt
DIRECTIONS
Voor de siroop is het belangrijk dat de verhoudingen gelijk blijven. Deze ingrediënten zijn genoeg voor een volle kan limonade, wil je echter zo’n tapje vol krijgen dan zul je wat ingrediënten moeten aanvullen. Zolang de verhoudingen hetzelfde blijven, kun je het recept prima uitbreiden.
Warm water met de suiker op in een pannetje, totdat de suiker gesmolten is. Pers ondertussen de citroenen zodat je een kopje citroensap hebt.
Haal het pannetje van het vuur en giet het suikerwater in een kan. Voeg het citroensap erbij en klaar is je siroop! Nu kun je hem aanlengen met water, ongeveer 4 koppen al kun je het beste zelf proeven of de limonade goed smaakt. Voeg als laatste nog wat munttakjes toe, voor een extra frisse smaak.
IJskoud is de limonade het lekkerst, dus zet hem nog even in de koelkast, of voeg wat ijsblokjes toe!
Ps. de sangria die ik had gemaakt kwam gewoon uit een pak, wat je koopt bij de Albert Heijn. Wel voegden we zelf wat vers fruit toe. Geeft een extra smaak, maar wanneer je de dop van de tap afdraait kun je de sangria ook als heerlijke punch serveren!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. PSbyDila

  Wil al zolang zelf een keer limonade maken, en deze lijkt me echt lekker om een keer te proberen.

 2. Cathy

  Nog een fijne late verjaadagswens !!
  Zag er daar superlekker en gezellig uit op je feestje !!

 3. Aline

  Ik heb zovaak bij dat tapvat gestaan bij de HEMA en elke keer besloot ik om hem toch maar niet te kopen. Ga hem toch maar even scoren want dit receptje klinkt vet lekker! ^^

 4. Iris

  Ik vind het niet zo clean dat je gewoon sangria uit een pak kocht, hoor. Ha! Gelukkig maakte je het goed met de limonade ;) Ik zet op warme dagen altijd een kan water met wat muntblaadjes en citroenschijfjes in de koelkast, maar dit klinkt veel leuker. En dat glazen tapding van de tweede foto, ik wil!!

 5. Jessie vw

  Ohh dat lijkt me zo lekker!
  Toch maar eens gaan proberen in de zomer. (:

Geef een reactie