Cookbook review: Te gast bij Jamie

De oplettende lezer zou moeten weten dat we inmiddels bij het vijfde boek (van bovenaf) van de stapel zijn aangekomen. Echter maak ik een kleine uitzondering en prop ik er een boek tussendoor, namelijk ‘Te gast bij Jamie’. Alsnog een boek van Jamie Oliver dus, maar eentje waar ik zo enthousiast over ben dat hij wel even tussendoor móest!
Ik ontving dit boek op het Jamie foodbloggers event in de goodiebox en ik ben er ontzettend blij mee. Jamies boeken zijn namelijk altijd prachtig vormgegeven en zijn meer dan een boek vol recepten. ‘Te gast bij Jamie’ is een van zijn nieuwere boeken en staat vol recepten uit Engeland. Bij mij komen er dan in eerste instantie geen culinaire hoogstandjes naar boven (ik denk voornamelijk aan English breakfast met veel te vette sausages en ei, of de inmiddels ingeburgerde High Tea). 
Vandaar dat er dan ook een wereld voor me open ging bij het doorlezen van dit kookboek. Er zijn zoveel meer lekkere recepten afkomstig uit Engeland, en Jamie laat ze je graag zien! Lees verder voor een uitgebreide review met veel foto’s van dit kookboek.
Translation: Today I’m not going to review the fifth book of my pile of cooking books, but a new book I received last saturday at the Jamie foodbloggers event. It’s one of his newest books and all about England. Read on for a little sneak peek of the book!

Het boek is prachtig vormgegeven, zoals we gewend zijn van Jamie. Het boek is ingedeeld in verschillende categorieën. Standaard categorieën zoals ontbijt en desserts maar ook typische ‘Engelse’ categorieën zoals ‘pubhappen’ en ‘high tea’. 
Het boek is bijna 400 pagina’s dik, lekker veel recepten dus! Naast recepten vind je tussendoor ook veel mooie foto’s en af en toe een achtergrondverhaal. Precies hoe ik mijn kookboeken graag zie.

Elk nieuw hoofdstuk begin met een vrolijke, felgekleurde pagina met een kleine toelichting van Jamie zelf.

Prachtige fotografie waar ik sinds mijn workshop food photography heel anders naar kijk! Nu is het niet alleen om bij te watertanden, maar dient het ook als inspiratiebron.

Het boek is een perfecte combinatie van recepten, mooie fotografie en wat extra informatie. Door de indrukwekkende fotografie zien de recepten er soms ingewikkelder uit dan ze werkelijk zijn, laat je daar niet door afschrikken! Ik heb al vaker recepten uit Jamies boeken gemaakt en ze gingen me eigenlijk altijd wel goed af. Soms zijn ingrediënten wat lastig te vinden, maar met een beetje creativiteit kom je er vaak wel uit. Ik pas recepten sowieso vaak naar smaak aan omdat ik niet alles even lekker vind.

Super mooi deze fotopagina’s!

Achterin het boek vind je nog een register gesorteerd op ingrediënt. Handig als je nog wat losse ingrediënten in huis hebt liggen maar geen inspiratie voor het avondeten hebt.
Kortom; wie op zoek is naar een vernieuwend boek met verrassende recepten moet eens dit boek doorbladeren. Het boek kost €29,95 en is o.a. bij bol.com te koop.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Karlijn

  Zijn boeken zijn zo mooi. Ik volg hem op instagram en wow, zijn foto’s! Leuk om dit boek te zien, ik denk dat ik weet wat ik voor mijn verjaardag vraag!
  Oja, wat ik nog even wilde zeggen, je foto’s waren altijd al mooi, maar de laaste tijd kun je echt zien dat je er (nog) beter in wordt!

  1. Thanks! Ik heb sinds een paar maanden een nieuwe lens, daar zijn deze foto’s ook mee gemaakt en dat scheelt ook een hele hoop ;-)

 2. Joyce

  Prachtig boek, lijken me heerlijke dingen in staan!

 3. Nine

  Ooh Jamie :d Ik ben een groot fan van zijn boeken. Trouwens, ken je Sophie Dahl? Zij heeft ook een kookboek, superleuk vormgegeven enzo en de recepten zijn top. Haar programma’s zijn ook leuk, echt een aanrader.

 4. Romee v

  Waarom zien de boeken van Jamie er toch altijd zo mooi uit! Nu móét ik hem wel kopen (:

 5. Marike

  Klinkt goed! Ik vind de boeken van Jamie Oliver altijd zo mooi, hoewel ik er bijna nooit recepten uit maak..

 6. Karlijn

  Ik heb het kookboek laatst geleend van de bibliotheek. Ik vind het heel mooi en er zitten ook lekkere recepten tussen, maar af en toe vind ik dat de aanwijzingen wel wat duidelijker mogen zijn want met ‘het draait allemaal om beheersing’ red ik het niet als het op koken aan komt ;)

 7. Ja, de boeken zijn prachtig en de recepten ook heerlijk!! Leuk review heb je geschreven.

 8. Ik heb z’n Italiaanse kookboek “Jamie’s Italy”, en ik vind ook dat hij vaak ingrediënten gebruikt die wat moeilijker te vinden zijn. Maar ik vervang ook dingen waar nodig. Sowieso lees ik recepten vaak maar één of twee keer goed door. Daarna ga ik gewoon van start en zie ik wel waar het eindigt. Telkens een soort van ‘berekend experiment’ :)

 9. Ik heb gewoon geen één Jamie Oliver kookboek, muh. Ik vind het hele mooie kookboeken en twijfel altijd even als ik er mee in m’n handen sta. Maar er staan altijd best veel recepten in waarbij vlees of vis het hoofdonderdeel van het gerecht is, dus dan vind ik het een beetje zonde van m’n geld. Ik heb wel een paar van de tijdschriften, vind ik ook leuk :D

Geef een reactie