Diary: week 27

Whoops, alweer bijna een week voorbij. Hoewel er weinig posts online kwamen en ik vooral gewerkt hebt maakt dit weekoverzicht hopelijk veel goed. Gisteren was ik namelijk aanwezig bij het foodbloggers event van Jamies Magazine.
Ontzettend gaaf en bijzonder, want ik ben natuurlijk geen echte foodblogger. Wel zien jullie hier regelmatig recepten en tips over eten (studentfood!) voorbij komen, dus ik voelde me er toch erg thuis.
Ook keek ik enorm uit om Jolien en Danique weer te ontmoeten, zo ongeveer de leukste mensen die ik door het bloggen heb leren kennen. Ook hebben we iets “spannends” gedaan: een filmpje opgenomen! Geen idee of hij daadwerkelijk online gaat komen, maar we hadden in ieder geval lol ;-)
Translation: Last week was again a busy week. I worked a lot (our store opened last tuesday!) but I ended my week with something super fun: a blogger event hosted bij Jamies Magazine. I had so much fun! Zondag ging ik eten bij mijn broer. Waarschijnlijk neem ik over een paar maanden zijn kamer over, dus nu kan ik het niet laten om de ruimte in mijn hoofd al in te richten. Het is heel wat ruimer, heeft een mooie witte laminaat vloer en veel ramen zoals je ziet. Hopelijk gaat het door, ik kan nu al niet wachten om daar te wonen!


Maandag was de laatste dag voor de opening van de Starbucks vestiging waar ik werk. ‘s Avonds was er een pre-opening voor vrienden en familie. Ik werd achter de bar gezet terwijl ik nog helemaal niet zo goed ben in alle koffie’s maken, maar het ging me redelijk goed af. Ik maakte in ieder geval wel wat mooie latte art hartjes ;-)
Dinsdag en woensdag bestonden ook voornamelijk uit Starbucks. Lange dagen waarna ik kapot in slaap viel ;-)
Donderdag was ik gelukkig vrij, en scheen het zonnetje! Ik sprak af met een oud collega en heb heerlijk op het terras gezeten bij de Zaak, een van mijn favoriete plekken in Utrecht. Vervolgens aten we nog een heerlijk broodje langs de gracht.
Na het eten dronk ik een wijntje met mijn huisgenootje bij Stan en Co, ook een van mijn favoriete plekken in Utrecht. We maakten het niet te laat want ik was moe!
De volgende ochtend stond ik al voor dag en dauw op voor werk, maar was ik binnen drie uur ook weer thuis. Ik was zo ziek! Thuis meteen weer het bed in gedoken en daar de hele dag gelegen. Inmiddels ben ik gelukkig weer beter, maar nog steeds wel moe en een beetje verkouden. In de zomer ja!
Maar zaterdag begon gelukkig goed! De wekker ging vroeg, maar dat was het waard. Om 10 uur werd ik namelijk bij Jamies restaurant Fifteen verwacht, in Amsterdam. Ik meette met Jolien in Utrecht, samen pakten we de trein richting Amsterdam.
We begonnen met een workshop pasta maken, gegeven door de sous-chef van het restaurant. Zo tof om in die keuken te staan! Met een heus Jamie Oliver schort ;-)
Het pasta maken was erg leuk, nu wil ik ook zo’n machine! Kok Dan gaf erg goede tips, ik heb er wat filmpjes van gemaakt en deze kun je terug vinden op instagram.
Na een heerlijke lunch gingen we naar de fotostudio van ZTRDG, hetgeen waar ik me het meest op verheugd had. Hier kregen we namelijk een food photography workshop! 
Eerst kregen we veel tips en uitleg van foodstylisten en fotografen, daarna mochten we zelf aan de slag. Later meer hier over, ik zal ook wat tips met jullie delen in een aparte blogpost.
Hierboven zie je alvast het resultaat van mijn food photography. Zelf gestyled en met mijn eigen camera gemaakt, tof he? Ik ben stiekem wel een beetje trots ;-)
We sloten de dag af met een heerlijke limoncello, buiten aan het water. Het was een ontzettend leuke dag waar ik Jamies Magazine enorm voor wil bedanken! Een leuke bijkomstigheid was ook het weerzien met Jolien en Danique. Het was ontzettend gezellig met z’n drietjes, we hebben maar gelijk leuke plannen gemaakt waar jullie vast nog iets van terug zullen zien op de blog ;-). 
Vandaag ben ik alweer vroeg uit de veren om te werken. Vanmiddag komt mijn vader langs met de hondjes (ik heb ze zó gemist!!) en daarna gaan we weer naar huis. Komende week werk ik alleen in het weekend, zeker een luxe met het mooie weerbericht!
Deze week heb ik ook nog de jaarlijkse zomer borrel bij mijn oude baantje Sid en Liv, die ik natuurlijk niet oversla! Donderdag ga ik met mijn andere oud collega’s stappen, dus dit belooft een mooi weekje te worden.
Volgende week weer een weekoverzicht, mocht je in de tussentijd op de hoogte willen blijven volg me dan op instagram!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

  1. Marijke

    Heerlijke week! Ondanks dat je ziek was dan;). Utrecht is ook zooo fijn! Nu al mijn favoriete stad van Nederland!

  2. Jamilla S

    Je maakt zulke leuke foto’s!
    En het lijkt me heel leuk om bij een zaak betrokken te zijn vanaf de opening!

  3. Joyce

    Wat geweldig, om bij zo’n foodevent te mogen zijn!

  4. Anonymous

    Leuk om te zien!

    Vraagje: waar is die gouden ketting van?

  5. Karlijn

    Sommige weken gaan snel he?! Gelukkig heb ik je op Instagram, kan ik al je mooie foto’s nog eens zien. Echt super dat je bij de Starbucks werkt. En leuk dat je vader vanmiddag langs komt! Weet je al wat je gaat doen met je studie volgend jaar? Of nog aan het twijfelen?
    Fijne dag!

  6. LNNK

    Wat een heerlijke foto’s. Tof trouwens zo’n workshop!

  7. Nanda

    Leuke foto’s! En ik ben zo benieuwd naar Stan & Co, word helemaal enthousiast door jouw verhalen :)

Geef een reactie