Diary: week 30 2013

Ik moet altijd even spieken bij mijn vorige diary om te zien in welke week we nu weer leven. Ik had afgelopen week vrij en met dit heerlijke weer en allerlei leuke dingen op de planning gaat het besef van tijd totaal langs me heen.
Ik had begin van de week vrij gevraagd voor mijn Antwerpen tripje en de studiekeuze test die ik moest maken, maar tot mijn verbazing zag ik vorige week op het rooster dat ik de hele week vrij was. Zo fijn, vooral met dit heerlijke weer!
Een verslag van het Antwerpen tripje hebben jullie al kunnen lezen, maar de rest van de week heb ik ook nog veel leuke dingen gedaan. Eigenlijk vooral gerelaxed en op terrasjes gezeten, toch ben ik nu best wel moe. Misschien toch tijd voor weer wat ritme en structuur.. ;-)
Translation: I had a week off from work, and with this heatwave it felt like a real vacation. I went to Antwerp, spent some evenings at the park or at the cafe and enjoyed the weather (yes I actually like this heat!). And of course I documented it all for you ;-).Maandag arriveerden we na een helse treinreis ein-de-lijk in Antwerpen. Wat kan ik die Nederlandse spoorwegen soms vervloeken zeg. In Roosendaal hebben we bijna een uur moeten wachten omdat er geen machinist was? Hoe kan dat nou? Maar natuurlijk krijg je pas een vergoeding als je vertraging langer dan een uur is, dus 50 minuten is heel vervelend maar pech.
Maaaarrr dat mocht de pret niet drukken, want we hebben echt een ontzettend leuk dagje gehad met z’n drieën! We hebben goed geshopt, maar ook lekker gerelaxed en gegeten. Het was zo ontzettend leuk om met Jolien en Danique op stap te gaan! Naast dat we het goed kunnen vinden is het ook heel fijn om met mensen te zijn die begrijpen dat je alles even moet vastleggen ;-) Ik hoop nog vaker blogtripjes met ze te kunnen maken!

In de hotelkamer ontdekte we deze geheime ‘boodschap’ onderaan het Forever 21 tasje. John 3:16 verwijst naar een bijbelvers, welke luidt als volgt: For God so loved the world, that he gave his only Son, that whoever believes in him should not perish but have eternal life. Wat volgens ons weer sloeg op ‘Forever 21’ (want eternal life = altijd 21 ;-)). Diepzinnig he? Ik dacht, dit moet ik even met jullie delen :-).

Wat ik ook echt met jullie moest delen: dit Ryan Gosling kleurboek. €10 bij Urban Outfitters. Klik hier voor meer voorbeelden van het boek. Hoe geweldig is dit??

Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan! We checkten nog even de Starbucks uit (ik proefde een muffin die we bij mijn filiaal niet hadden, maar zo lekker was ‘ie eigenlijk niet ;-)) en op de terugweg hadden we gelukkig ‘maar’ 25 minuten vertraging. Lang leven reizen met het OV.

Woensdag was ik al vroeg uit de veren voor de studiekeuze test die ik in Amsterdam had. Ik moest talloze tests invullen, waaronder deze figurenreeksen. Hier ben ik dus totaal niet goed in, vooral bij opgave 12 en 13 brak mijn denkbeeldige klomp. Ik geloof dat ik heel random 12B en 13E heb ingevuld, maar ik ben heeel benieuwd wat jullie hier zouden invullen.
Dinsdag mag ik weer naar Amsterdam, voor de uitslag. Spannend! Al gok ik dat er iets van journalistiek/communicatie en/of informatiewetenschappen en anders een taal/cultuur studie uit zal komen. We’ll see!

‘s Avonds chillde ik wat in het park met mijn ex (we zijn nog steeds goede vrienden), liepen door wat zijstraatjes en daar kwam ik deze mooie tegel tegen. Geen idee wat het verdere idee hierachter is maar ik vond het een mooie boodschap.
De blije foto aan het begin van deze post is ook die avond gemaakt. Ik word zo blij van dit mooie weer (in combinatie met fijne avondjes zonder verplichtingen)!

Donderdagavond pakte ik nog een terrasje met wat collega’s (die speciaal voor mij op de foto gingen, leuk he ;-)) maar besloot ik toch maar niet mee uit te gaan.

Vrijdag begon ik mijn dag goed met een ontbijtje bij mijn oude werk: Yoghurt Barn. Na een half jaar elke week liters yoghurt te hebben gegeten mis ik het nu toch wel af en toe. Het was weer heerlijk zoals altijd.

En dat ontbijtje was maar goed ook want door de hitte had ik de rest van de dag niet heel veel meer gegeten. Dus het ontbijtje plus wat pasta vormden de bodem voor weer een avondje uit.. haha! Ik heb het maar niet al te laat gemaakt ;-)
Overdag ging ik trouwens naar de kapper, maar door de wazige foto zie je weinig van het resultaat. Er is in ieder geval toch dik 3 cm af!

De rest van het weekend bestond voornamelijk uit relaxen, slapen en eten. Ik had deze heerlijke sandwich als ontbijt/lunch (wat me doet herinneren aan het feit dat ik weer eens een #ldoslunch post moet maken!). Vandaag moet ik echt beginnen aan alle vervelende klusjes die ik de hele week heb uitgesteld (de was doen, kamer opruimen, boodschappen) en blijf ik denk ik eens een avondje thuis ;-)

Omdat jullie mijn playlist aan het eind van de diary vorige week zo leuk vonden heb ik hier weer een heerlijk zomers nummertje voor jullie. Via twitter kreeg ik de vraag of ik playlists samen wilden stellen, maar ik houd ‘t op een (paar) nummertje(s) per week. Het moet natuurlijk wel speciaal blijven he ;-)

Dit nummer wordt denk ik hét nummer van zomer 2013 voor mij, ik draai hem al sinds begin juni helemaal grijs maar krijg er geen genoeg van. Fijn voor als het straks weer donker en koud wordt, dan zet ik gewoon dit nummer weer even op.
Mocht je nou echt heel graag een playlist willen: ik ontdekte net deze, daar staan ook nog wel wat fijne nummertjes tussen.

Komende week krijg ik dus de uitslag van mijn studiekeuze test, mag ik weer aan het werk en komen gelukkig weer een heleboel mensen terug van vakantie. Ook wil ik nog even gaan kijken bij de Parade. En dan is het alweer augustus! Nog maar even goed genieten van de vakantie dus, want hij is zo voorbij ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Djuli

  Antwerpen is echt een superleuke stad!
  En die sandwiches zien er heerlijk uit :)

 2. Olga

  Dat Ryan Gosling kleurboek is echt ontzettend grappig, leuk dat ze dat soort dingen daar verkopen.

 3. Angela

  Antwerpen is een mooie winkelstad! Haha een Ryan kleurboek? Ik ga dat even opzoeken!

 4. Karlijn

  Leuke week heb je weer gehad. Ben je zenuwachtig voor de uitslag? De Parade is altijd leuk!

 5. Hanke

  Wat een heerlijk stukje weer! En Antwerpen is zo fijn!!! Heb je ook Landcam gedownload of niet? :)

 6. Kimberly

  Marlous, ik vind je blog zo ontzettend leuk! Ik vind dat je echt duizend meer followers verdient. Echt, je hebt zo een leuke blog!

 7. Ashleey

  Wauw dat op de Forever21 vind ik zo bijzonder! <3 Heel leuke week!

 8. jade

  Ik snap de hele hype rond Ryan Gosling niet zo goed. Oké, hij is knap en heeft talent, maar hij is toch ook maar ‘n mens? Achja, haha :)
  Die studiekeuze test lijkt me eigenlijk enorm moeilijk! Straf dat je buiten 12 en 13 toch de antwoorden wist! Ik ben benieuwd welke resultaten er uit die test gaan komen!

 9. Laura

  Gaaf van dat Forever21, heel bijzonder en bedankt voor het delen!

 10. Marlies

  Ohh zo mooi van Forever 21, leuke ontdekking! Fijne diary ook, ik word er blij van! :)

Geef een reactie