First days of summer

We hebben er een poosje op moeten wachten, maar eindelijk is het dan toch echt zomer. Na twee weken veel werken had ik opeens een paar dagen vrij. Ik besloot dat het tijd was voor een paar dagen extreem relaxen en ging dus naar huis. Terug naar de beestjes, het fijne huis en de prachtige omgeving.
Afgelopen dagen heb ik vooral veel in de tuin gelegen en he-le-maal niks gedaan. Toch was het interessant genoeg om vast te leggen, want ik heb een hele lading foto’s voor jullie. Een beetje zomer op beeld!

Translation: I had a couple of days off so I decided to go home and relax to the max! ;-) Finally summer is here and I enjoy every second of it. Read on for a little photobomb of my summerdays.

Van de 5 kippen die we vorig jaar aanschaften zijn er helaas nog maar een haan en kip over. Het is wel een erg leuk stel: de haan scharrelt door de tuin, op zoek naar wormen. Zodra hij er een gevonden heeft begint ie te kukeleku-en zodat de kip komt aangesneld, en dan is de worm voor haar. Schattig toch?
Op dit moment is de kip aan het broeden op 2 eieren, maar we betwijfelen of ze wel bevrucht zijn. Zo toch leuk zijn, twee kuikentjes erbij!
De appeltjes beginnen al te groeien! Straks in het najaar zijn ze megagroot en plukken we manden vol!
Bor is naar ‘de kapper’ geweest. Is ie niet extreem schattig nu? Hij is opeens weer een stuk kleiner, haha!
In de tuin staat een Ginkgo Biloba, een Japanse geluksboom. Hij heeft altijd zulke mooie blaadjes!
Eindelijk weer barbecueën! Voor mij was dit pas de eerste keer voor dit jaar. Hopelijk volgen er nog veel bbq-avondjes!
Bor in z’n schattige huis. Brus was er ook, maar die lag vooral binnen. Buiten was het veel te warm voor hem!
Met wat restjes in huis maakten we deze pasta puttanesca: pasta met tomaten, knoflook, zwarte olijven (wij hadden alleen groene) en kappertjes. Heerlijk, en perfect voor de zomer!

Ik schafte ook wat zomer leesvoer aan en nieuwe zonnebrandcrème. Over de zonnefluide van Biodermal schreef ik al eerder. Deze is speciaal voor je gezicht, hij werkt verzorgend en is matterend. Perfect, want van normale crèmes krijg ik altijd zo’n vette huid (en dus onzuiverheden).
Zomerbries is een vakantieboek van de Viva en de Flair, hij zag er erg leuk uit met veel leuke adresjes en recepten. Een beetje een lifestyle blog in boekvorm ;-).
Muren van Glas is een Nederlands antwoord op de ’50 shades’ boeken. Nou moet ik zeggen dat die totaal aan mij voorbij zijn gegaan en dat die ook niet mijn ding zijn, maar ik hoorde goede verhalen over Muren van Glas. Vervolgens las ik nog een kort verhaal van Marique Maas (pseudoniem van Esther Verhoef) en dat beviel me wel.
Ik lees de laatste jaren zo weinig, meestal heb ik er alleen tijd voor in de zomer. Maar dan nog vergeet ik er vaak tijd voor te maken. Ben benieuwd of ik weer een beetje kan inkomen in het lezen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 25 reacties

 1. Debby

  OMG zoveel beestjes <3 ik wil ze allemaal komen knuffelen! Maar eh, het ziet er naar uit dat de zomer alweer voorbij is, je weet toch, zomer, de dag waar ik het hele jaar naar uitkijk.

 2. Sylvia

  Wauw, wat een mooie omgeving! Mooie foto’s en een überschattig hondje ;)

 3. Liliane

  Wat een heerlijke zomerfoto’s. En dat ‘hondenhuisje’ is te gek!

 4. Angela

  Heerlijke foto’s! Wat is dat hondenhokje schattig zeg!

 5. Annemijn

  Ahw wat een lief hondje! En Zomerbries klinkt ook leuk, binnenkort maar even halen :)

 6. Eva

  Jij hebt echt een prachtig uitzicht en tuin!

 7. Laura

  Heerlijk foto’s!
  Ik hoop dat het de komende dagen ook nog mooi weer blijft aangezien ik de afgelopen 5 dagen helaas heb moeten werken! Maar als we het mogen geloven blijft het goed weer.

 8. Marike

  Leuke blog! Ik word wel nieuwsgierig naar de rest van het huis van je ouders (?), ziet er mooi uit!

 9. Marloes

  Ah Marlous wat ziet het er allemaal fijn uit! Ook de foto’s van bij Fifteen. Leuke dag moet dat geweest zijn! Ik ben daar voor m’n 21ste verjaardag gaan eten met mijn tante en oom en dat was echt heerlijk, ook een heel goed concept zit erachter! Het kookboek van Jamie ben ik zelf niet zo fan van, wel qua opmaak en fotografie, maar de ingredienten zijn vaak niet te vinden (of alleen bij super-duper-speciaal zaken).. Dus heb ik er nog nooit uit gekookt, haha wat erg!

 10. Olga

  Bor in zijn huisje is echt te schattig voor woorden!

 11. Mylène

  Heerlijk, de zomer. En fijne plaatjes ook. Even tot rust komen bij je ouders, yes.

 12. Mars

  De bovenste foto straalt echt ‘zomer’ uit! Heel mooi! En wat ben je daar in een prachtige omgeving!

 13. Volgens mij ligt dat huis er prachtig bij! En die kip met die haan, schattig inderdaad; zoals het hoort, toch?

Geef een reactie