Jamie Foodbloggers event

Photo by 88forever.nl

Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd voor de eerste editie van #jamiefoodbloggers, een event voor foodies georganiseerd door Jamie Magazine. En wat was het leuk! Daarnaast ook ontzettend leerzaam en handig: ik weet nu hoe ik zelf de lekkerste pasta kan maken en ik kreeg veel tips voor de perfecte food photography.
Ik heb heel veel leuke andere foodbloggers ontmoet, en had ook veel lol met m’n blog ‘besties’ Jolien en Danique. Later deze week zal ik nog wat food photography tips en een paar van mijn favoriete foodbloggers van het event met jullie delen, en natuurlijk de goodiebag!
Vandaag eerst een overzicht van de hele dag, met lekker veel foto’s.
Translation: Saturday I was invited to #jamiefoodbloggers, an event hosted by Jamie Magazine. It was such an amazing day! We had a pasta workshop in Jamie’s restaurant Fifteen, a wonderful lunch and a food photography workshop.
I learned a lot and I met some really nice new foodbloggers. Read on for a recap of this day.We begonnen de dag in Jamies restaurant Fifteen, in Amsterdam. Van te voren kon je je opgeven voor een workshop: pasta maken of slow coffee door de Koffieschool. Aangezien ik de afgelopen tijd genoeg met mijn neus boven de koffie heb gehangen koos ik voor de pasta, een goede keuze.
We kregen namelijk ‘les’ van de sous-chef van het restaurant, Dan. Met z’n Engelse accent leek het toch nog een beetje of Jamie erbij was.
Pasta maken was ontzettend leuk, en helemaal niet zo lastig. En vers het allerlekkerst! Nu wil ik ook zo’n machine..

Vervolgens kregen we een heerlijke lunch, bestaande uit onze zelf gemaakte pasta (zowel tagliatelle puttanesca als ravioli), bruschetta en een heerlijke salade. Hierbij hebben we zelf meegeholpen bij het maken van de lunch, ontzettend leuk!

Na de lunch gingen we door naar de fotostudio van ZTRDG, waar we ontzettend veel informatie en tips kregen van food stylisten en fotografen. Ontzettend nuttig, en man: wat is dit toch een droomjob, niet?

We keken ‘live’ mee bij een voorbeeld shoot. Wat pasta op een bord, nog wat extra mozzarella.. glaasje wijn erbij, vork een beetje scheef.. Over alles was nagedacht. Erg interessant!

Vervolgens mochten we zelf aan de slag! Er lag een tafel vol mooie spullen om je foto mee te stylen. Vervolgens mocht je je eigen bord stylen met het eten. Ondanks dat we allemaal dezelfde ingrediënten gebruikten (pasta, tomaten, mozzarella, courgette) zagen de foto’s er toch allemaal anders uit.

En zie hier het eindresultaat, waar ik stiekem toch best wel trots op ben! Recht uit de camera, zonder photoshop. Op de onderste foto zie je ook foto’s van andere bloggers, zo leuk om te zien dat iedereen een eigen stijl heeft.

Ik heb stiekem ook wat bordjes van andere deelnemers gefotografeerd, om toch nog wat te oefenen. Rechts mijn happy face, het was zo ontzettend leuk!

Photo by 88forever.nlWe sloten de dag af met een heerlijke limoncello aan het water, en namen een enorme goodiebox mee naar huis! Onderweg naar huis besloten Jolien, Danique en ik spontaan een unboxing video op te nemen (onze eerste video ooit!), helaas is er iets mis gegaan waardoor er geen geluid bij de opnames zit.
De video houden jullie dus nog tegoed, maar morgen zal ik jullie wat duidelijker laten zien wat er in de goodiebox zat. Er zaten ook wat handige kortingscodes en vouchers in de doos die ik graag met jullie wil delen, dus stay tuned!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Ashleey

  Super mooie foto’s en wat leuk dat je het zo leuk hebt gehad :D

 2. Olga

  Hele mooie foto’s!
  Ik heb ook een pasta-apparaat, al heeeeel lang niet gebruikt, maar nu krijg ik er echt weer zin in :)

 3. Joyce

  Ziet er echt heel gaaf uit! lijkt me zo leuk om zoiets mee te mogen maken!

 4. Zoë

  Dat zag er echt heel leuk uit! En ik vind je foto’s ook prachtig! Leuk zo’n event :D Daar heb je wat aan!

 5. Ik wil altijd al leren pasta maken!
  Volgens mij had je een héérlijke dag
  gehad c: Xx

 6. Jij hebt ook al van die mooie foto’s van het event!

  Ziet er echt leuk en gezellig uit. Heb nu ondertussen volgens mij alle artikels over dit event gelezen op alle blog ;) haha.

 7. Anja

  Was echt heel leuk en ook een gezellige dag! Dit zullen we nog lang niet gaan vergeten.

 8. Waaauw ziet er zo geweldig leuk uit! Vind het echt zo jammer dat ik niet kon :( hopelijk komt er gauw nog een event! JALOERS!

 9. PSbyDila

  Wauw, wat ontzettend gaaf dit! Had er graag bij willen zijn! Niet alleen het pasta maken zelf, maar ook food photography, gaaf!

 10. Leuk, lekker en leerzaam! Ik heb afgelopen najaar op een verkoop-voor-het-goede-doel een pastamachine op de kop getikt voor slechts €3,50… Ha! Het ding werkt als een trein en het is zo veel lekkerder dan pasta uit de supermarkt (of zelfs bij een Italiaan…). nadeel is dat verse pasta wel bewerkelijk is en je het dus niet zo snel voor 10 man gaat maken…

 11. Phara

  Wat een leuke dag! Ik ben is bij Jamie’s Italian gaan eten in Oxford en het eten was er superlekker! Dus lucky you ;)
  X

 12. Yara Miora

  Wooow dit ziet er echt fantastisch uit! En wat een leuke blog, vandaag voor het eerst gezien!

  Liefs,
  Yara

 13. annouska

  AAAAH ik ben jaloers. Wat een onwijs gave event moet dat geweest zijn.

Geef een reactie