Travel: Antwerp

Afgelopen week ging ik samen met Jolien en Danique op uitnodiging van het Ibis hotel naar Antwerpen. Ik kom graag in Antwerpen, voornamelijk om te shoppen maar ook voor de gezelligheid. In principe ben je er zo met de trein (wij hadden helaas wat vertraging) maar een uitstapje voelt vaak toch als een echte vakantie.
We verbleven slechts 24 uur in Antwerpen, maar hebben toch een heerlijke dag gehad. Hoewel ik vaak een dagje op en neer ga om te shoppen, boek ik het liefst een hotel. Zo fijn om na een lange dag in een zacht bed te vallen en de volgende dag te beginnen met een heerlijk uitgebreid ontbijt. En uiteraard de volgende dag weer verder met shoppen ;-)

Translation: Last week I made a short trip to Antwerp with my fellow bloggers Jolien and Danique. We only spent 24 hours in this lovely Belgium city, but we had a blast! 

Toen we na een verschrikkelijke vertraging eindelijk arriveerden liepen we zo naar het hotel, wat zich in het centrum van Antwerpen bevindt. Na een korte opfrisbeurt (wat was het heet!) doken we nog snel de Meir in (Antwerpen’s grote winkelstraat met alle bekende modezaken zoals Urban Outfitters, Forever21, Zara, H&M, Bershka, New Look.. noem maar op) om nog even wat te shoppen.

Vervolgens pakten we de taxi naar de Zomerfabriek, nog een heel goede reden om deze zomer een tripje naar Antwerpen te maken en er een hotel bij te boeken. Via twitter werd dit zomerse festival aan mij getipt (thanks nog daarvoor!) en het was een geweldige combinatie van lekker eten, gezelligheid, fijne muziek, biertjes en dat alles met je voeten in het zand. Later meer over deze geweldige zomerse hotspot, hier moet je zeker nog even langs deze zomer!

Na een heerlijke nacht (thank god for airco!) in een zacht bed en een fijne douche snelden we naar het ontbijt. Er stond een nieuwe shopdag voor de boeg, dus een goed ontbijt was een must! Ik ben dol op hotelontbijtjes omdat er zo veel keuze is aan allerlei lekkers!
Zo ook hier. Verse broodjes, eitjes, yoghurtjes, fruit en zelfs mini chocolade broodjes. We haalden allemaal een vol bord en begonnen onze dag goed.

We gingen relatief vroeg de stad in, om de echte hitte voor te zijn. Naast de grote ketens doken we ook wat zijstraatjes in waar ik de leukste winkeltjes heb gespot! Na een heerlijke lunch liepen we nog een paar winkels in maar toen was het alweer tijd om de trein terug te pakken. Zeer goed geslaagd en met een lege portemonnee keerden we weer naar huis. Het was een ontzettend gezellig tripje, waarbij de 24 uur achteraf veel langer leken te duren. 
Ook erg leuk dat Jolien en Danique mee waren, ik verbaas me er nog elke keer over wat mijn blog mij altijd brengt. In ieder geval leuke tripjes met geweldige nieuwe vriendinnen! ;-)

Antwerpen: dikke vette aanrader dus! Mocht je er nog nooit geweest zijn, boek dan zeker een hotel in Antwerpen om er het meeste uit te halen. Ik heb nog wat leuke adresjes en tips voor jullie die later deze week online komen, mocht je zelf ook nog naar Antwerpen gaan. En oh.. natuurlijk een shoplog!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Magali

  Ziet er heel leuk en gezellig uit! Ik ben nog nooit in Antwerpen geweest maar het lijkt me een leuke stad :)

 2. Debby

  Zo’n fijne stad! I just luvvvv Belgium. Wat een leuke foto’s ook, gezellig met z’n drietjes!

 3. Hannelore

  De zomerfabriek! Mijn vrienden (die al in antwerpen wonen) gaan er zowat wekelijks heen, ik moet ze snel eens joinen! Ik kan echt niet wachten om er zelf te wonen (ben nog iets aan het zoeken, hopelijk is het tegen september zo ver) en ik ga zeker deze zomer zeker nog eens langs de zomerfabriek!
  Fijne post!

 4. Super leuk! Ik vind Antwerpen ook echt heel leuk om te shoppen. Helaas is het voor mij een paar uur reizen. Mooie foto’s overigens

 5. Janneke

  Ik ben dan toch benieuwd waarom Ibis jullie uitnodigt? Of is dat puur omdat je er dus nu reclame voor maakt..? :)

 6. Ahh Ik hou van Antwerpen! Vooral dat shoppen is top daar met winkels die we hier in Nederland niet hebben! Ga af en toe met mijn moeder met de trein er naar toe en doen dan een cultuur/shop weekend! Love it!

 7. Wat een heerlijke zomerse foto’s. Ik ben vorig jaar twee nachtjes geweest, toen was het ook zo heet. Was er ook nog kermis op het plein naar het station? Antwerpen blijft geweldig!

 8. Ik vind het altijd leuk om te zien wat anderen er doen. Ik woon vlakbij Antwerpen, maar ontdek altijd nog nieuwe dingen via anderen :)

 9. Karlijn

  Wat een leuke stad! Ik ben er nog nooit geweest, maar als ik dit zo zie wil ik er heel snel heen :)

 10. Janine

  Nu heb ik echt zin om naar Antwerpen te gaan! :D De foto’s zijn echt super mooi, heerlijk ‘s zomers! <3

 11. Aaah ik zie een foto met allemaal leuke rokjes in de winkel met printjes.. heb ik niet gezien toen ik 2 weken terug in Antwerpen was.. Welk winkeltje was dat?

  Liefs

 12. Anouck Plume

  Ooh antwerpen is echt zo’n mooie en leuke stad! Het klinkt alsof het echt een superdag was!

 13. Linda

  Ziet er echt super leuk uit! Antwerpen vind ik echt een geweldige shop stad :D

 14. Olga

  Ik ben gek op stedentrips, samen met festivals mijn favoriete manier om een korte vakantie te vieren. En Antwerpen hebben we nog niet gehad, dus kom maar op met de tips :)

 15. PSbyDila

  Antwerpen is leuk! Ben nu heel benieuwd naar Zomerfabriek, ziet er héél goed uit. :)

 16. mai n.

  ik zag al veel foto’s op instagram voorbij komen! super leuk :D

 17. Maura - YLT

  Ziet er allemaal zoooo leuk uit! Nu wil ik ook weer naar Antwerpen. Over een week ben ik weer thuis, dan snel afspreken en bijpraten! x

 18. Marijke

  Ja, Antwerpen, woon er nu al een tijdje en ik ga het daar steeds leuker vinden :). Leuke post!

 19. Wat een leuke winkel zeg, die met al die rokjes en korte shirtjes. En die foto van jullie 3tjes in de winkel is echt heel leuk!

 20. Eind volgende maand ga ik nog eens een dagje naar Antwerpen.
  De zomerfabriek lijkt me heel leuk. Misschien wel eens gaan kijken. :)

Geef een reactie