Diary: week 31 2013

Afgelopen week moest ik na 10 vrije dagen helaas weer aan het werk. Een iets minder boeiende diary dus, omdat ik de helft van de tijd bij Starbucks zat. Maaaar, het was mooi weer dus ik kon het niet laten om er ook op uit te gaan!
Dinsdag kreeg ik de uitslag van mijn studiekeuzetest, en heb ik me daarna ingeschreven voor de studie communicatie- en informatiewetenschap (CIW). Ben heel erg benieuwd, iemand van jullie die deze studie doet?
Donderdag kwam mijn moeder een dagje naar Utrecht, en heb ik haar al mijn favoriete plekken laten zien. Dat was ontzettend leuk, en deed me weer eens beseffen hoe leuk ik Utrecht vind en hoe erg ik hier op m’n plek zit.
Tussendoor was er nog af en toe ruimte voor een terrasje, maar ik sloot mijn week af met een heerlijk dagje luieren in bed en jaagde er 1,5 seizoen van Girls doorheen. Moet ook af en toe kunnen..
Translation: Last week was a bit boring. I had to work again, but besides that I relaxed a lot. On thursday, my mom came over to Utrecht which was fun, I showed her all my favorite places.


Ik ging zondag even op en neer naar mijn vader om wat te bespreken, en knuffelde wat met Jona. Wat een beertje is het toch geworden. Hij is inmiddels al groter dan Bor, onze kleine knuffelhond.
Weer terug in Utrecht bleek dat mijn huisgenootje een piano op z’n kamer had! Zijn ouders hoefden de piano niet meer, dus nu zijn wij een piano rijker. Zo leuk! Ik heb van mijn 7e tot 16e op pianoles gezeten, maar ben er mee gestopt omdat ik het niet meer zo leuk vond. Inmiddels mis ik het enorm, en ben ik nu bezig met een stuk van Ludovico Einaudi. Ik moet er wel weer een beetje inkomen hoor.. ;-)
Tussen alle buiten de deur etentjes en afhaalmaaltijden door kookte ik eindelijk weer eens wat lekkers: pasta pesto mozzarella. Doet het altijd goed, zeker op warme dagen. Recept vind je hier!
Donderdag kwam mijn moeder een dagje naar Utrecht, en nam ik haar mij naar al ‘mijn’ hotspots. We begonnen natuurlijk bij Starbucks, lunchden in de Voortuin met een broodje van Bigoli en ter verkoeling aten we een frozen yoghurt van de Yoghurt Barn.
Ook liet ik haar mijn favoriete straatjes zien, o.a. de Twijnstraat, de zeven steegjes en de Springweg. We eindigden natuurlijk op het terras van Stan en Co, waar mijn broer en zijn vriendin ook nog even aanschoven en we heerlijk buiten hebben gegeten.
Het was echt een super leuke dag, en ook erg leuk om te laten zien hoe ik Utrecht ervaar en waar ik hier graag kom.
Daarna had ik twee lange werkdagen, maar tussendoor kon ik gelukkig ook nog even een terrasje pakken. Ik trok mijn nieuwe rokje aan, en kijk: mijn benen zijn al zo bruin! Hopelijk blijft het nog even haha, al mijn kleding staat zoveel mooier bij zulke benen.
En ehh ja, dit was mijn zondag (al moet ik wel bekennen dat ik ‘s avonds nog even heel sociaal een terrasje heb gepakt met een collega ;-)). Girls is hilarisch, en zeker een must see!
Deze week heb ik geen bijzondere plannen. Maura is eeeeeindelijk terug van vakantie, dus die zie ik snel weer. Verder is mijn agenda op 2 borrelafspraken na nog leeg, dus ik ben benieuwd. Hopelijk hebben jullie ook een fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Zoveel werken, en dan toch nog een leuke update! Die zonfoto’s zijn zo fijn! En ik ga echt te weinig naar het terras. Nu helaas gewoon vanwege tijdgebrek. Work, work, work :(

 2. Wat leg jij je weken toch altijd vrolijk en vooral zonnig vast en Girls heb ik ook gevolgd. Ik was echter niet zo’n fan van het laatste seizoen, het werd steeds donkerder en een van de laatste afleveringen was walgelijk (serieus nachtmerrie-waardig). Be prepared haha ;). Ik ben benieuwd naar je studie en hoe het je gaat bevallen. Goede week toegewenst!

  1. Haha ja die ena-laatste aflevering bedoel je denk ik. Maar het seizoen eindigde wel weer leuk vond ik, dus ik ben benieuwd naar seizoen 3!

 3. Mooie foto’s zeg! Ik baal er een beetje van dat ik mijn zomervakantie niet in Utrecht doorbreng haha.
  Ik studeer Televisie- Film- en Theaterwetenschap aan de UU en heb sommige CIW vakken gevolgd, die me allemaal goed zijn bevallen! In je vrije keuze kun je ook vakken van mijn studie kiezen, ook heel leuk!

 4. Debby

  Ooo Utrecht is zozozo fijn <3. Fijn dat je een keuze hebt kunnen maken! Ik heb wel klasgenoten die CIW hebben gedaan, lijkt mij een leuke studie om te doen en je kunt er dus ook de master die ik doe mee doen ;) (Interculturele Communicatie aan de UU). Het is veelzijdig. Al moet ik wel zeggen dat Communicatiestudies een brede uitstroom hebben dus dat je wel goed moet nadenken over wat je wilt gaan doen. Ikzelf heb namelijk ook nog geen flauw benul en ben bijna klaar, maar dat mag dan ook wel eens op mijn 25e.

  1. Ja ik houd daar ook wel rekening mee. Ik neig nu richting de journalistiek kant (dus een master in die richting) maar wellicht dat ik tijdens het studeren juist een hele andere weg in sla.

 5. Aline

  HA ik heb je donderdag gespot met je mams :) Fijne foto’s! Ik mis echt het hebben van een piano dus ik ben stiekem wel een beetje jaloers. Girls is leuk maar wel heel raar af en toe (ik zat echt met een wenkbrauw omhoog bij sommige seksscene’s)

  1. Haha waar heb je me gespot? Ik hoor het wel vaker (‘ik zag je langslopen’ of ‘ik zag je op het terras’ haha), mag je best hoi zeggen hoor! :-)

 6. Harmke

  Als ik zo jouw diary lees, besef ik hoeveel ik eigenlijk van Utrecht houd. Ben er al veeel te lang niet geweest.

 7. Annemijn

  Ik ben echt heel benieuwd naar Stan & Co nu ik er zo vaak over lees, haha. En ik hoop dat communicatie- en informatiewetenschappen je bevalt en dat je de goede keuze hebt gemaakt! !:)

 8. Olga

  Girls is geweldig! We zitten met smart te wachten op het nieuwe seizoen :)

 9. Suzanne

  Wat een heerlijke foto’s! Wat een gezelligheid. Ik wou vroeger ook altijd op pianoles, maar we mochten geen piano dus werd het keyboard. Nog steeds spijt van!

 10. Nanda

  Girls is heel leuk! En wat een lekkere bruine benen heb je :)

 11. Laura

  Wat een fijne diary weer, vind ik altijd leuk! En van je fotootjes word ik blij!

 12. Bo

  Superleuke foto’s! Mooie bruine benen! Zoals je zei alle kleding ziet er gelijk een stuk beter uit als je bruin bent :D

 13. kan niet wachten op girls 3. en inderdaad, door die foto’s ben ik ineens best wel blij om een utrechter te zijn x

 14. Wat een super leuke foto’s! Vooral van de stad en bloemen. Het maakt me vrolijk. Ik wou dat ik piano kon spelen ik vind het een prachtig geluid.

 15. Deborah

  Wat ziet Utrecht er toch heerlijk uit, dorp-achtige straatjes maar toch genoeg winkels, restaurants, barren, bioscopen om het een stad te kunnen laten zijn.. Ik wou dat ik daar kon studeren!
  Gaaf dat je bezig bent met een pianostuk van Einaudi, ik heb een aantal stukken van hem gespeeld en zijn muziek blijft gewoon heerlijk rustgevend. ‘Le Onde’ blijft mijn favoriet, op welke ben jij nu aan het studeren?

 16. Angela

  Wat leuk dat je huisgenootje een piano op de kamer heeft, lekker spelen dus!

 17. Marieke

  Heee wat leuk dat je CIW gaat doen, ik ook! Maar wat heb je hiervoor gedaan dan? Dan kom ik je over twee weekjes denk ik tegen bij de introductie? Zou heel leuk zijn! Ga je ook bij SV Contact? :D

Geef een reactie