Een non-blogje

Het is vrijdagavond laat, maar nog steeds bloedheet. Hoewel ik dol ben op de zomer en warm weer, vind ik het wel lekker als het ‘s avonds een beetje afkoelt. Nu dat niet het geval is zoek ik maar zoveel mogelijk verkoeling, ver weg van mijn hete kamertje en gloeiende laptopje.
Ik had natuurlijk vorige week een ventilator kunnen kopen, ware het niet dat al mijn euro’s al op gingen aan koude biertjes en ice teas op het terras. Tja. Overdag probeer ik nu maar lekker van de schaduw te genieten, te werken (want: airco!!) of onder de koude douche te staan. Eten gaat in kleine hapjes en na achten, slapen lukt pas na tweeën. 
Hoewel het bloggen op dit soort dagen meestal op een wat lager pitje staat, check ik toch graag het internet. Bijvoorbeeld als ik in de tuin lig, of niet kan slapen. Ik merk dat ik niet de enige ben die even een stapje terug zet, maar door deze soort van ‘komkommertijd’ ontdek ik een heleboel leuke nieuwe dingen op het wereld wijde web.
Omdat ik jullie toch graag wilde vermaken op deze warme dagen, vandaag een soort ‘non-blogje’ met allerlei weetjes, linkjes en dergelijke om uit te checken. Voor mensen die liever binnen achter de ventilator zitten, of net als ik niet kunnen slapen van de hitte.

Een van mijn all time favorites: didyouknowblog.com. Uit de studietest die ik afgelopen week deed, kwam voort dat ik nogal brede interesses had. Dat ik zo ongeveer alles wel interessant vind, en ook graag van alles wat af weet. Mocht dit nou ook op jou van toepassing zijn, dan weet ik zeker dat deze blog ook bij jou in de smaak zal vallen. Elke dag vind je hier de meest random feitjes.
Afgelopen week plaatste ik wat fijne teksten en quotes. Een mooie tumblrblog die ik al een tijd volg is 2wentysixletters.tumblr.com. Vol met mooie quotes, gedichten en teksten, voornamelijke handgeschreven of getikt op een typemachine. 
Over tumblr gesproken: ook dat die onderhoud ik nog steeds. Eigenlijk ben ik juist actief op tumblr als ik zin heb om te bloggen, maar geen inspiratie/puf voor een heel artikel. Zelfde geldt voor facebook en instagram. Het mag dan stil zijn op de blog, op de andere social media kanalen kun je me nog steeds volgen!
Een half jaar geleden schreef ik een artikel over welke social media allemaal verbonden zijn aan mijn blog. Mocht je niet genoeg hebben aan mijn blog, kun je daar altijd een kijkje nemen. Klik hier voor het artikel, daar vind je ook alle links en beschrijvingen.
Ook leuk: Duits meisje gaat met vriendinnen op vakantie. Op het strand wordt haar telefoon gestolen, waardoor Hafid nu de gelukkige eigenaar is van haar smartphone. Zelf blijkt hij minder ‘smart’, want alle foto’s en filmpjes die hij maakt worden automatisch geupload naar het de dropbox van de vorige eigenaresse. Die er op haar beurt weer een mooie blog van maakt: http://lifeofastrangerwhostolemyphone.tumblr.com
Een van de meest hilarische (en tegelijkertijd toch ook wel ontroerende) blogs is toch wel ‘What Ali wore‘. Op deze blog zie je om de zoveel tijd een nieuwe outfit van Ali, een Turkse man van 84 wonende in Berlijn. Elke dag loopt hij langs het werk van Zoë, een Amerikaanse fotografe. 
Op een dag besloot ze hem op de foto te zetten, inmiddels zijn ze dikke vrienden. Ali heeft een bijzondere eigen stijl, je ziet hem vrijwel nooit twee keer in dezelfde outfit. Aanrader, en wellicht ook een goede inspirati voor je grootvader.
Ik begon na heel veel tips eindelijk eens aan de serie Girls, over een paar doodgewone vrouwen in hun twintigerjaren. Zonder glamour en overdreven knappe hunks, vooral heel erg realistisch en daardoor ook heel erg grappig!

Dan nog een lekker nummertje, voor als je vannacht door de zwoele nacht naar huis fietst. Of om morgen lekker relaxed mee wakker te worden. Ik houd me nog steeds aanbevolen voor fijne nummers van jullie kant!

Nu ga ik nog even een half uur onder de koude douche staan!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Suzanne

  Wat een leuk artikel om te lezen :) ! Staan leuke sites tussen!

 2. Roxanne

  Ik moet even lachen… ja, ik zit dit dus ook na 2 uur ‘s nachts te lezen omdat het te warm is om te slapen ;-)

 3. Karlijn

  Haha, heerlijk om te lezen. Vooral die site over die gestolen telefoon is geniaal :) En lekker afgekoeld? Ik heb het nu wel gehad met die hitte, pfff.

 4. Anouk

  Ohhh leuk deze post! Ik volg ook al ‘tweetjevandedag. Dus did you know tumblr volg ik vanaf vandaag ook :)
  En ik denk dat Girls dan mijn nieuwe serie wordt ;)
  Erg fijn nummer! Ik vind Nine toes -finder ook lekker zomers
  (of nummers van Bakermat of The preatures- Is this how you feel? of Ghostwriter – Rjd2 of Chromatics – I want you love of Ratatat (met Loud pipes) of Bombay bicycle club (oa Light outs, words gone of Always like these) of alle nummer van MS MR, Rhye, SBTRKT of vaak luister ik op youtube naar Majestic Casual channel, maar die tip heb je zelf al eens gegeven hier uhh zo kan ik nog wel even doorgaan)

  Fijn weekend

 5. Wat een leuke non-blog! Ik kende ze allemaal nog niet. Ik moet zo hard lachen om de Tumblr van Hafid en de gestolen telefoon, hahahahaha wat een genante foto’s. Ik kan geen betere wraak bedenken.

 6. Nanda

  Girls is zo leuk!
  Ik heb gisteren gelukkig geen probleem met slapen gehad :)

 7. wing

  haha, die blog met Hafid:’)

 8. Mariska

  Ahh, di blog van Ali! Zit nu al een kwartier al z’n outfits te bekijken, wat schattig!

 9. Bedankt voor de tips (I love Ali) en nog een tip voor jou; als je het warm hebt, moet je juist niet koud douchen. Je kunt wel een wisseldouche nemen, maar eindig met (erg) warm water. Dan zweet je niet zo als je uit de douche komt… Als je lekker koel doucht, is het een fikse tegenvaller om uit de douche te komen, dan ga je namelijk extra zweten.

 10. Super leuk artikel is deze :D (en alle andere ook natuurlijk)
  Eigelijk vind ik jou blog één van de leukste blogs die ik, tot nu toe, ken. Winter of zomer, ik lees het altijd graag ^^
  Dus, blijf maar lekker veel bloggen :D

Geef een reactie