Hotspot: Blackbird Coffee & Vintage

Afgelopen week had ik een heerlijke lome dag samen met een vriendinnetje. We slenterden wat door de stad totdat bij Blackbird aankwamen, aan de Oudegracht in Utrecht. Dit koffietentje had al vaker mijn interesse gewekt met z’n bijzondere fietsen aan de muur, maar ik was er nog nooit binnen geweest.
Het was nog vroeg, dus lekker rustig en achterin de zaak stond een heerlijke comfortabele bank die voor ons gemaakt leek te zijn. We ploften neer met een chai latte en zijn dik een uur blijven hangen. Er hing zo’n goed sfeertje dat we besloten dat dit voortaan ons vaste ‘lome dag hangplekje’ ging worden.
Naast koffie kun je bij blackbird ook terecht voor vintage fietsen en meubels (en een lekker stuk carrotcake). Meer over dit leuke zaakje in Utrecht na de jump!

Translation: I discovered a new lovely coffeeshop in Utrecht, which also sells vintage furniture and bikes. Almost everything you see is for sale. 

Bijna alles wat je bij Blackbird ziet is te koop, voornamelijk vintage meubels uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Het zou dus goed kunnen dat die heerlijke groene bank waar wij op geploft zijn binnenkort bij iemand thuis staat. Hoe leuk is dat? Goede reden om vaak langs te gaan, even checken of er weer nieuwe spullen zijn ;-).
Naast vintage meubels kun je er ook terecht voor vintage racefietsen, in allerlei toffe kleurtjes. Ik kom uit een fietsfamilie, onze garage stond vroeger altijd vol fietsen. Stadsfietsen, tourfietsen, racefietsen, mountainbikes.. Ik heb dus wel wat met fietsen en vind het een leuk concept! Ik heb er nooit aan gedacht om een fiets aan de muur te hangen, maar het staat verrassend goed!
Natuurlijk kun je er ook terecht voor een kopje koffie, thee of slowjuice. Zoveel mogelijk organic, en vers voor je gemaakt. Er liggen wat leuke tijdschriften, ze draaien er fijne muziek (niet te hard, niet te zacht) en het is er niet overdreven druk. Perfect om rustig wakker te worden na een avond stappen, of na school nog even wat huiswerk te maken.

Je vindt Blackbird aan de Oudegracht 222, en je kunt er terecht tussen 10 en 18 van dinsdag tot en met zaterdag. In de buurt van Blackbird vind je ook Dille & Kamille en de Episode, dus mocht je daar de volgende keer heen gaan, ga dan even langs Blackbird voor een kopje koffie (ook to go!).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

  1. Marlou

    Jaaa ik ben ook Blackbirdfan! Ik weet echt bijna niks in Utrecht (obviously), maar daar ben ik al meerdere keren neergeploft als ik nog wachtte op een vriendinnetje of even een vertaling af moest maken tijdens het winkelen ofzo, zo fijn :)

  2. Maura - YLT

    Ziet er zo leuk uit! Op mijn volgende lome-dag bel ik je op en gaan we erheen!

  3. Blackbird is zo tof :) Ze hebben echt lekkere koffie en ik vind er een super fijne sfeer hangen. Door dit stukje heb ik meteen zin om er weer heen te gaan!

  4. Debby

    Wat leeuuk! Ik ben daar echt zó vaak langs gefietst toen ik in Utrecht woonde, dat ik dacht: “Dáár moet ik echt nog eens langs.” Nooit meer van gekomen natuurlijk. Maar wat tof!

Geef een reactie