Foto’s KEEK door Hanke Arkenbout
 
Eindelijk weer eens een leuke hotspot op de blog. Ik heb de afgelopen tijd zoveel leuke plekjes ontdekt waar ik nog over moet bloggen.. Maar we beginnen met KEEK: Kunst En Eerlijke Koffie.
Dit zaakje is me een paar jaar geleden al eens aangeraden, en ik ben er al verschillende keren langs gelopen maar van een echt bezoek kwam het nooit. Maar gisteren ging ik buiten de deur ontbijten (of eigenlijk brunchen) en had ik eindelijk een goed excuus om langs te gaan.
KEEK vind je in een van mijn lievelingsstraten van Utrecht: de Twijnstraat. Deze straat zit vol schattige boetiekjes en speciaalzaakjes met heerlijke producten. En dus KEEK, de plek om eerlijk en eco friendly te lunchen. Bij KEEK draait het namelijk om eerlijke en biologische producten.
Translation: I have discovered a new lovely hotspot in one of my favorite streets in Utrecht, de Twijnstraat. KEEK stands for Kunst en eerlijke koffie, which means art and honest coffee in Dutch. At KEEK everything you eat is eco friendly. A perfect place for breakfast, lunch or an high tea.


 
Bij KEEK is alles vers en met liefde gemaakt. De sapjes worden voor je neus geperst en elke taart zelf gebakken. Er worden alleen biologische producten gebruikt, en ook wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met het seizoen.
Sinds kort maken ze ook producten om mee te nemen, zoals jam, chutney en vlierbessensieroop. Naast een ‘gewoon’ ontbijt of lunch kun je er ook terecht voor een high tea, ze hebben namelijk ook de heerlijkste taartjes en koeken!
 
Wij bestelden een lekker broodje en ‘Sem’s 12-uurtje’ wat bestond uit een kopje soep met brood en gegrilde groenten. Het was allemaal heel erg lekker, de bediening was vriendelijk en er zaten gezellige mensen in de zaak.
KEEK heeft een leuk interieur met allerlei bij elkaar geraapte flesjes en potjes. Aan de muur hangen wisselende exposities van kunstenaars, elke zes weken hangt er weer iets nieuws. En ook super leuk: elke maand is er een ‘Soup & Songs’, een avond waar je onder het genot van een kommetje soep naar artiesten kunt luisteren.
Mocht je binnenkort in Utrecht zijn, ga dan eens langs KEEK voor een lekker broodje of een stukje taart!
Tags: ,

Gerelateerd

30 reacties op “Hotspot: KEEK Utrecht

  1. Ahh ja KEEK is zo fijn! Heb met ze samengewerkt voor het LAFF en ben er meerdere malen wezen eten, geode herinneringen aan. Ze Mogen van mij verhuizen naar Eindhoven ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *