Lovely fonts


Ik hou van mooi grafisch vormgegeven dingen, een blog zonder strakke layout klik ik al snel weg. Een belangrijk onderdeel van je blog is een mooi en onderscheidend lettertype. Zo heb ik bij mijn blog gekozen voor het lettertype Jacques & Gilles. 
Maar mooie lettertypes zijn niet alleen handig voor bloggers, ook bij het maken van uitnodigingen of fotoalbums (wat tegenwoordig bijna allemaal digitaal gaat) mogen mooie lettertypes niet ontbreken. Daarom vandaag een collectie van mijn favoriete lettertypes. De meeste zijn gratis (en anders kun je ze via torrents downloaden) en vind je door de naam van het lettertype in te vullen in de zoekbalk op dafont.com.

Translation: Today I’ll show you my favorite fonts. Very useful if you have your own blog, but also for example your invitations or photoalbums. You can download the fonts at dafont.com.Image via deuxjoli.nl


Image via ann-meer

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Laura P.

  Handig! Zit zelf alsmaar te speuren naar de leukste, zo’n overzicht maakt het allemaal wat makkelijker. Liefs

 2. Karlijn

  Wat leuk! Zou je een keer willen uitleggen hoe je dit allemaal kunt installeren. Het downloaden lukt me wel, maar ik weet niet hoe ik ze dan in Blogger kan gebruiken. Weet jij dat?

 3. Hannah

  Erg handig en leuk stuk! Maar ik zit met dezelfde vraag als Karlijn, ik krijg het wel gedownload, maar verder kom ik niet.

 4. Ik check ook altijd eerst de layout van blogs. Als die al goed zit, is de rest vaak ook in orde! :)

 5. OMG! Wat stom dat ik dit nu pas zie! Ik ben de halve dag bezig geweest met mooie lettertypes uitzoeken en downloaden namelijk. Ik heb mijn hele laptop leeggegooid dus ik begin ook weer met een nieuwe collectie lettertypes. Veel van defonts op de lijstjes heb ik al zie ik, yay! Maar veel ken ik ook nog niet. Suuuuperbedankt voor deze post. Beetje freaky is het wel hoor :D

 6. Sophie

  Ik kan makkelijk uren rondkijken op font sites en alles wat ik mooi vind meteen uitproberen! Ik zie dan ook een paar fonts hierboven die ik ook op mijn computer heb staan :)

 7. Maris

  Ik zoek ook heel vaak via Pinterest naar fonts, haha! Sommige van deze ken ik nog niet en de meeste heb ik al, leuk artikel! :)

 8. Mylene

  Thanks for sharing! Zitten een hoop tussen die ik nog niet ken. Suuuperhandig.

 9. Ik moet ook toegeven dat ik langer blijf rondhangen op sites die mooi vormgegeven zijn. Zelf koos ik voor veel kleur en lettertype Sacramento. Je kan tegenwoordig met wat simpel zoekwerk tussen zoveel mooie en zelfs gratis lettertypes kiezen, waarom dan blijven hangen bij lucida en verdana he :)

 10. Angela

  Wat zitter er mooie tussen! Ik heb al heel veel gedownload maar toch gebruik ik ze niet zoveel. Standaard gebruik ik Verdana voor tekst, veel bewerk ik ook niet.

Geef een reactie