Diary: week 35 2013

En toen was de vakantie voorbij.. We hebben er lang op moeten wachten maar wat een heerlijke zomer hebben we gehad! Ik ben niet op vakantie geweest deze zomer, maar dat maakte mijn zomer er niet minder leuk op. Ik heb van het heerlijke weer hier genoten, veel op het terras gezeten, Utrecht en een heleboel nieuwe mensen (beter) leren kennen.
Doordat ik niet studeerde had ik geen stress van deadlines en herkansingen, zo ontzettend fijn! Vanaf volgende week mag ik er weer aan geloven, maar ik heb er eigenlijk wel zin in. Niet in de stress natuurlijk, maar het wordt wel eens tijd om een begin te maken aan een diploma ;-). Ik hoop dat ik dat relaxte zomergevoel nog even kan vast houden en hoop dus op zwoele nazomeravonden en gezellige terrasavondjes (dan maar met dikke trui!).
Translation: Last week was the final week of my summer vacation. Tomorrow school starts again.. I have had an amazing summer, I hope I can hold on to this relaxed summery state of mind I have been living in the last couple of months.


Maandag was het heerlijk weer en sprak ik met vriendinnetjes/oud-collegaatjes af in de stad. We begonnen met heerlijke cocktails maar gingen later braaf over op ice tea. Met die hitte slaat die alcohol snel aan he ;-) Uiteindelijk hebben we de hele middag heerlijk geluierd in de zon bij Flater, een van mijn favoriete plekken in Utrecht.
Ik nam ook eindelijk mijn analoge spiegelreflex camera weer eens mee. Het rolletje was bijna vol, maar de laatste keer dat ik er foto’s mee maakte was alweer bijna een jaar geleden. Ik heb het rolletje gelijk laten ontwikkelen, ben zo benieuwd naar het resultaat! Heb geen idee meer wat ik allemaal heb gefotografeerd..

Dinsdag had ik de verplichte matchingsdag van mijn studie. Beetje nutteloos, want ik ben er inmiddels wel 100% zeker van dat ik deze studie wil gaan doen (en het is nu ook nog een beetje laat om van gedachten te wisselen he?). Ik verdiepte me sinds maanden weer in wetenschappelijke teksten en volgde colleges. Even wennen maar ook wel weer erg leuk en vooral heel erg interessant!
Maar het was weer veel te mooi weer, dus zodra de dag over was snelde ik naar buiten. Ik haalde een lekker yoghurtje bij mijn oude werk en belandde uiteindelijk weer bij Flater.. good life!
‘s Avonds at ik een heerlijke vegetarische pasta bij een collega die op een geweldige locatie woont. We klommen op haar dak en hadden fantastisch uitzicht op de Dom. Stiekem was ik wel een beetje jaloers..
Daarna ging ik ook nog even langs een vriend die net een kitten heeft. Zo’n snel hupsend beestje is lastig vast te leggen, maar oh my hoe cute is dit?? Ik smolt ter plaatse en kreeg bijna rammelende eierstokken (ik wil ook een poezenkind!). Oh en ik miste onze kittens (en dan met name Bram natuurlijk) intens.. Ja, wanneer ik een appartementje voor mezelf heb neem ik ook een kitten (of twee).
Woensdag werd ik rustig wakker met een kop thee en pepernoten en begon ik na een aflevering Pretty Little Liars aan het grote project Kamer Opruimen. De hele zomer zat ik liever in de zon dan dat ik aan het stofzuigen was, je begrijpt dat het inmiddels wel weer eens nodig was. Zo’n 15 spinnen, een volle vuilniszak en wat verdwaalde sokken later was mijn kamer weer een stuk opgeruimder!
Tussendoor beloonde ik mezelf met een pauze (ik haat opruimen) en dronk ik sapjes bij Flater (alweer ja) met Maura.
‘s Avonds keek ik nog Champions League (PSV – AC Milan) maar het was al vrij snel duidelijk dat PSV eruit lag, waardoor we maar weer verder zapten. Zonde! Ik ben geen overdreven voetbalfan, maar Champions League en grote toernooien zoals EK en WK vind ik nog wel leuk om te kijken.
Donderdag ging ik met wat collega’s van Starbucks tapas eten bij La Cubanita. Dit was mijn outfit, ik droeg een H&M jurkje, witte all stars en o.a. een armbandje van Brandy Melville. Heerlijk nog even met blote benen!
We sloten af met een koffie bij.. Coffee Company! Haha, lichtelijk ironisch. Mij maakt het geen zak uit, koffie is koffie ;-)
Afgelopen week ontving ik ook dit pakketje van Usem.nl, met allerlei handige notitieblaadjes op creditcard formaat. De kaartjes hebben verschillende patroontjes (lijntjes, blokjes maar bijvoorbeeld ook een tijdschema). Handig voor korte aantekeningen. Hier kun je zelf een gratis proefsetje aanvragen.
Vrijdagavond ging ik na werk nog even langs Firma Pickles, een nieuwe tent waar ze naast heerlijke burgers en wijn ook mijn lievelingsbier op tap hebben: Vedett Extra White. Binnenkort schrijf ik hier nog een hotspot artikel over, want hier moet je heen!
Ook gisteren werkte ik de hele dag, dus besloot ik mezelf te belonen met heerlijke Zweedse gehaktballetjes en dit kussen van de Ikea! Nu heb ik voorlopig wel even genoeg kussens, maar ik vind die zwart witte grafische printjes zo leuk.
Thuis lag ook nog een pakketje op me te wachten van Bol.com met drie boeken: The Fault in Our Stars van John Green, The Curious Incident of the Dog in the Night Time van Mark Haddon en The Pocket Scavenger van Keri Smith.
Nu ik voor mijn studie weer veel Engelse teksten moet lezen besloot ik ook maar wat leuke Engelse boeken in huis te halen, om er weer een beetje in te komen. Ik las vroeger veel (Engelse) boeken, tegenwoordig eigenlijk nooit meer. Ik schafte ze in de 3 voor €20 actie aan, en besloot het boek van Keri Smith erbij te nemen voor de lol. Mochten jullie daar een review van willen zien dan hoor ik het graag!
En dat was mijn week! Vandaag werk ik weer de hele dag en heb ik ‘s avonds nog een verjaardag waar ik even langs ga, maar dan is de vakantie echt echt afgelopen. Morgenvroeg om 9 uur begint het schoolse leven weer. Nieuwe rondes, nieuwe kansen.. Gelukkig bestaat de eerste week nog uit 3 dagen excursie (en ben ik de rest van de week vrij).
Ter afsluiting nog een heerlijk nummertje voor jullie, wat ik eigenlijk beter aan het begin had kunnen posten zodat jullie hem hadden kunnen luisteren tijdens het lezen van deze post. Beloof me dat je toch even op play drukt, want het is een heerlijk nummer.
Het origineel wordt altijd tijdens mijn werk gedraaid, maar de remix is nog fijner. Grappig detail, de zangstem die je hoort is van een man!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. cheyenne

  ik krijg altijd kriebels bij jouw diary foto’s, ik wil er heel snel weer terug naar utrecht door – nu ik bijna de hele zomer bij mijn ouders in limburg zit!
  klinkt in ieder geval als een hele fijne laatste vakantieweek :)
  xo, cheyenne

 2. Josianne

  Dat uitzicht is prachtig, typisch Utrecht zo! En die kitten… *smelt*

 3. Vind je het niet zonde om nu al pepernoten te eten? :D Ik schrok er behoorlijk van dat ze van het weekend al in de schappen lagen, shocking! Vind pepernoten haast iets magisch voor in de decembermaand :). Wel lekker natuurlijk, haha!

 4. Eva C.

  The fault in our stars is een prachtig boek! Ik krijg nog tranen in mijn ogen als ik aan het verhaal denk. Zeker lezen dus!

 5. Marije

  Lekker nummertje! Je hebt zo te zien een heerlijke week gehad! Ik moet ook eens langs bij je oude werk, want die yoghurtjes lijken me fantastisch! Succes weer met studeren!

 6. Leuke week weer hoor! Oh The Fault In Our Stars en the curious incident zijn zo mooi. Heel mooi geschreven en echt indrukwekkend. Fijne dag nog en succes morgen!

 7. Die vegetarische pasta ziet er lekker uit!!
  En The Fault in our Stars is echt een mooi boek!
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.blogspot.com)

 8. Roos

  Oeh, ben benieuwd wat je van the Fault in Our Stars gaat vinden! Goede keuzes, die boeken. :)

 9. Nanda

  Engelse boeken zijn zoveel fijner om te lezen :) Ben benieuwd naar je mening over de boeken.
  En dat jurkje op de eerste foto is mooi.

 10. Maartje

  Wat een heerlijke foto´s!

  Ik keek naar het jurkje op je eerste foto en vond hem zo leuk.. bekijk ik net mijn eigen jurkjes in de kast, hangt hij daar gewoon tussen. Was het helemaal vergeten.. shame on me! Nog snel een paar keer dragen, mooie afsluiter van de zomer ;-)

 11. Marlies

  Ik heb braaf het nummer geluisterd hoor aan het eind: fijn! Maar volgende keer aan het begin is inderdaad een goed idee! Heerlijke diary weer, wat een leven he. Heel veel succes met je nieuwe studie, ik hoop echt dat het leuk is! Oh en ik moest gniffelen om die pepernoten (alsof het doodnormaal is om in september pepernoten te eten). Ik schrijf bij Flair al over sinterklaas en kerst terwijl ik nog op sandaaltjes loop: ook zo’n lekker contrast!

 12. Rebecca

  Je hebt echt een leuk blog en die foto’s! Daardoor wil ik alleen nog maar meer foto’s maken hihi (: Ik begin pas net met bloggen hoor, vandaar even een vraagje (als ik dat hier mag vragen ;P) Hoe krijg jij die symbooltjes op je blog, die waar je allemaal te volgen bent (pinterest, bloglovin etc)?

 13. Anoeska

  Wat een leuke diary foto’s! Ik vind engelse boeken lezen op z’n tijd ook wel leuk, moet er wel altijd echt zin in hebben zeg maar haha.

Geef een reactie