Food: One pot wonders


Als student zijnde beschik ik helaas niet over een vaatwasser, en moet ik dus alle borden en pannen zelf afwassen. Ik spreek vast niet alleen voor mezelf als ik zeg dat het niet het meest favoriete klusje is, en daarom probeer ik ook altijd met zo min mogelijk ‘gereedschap’ te koken.
Daarom vandaag een post met alleen maar ‘one pot wonders‘: gerechten die zo in 1 pan kunnen worden gemaakt! We kennen natuurlijk allemaal de Hollandse stamppotten, die ook heerlijk zijn met dit weer., maar wel een stevige hap. Mocht je eens een ander eenpansgerecht willen maken, lees dan verder voor een paar lekkere recepten.
Translation: As I student, I don’t own a dishwasher so I always have to do the dishes. It’s not my favorite thing to do, so I always try to use as less utilities as possible. Today I show you some ‘one pot wonders’; dishes which only take one saucepan to be made.Ik ben dol op pasta, en wat is er nou romantischer dan een grote pot pasta met verse ingrediënten? Als ik aan traditioneel Italië denk, dan zie ik een oud vrouwtje (moeder des huizes) voor me, roerend in een grote pot pasta.
Dit gerecht is perfect voor die traditionele Italiaanse beleving, hier gaat namelijk alles in een pan. Het gerecht bevat onder andere gepelde tomaten, verse basilicum en oregano, knoflook en uitjes en alles mag tegelijk in de pan gegooid worden. Lekker makkelijk! Dit gerecht is vegetarisch, maar je zou eventueel kip of ham kunnen toevoegen. Klik hier voor het recept. 
Image by culinarytribune

Ook perfect voor een eenpansgerecht: noodles! Wanneer ik noodles eet kook ik meestal de noodles eerst apart in een pan, om ze vervolgens samen met de groentes te wokken. Maar alles in een pan kan eigenlijk ook! Zo trekken alle smaken en geuren goed in alle ingrediënten.
In dit gerecht zit onder andere zalm en kokos. Nou ben ik zelf niet zo’n visliefhebber, maar dat kan makkelijk worden opgelost door de vis te vervangen voor kip. Vooral de kokos lijkt me ontzettend lekker, klik hier voor het recept.
Image by number-2-pencil

Dit gerecht ziet er misschien wat ongezonder uit door alle vettige kaas en saus, maar stiekem lijkt hij me daarom juist zo lekker! Eigenlijk is het gewoon een normale pasta met gehakt, maar dan met heel veel kaas en verse tomaten er doorheen. Simpel, maar ideaal als je weinig tijd hebt en toch een grote maaltijd op tafel moet zetten. Klik hier voor het recept. 
Image by yummly

Een variatie op onze boerenkoolstamppot: boerenkool met quinoa. Boerenkool is op het moment ontzettend hip in Amerika. Het is heel erg gezond en lekker, maar dat wisten wij natuurlijk al lang ;-). Leuk aan deze hype is de nieuwe input aan recepten. Boerenkool is voor mij onlosmakelijk verbonden aan aardappelen, maar dit klinkt eigenlijk ook erg goed! Klik hier voor het recept.

Dan nog een van mijn favorieten: pasta met broccoli! Het recept van bovenstaande foto vind je hier, maar zelf maak ik hem net iets anders. Ik maak vaak penne met roomkaas (philadelphia naturel, of elke goedkopere variant hiervan), broccoli, blokjes ham en geraspte kaas. Ook dit kan lekker makkelijk in 1 pan. Kook eerst de pasta, voeg op het laatst nog eventjes de broccoli toe. Giet het water af, voeg de roomkaas en de hamblokjes toe en serveer met geraspte kaas. Super makkelijk maar iedereen vindt dit lekker!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 29 reacties

 1. Oh, wat een superleuk én handig idee! Zat me gisteren nog te bedenken hoe irritant het is dat ik altijd vijfmiljoen pannen moet afwassen. Dit is echt fijn!

 2. liefsswaen

  Handig! Scheelt een bult afwas :) Op vakantie doe ik dat altijd al, en je kunt heel goed alles bij elkaar gooien. Spekjes, gebakken aardappeltjes en witte bonen in tomatensaus kan ook heel goed samen!

 3. Oh wat ziet dat er allemaal heerlijk uit zeg!
  Ik ga ze zeker eens uitproberen als ik het huis uit ben.
  Groetjes Rensina

 4. Jeetje, ik krijg hier enorme trek van! Gelukkig is het lunchtijd ;-) Die pasta met broccoli ziet er verrukkelijk uit, daar ga ik zeker een variatie op maken binnenkort!

 5. Con leche

  Ziet er erg lekker uit! Ik ga zeker eens die boerenkool met quinoa proberen, dank!

 6. Anne

  Lekker en praktisch! Heb de post even gemarkeerd, mocht ik weer eens inspiratie voor mijn, meestal extreem simpele, avondeten nodig hebben ;)

 7. Laura P.

  Wat geweldig! Goed idee voor mijn laatste paar weekjes in mijn studentenflat. Straks hebben ik lekker een vaatwasser!

 8. Wat een goeie! Ik wil zelf ook altijd zo min mogelijk keukengereedschap gebruiken inderdaad. Die eerste met de pasta lijkt me súper lekker, binnenkort eens proberen, thanks!

 9. Maura - YLT

  Leuke post! Ook wel eens lekker alles in één pan. Scheelt ook weer afwas ;)

 10. Karlijn

  Ik denk dat als ik het in een pan gooi het er alles behalve geordend zoals op de foto’s uit ziet haha ;)

 11. Mirthe

  Haha ik denk dat het bij mij niet zo fotogeniek zou worden als hier, maar praktisch en lekker lijken deze recepten me zeker!

 12. Veerlez

  Oeehw daar ga ik van de week eens wat van maken :)
  Ik zweer echt bij de eenpans risotto!

 13. Maire

  Handig! Die foto’s zien er allemaal zo lekker uit! Krijg er helemaal honger van!

 14. Kim

  Hmm, lekker! En ook heel handig voor op kot te maken :)

 15. PSbyDila

  Herkenbaar! Heb zo vaak dat ik 3 of 4 pannen gebruik voor het eten, en als ik dan zie wat ik allemaal moet afwassen word ik daar een beetje verdrietig van, haha. Ik vind 1pansgerechten vaak niet zo bijzonder, maar die eerste zou ik wel een keer willen proberen!

 16. Laura

  Dit is echt superhandig! :)

  Heel tof, alles zo in een pan. Lijkt me ook nog eens heerlijk.

 17. Anne

  Ik riep gister nog tegen m’n vriend dat ik wat vaker eenpansgerechten moest gaan maken, omdat ik gek werd van al die pannen. Nu heb ik gelijk inspiratie!

 18. Anne

  Ik riep gister nog tegen m’n vriend dat ik wat vaker eenpansgerechten moest gaan maken, omdat ik gek werd van al die pannen. Nu heb ik gelijk inspiratie!

 19. Eline

  Oh, dat ziet er zo lekker uit! Vooral die eerste twee gerechten. Mijn buik begint al te knorren.

 20. LNNK

  Dat scheelt heel veel afwas én het ziet er heerlijk uit.

Geef een reactie