Hotspot: Hooi Utrecht

Het ontbijt is niet mijn favoriete maaltijd (ik lig liever wat langer in bed), tenzij het buiten de deur is. Een uitgebreid hotel ontbijtbuffet of een gezellig eetcafeetje: daar kom ik mijn bed wel voor uit! Vorige week had ik zo’n buiten de deur ontbijtje gepland, samen met een vriendinnetje bij Hooi aan de Burgemeester Reigerstraat.
Hooi is een ontbijt- en lunchcafé waar je naast ontbijt en lunch ook terecht kunt voor heerlijke koffie en een lekker stukje taart. De producten komen zoveel mogelijk van lokale tuinders en boeren en zijn allemaal eerlijk en vers, ook niet onbelangrijk. Achterin de zaak vind je ook een klein winkeltje met producten voor thuis, zoals lekkere soepen en biologische appelsapjes.
Mocht je komende week eens zin hebben in een goed ontbijt, ga dan eens langs Hooi!
Translation: Breakfast is not my favorite meal: I’m usually not very hungry when I get up in the morning. But I love going out for breakfast! Last week I discovered this lovely place in Utrecht, called Hooi. They focus on lunch and breakfast, with fresh and fair trade products. Definitely a must visit!

 
Wij gingen voor het ontbijtplankje, waarbij je allerlei lekker op een plankje krijgt. Een croissantje, een eitje, heerlijk brood met beleg en een vers sapje. Maar je kunt ook nog kiezen uit een heleboel andere boterhammen, tosti’s, salades en zelfs scones.
Naast een ontbijt of lunch kun je bij Hooi ook high tea-en, of nog leuker: picknicken! Voor €12,50 krijg je een goed gevulde doos met een boterham, aardbeitjes, beschuit, beleg, koek en sap. Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar ik hoop dat we nog een mooie nazomer krijgen. Dan neem ik zo’n picknick mee naar het park!
Mocht je na je heerlijke lunch thuis nog even willen nagenieten, dan kan dat met de producten uit het winkeltje achterin de zaak. Zo vind je er biologische sapjes, losse thee en soepen.
Ons ontbijtje was heerlijk en de bediening heel erg vriendelijk, en de zaak lekker knus. Goede aanrader dus als je nog een leuk lunch- of ontbijtplekje in Utrecht zoekt. Je vindt Hooi aan de Burgemeester Reigerstraat 25.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 29 reacties

 1. Josianne

  Daar ben ik regelmatig langsgefietst, ziet er heel tof uit inderdaad!

 2. Maartje

  Dat ziet er leuk uit! Als ik een keer in de buurt ben ga ik daar eens langs.

 3. Marije

  Wat een ontzettend leuk tentje zeg! Vooral de mogelijkheid voor een lunchbox, hartstikke leuk!

 4. Voriukas

  Aww, what a lovely cafe :)
  I have a favour to ask you, if you don’t mind. Could you pinpoint a cafe in Binnenstad of Utrecht (ok, I have no idea how that part of town is called, but that part from Centraal to Stadsbuitengracht)that would be great to have breakfast in? The hotel I booked serves breakfast for 25 EUR per person and that’s just crazy. And since the hotel is on Vredenburg street HOOI or KEEK or Koffie&Ik is good 20 minutes on foot away and I would hate to go to KFC for breakfast. Do you know any cute cafe closer? Thank you!

 5. Con leche

  Ziet er echt leuk uit, snel maar weer eens naar Utrecht en dan ook nog even frozen yoghurt halen bij de Yoghurt Barn!

 6. Anoeska

  Oh ik ben verliefd! Ik hou ontzettend van dit soort zaakjes, wat ziet het er heerlijk uit en lekker knus ook. Leuk dat er een winkeltje bij zit en alles van boeren uit de omgeving komt. Zo’n zaakje onderscheid zich toch van andere cafétjes en dat vind ik super leuk!

 7. Oh ik hou zo erg van jouw hotspot blogposts!
  Ik wou dat er wat meer van zulke leuke zaakjes bij mij in de buurt zaten! Ik heb echt het idee dat Utrecht er helemaal vol mee zit. Misschien moet ik toch maar een dagje utrecht plannen?

 8. Manon

  Wat een ontzettend leuke zaak! Ik ben er nog nooit geweest, maar ik ga er zeker een keer naar toe.

 9. Kiki

  Wat ziet het er leuk uit :) En een super schattige naam. Liefs

 10. Eline

  Prachtige foto’s! Ziet er daar heel gezellig en lekker uit zeg. Ik zou hier in Antwerpen eens op zoek moeten gaan naar gezellige ontbijt adresjes, maar ik zie nergens iets interessants..

 11. Aline

  Weer zo’n leuk adresje! Mijn lijstje ‘plekken waar ik nog heen moet’ wordt alsmaar langer en langer en langer :p

 12. Myrthe

  Hahah Marlous jij hebt echt een leuke-tentjes-radar! Heel chill lijkt me deze :)

 13. Tamara

  Oooh deze ken ik nog niet!! (Ik kom uit de buurt van Utrecht).. maar een keer proberen wat te eten :-) xx Tamara

 14. Mireille

  Wat een leuk plekkie, kende ik helemaal nog niet. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie