Het ontbijt is niet mijn favoriete maaltijd (ik lig liever wat langer in bed), tenzij het buiten de deur is. Een uitgebreid hotel ontbijtbuffet of een gezellig eetcafeetje: daar kom ik mijn bed wel voor uit! Vorige week had ik zo’n buiten de deur ontbijtje gepland, samen met een vriendinnetje bij Hooi aan de Burgemeester Reigerstraat.
Hooi is een ontbijt- en lunchcafé waar je naast ontbijt en lunch ook terecht kunt voor heerlijke koffie en een lekker stukje taart. De producten komen zoveel mogelijk van lokale tuinders en boeren en zijn allemaal eerlijk en vers, ook niet onbelangrijk. Achterin de zaak vind je ook een klein winkeltje met producten voor thuis, zoals lekkere soepen en biologische appelsapjes.
Mocht je komende week eens zin hebben in een goed ontbijt, ga dan eens langs Hooi!
Translation: Breakfast is not my favorite meal: I’m usually not very hungry when I get up in the morning. But I love going out for breakfast! Last week I discovered this lovely place in Utrecht, called Hooi. They focus on lunch and breakfast, with fresh and fair trade products. Definitely a must visit!

 
Wij gingen voor het ontbijtplankje, waarbij je allerlei lekker op een plankje krijgt. Een croissantje, een eitje, heerlijk brood met beleg en een vers sapje. Maar je kunt ook nog kiezen uit een heleboel andere boterhammen, tosti’s, salades en zelfs scones.
Naast een ontbijt of lunch kun je bij Hooi ook high tea-en, of nog leuker: picknicken! Voor €12,50 krijg je een goed gevulde doos met een boterham, aardbeitjes, beschuit, beleg, koek en sap. Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar ik hoop dat we nog een mooie nazomer krijgen. Dan neem ik zo’n picknick mee naar het park!
Mocht je na je heerlijke lunch thuis nog even willen nagenieten, dan kan dat met de producten uit het winkeltje achterin de zaak. Zo vind je er biologische sapjes, losse thee en soepen.
Ons ontbijtje was heerlijk en de bediening heel erg vriendelijk, en de zaak lekker knus. Goede aanrader dus als je nog een leuk lunch- of ontbijtplekje in Utrecht zoekt. Je vindt Hooi aan de Burgemeester Reigerstraat 25.
Tags: ,

Gerelateerd

29 reacties op “Hotspot: Hooi Utrecht

  1. Aww, what a lovely cafe :)
    I have a favour to ask you, if you don’t mind. Could you pinpoint a cafe in Binnenstad of Utrecht (ok, I have no idea how that part of town is called, but that part from Centraal to Stadsbuitengracht)that would be great to have breakfast in? The hotel I booked serves breakfast for 25 EUR per person and that’s just crazy. And since the hotel is on Vredenburg street HOOI or KEEK or Koffie&Ik is good 20 minutes on foot away and I would hate to go to KFC for breakfast. Do you know any cute cafe closer? Thank you!

  2. Oh ik ben verliefd! Ik hou ontzettend van dit soort zaakjes, wat ziet het er heerlijk uit en lekker knus ook. Leuk dat er een winkeltje bij zit en alles van boeren uit de omgeving komt. Zo’n zaakje onderscheid zich toch van andere cafétjes en dat vind ik super leuk!

  3. Oh ik hou zo erg van jouw hotspot blogposts!
    Ik wou dat er wat meer van zulke leuke zaakjes bij mij in de buurt zaten! Ik heb echt het idee dat Utrecht er helemaal vol mee zit. Misschien moet ik toch maar een dagje utrecht plannen?

  4. Prachtige foto’s! Ziet er daar heel gezellig en lekker uit zeg. Ik zou hier in Antwerpen eens op zoek moeten gaan naar gezellige ontbijt adresjes, maar ik zie nergens iets interessants..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *