Diary: week 41 & 42 2013

Afgelopen twee weken stonden vooral in het teken van eten. Ik at veel buiten de deur, met name burgers! Super lekker, van die dikke ambachtelijke burgers. Verder is het nu dan toch echt herfst.. erg mooi die gekleurde bomen, maar die regen! Ik ben er al een aantal keer doorheen gemoeten en mijn paraplu’s begeven het continu.
Het was even wat rustiger hier, want school gaat nou eenmaal voor. Gelukkig heb ik vaak wel tijd om even wat te updaten via social media. Kun je er niet genoeg van krijgen, like dan ook even de facebookpagina en volg me op twitter en instagram ;-).
Translation: Last week has been a little bit busy, hence the lack of updates. I went out for dinner a lot, mostly for burgers. I love burgers! Next week will be all about studying, since I have tests coming up, so expect some more silence here.. sorry about that.Super chill: na college nog even bijkletsen met studiegenootjes in relax stoelen met een kop koffie. Hier een mocha met gekke latte art, bij Coffee Company (vind ik stiekem veel leuker en lekkerder dan Starbucks haha!).


‘Op donderdag middag na college ging ik met een studiegenootje naar Beadies, en besloot ik een kettinkje te maken. Het is een simpel gouden kettinkje met een groen steentje. Op de onderste foto ziet hij er wat plastic uit maar dat valt in het echt mee ;-). Leuk om zo te doen, en qua prijs valt het ook allemaal wel mee. Dit koste bij elkaar €10. 
Daarna aten we een van m’n favoriete soepen: pompoensoep!
Om vervolgens door te gaan naar Meneer Smakers! Daar nam ik de Tante Truus, burger met o.a. mozzarella en pesto. Super lekker zoals altijd.
‘s Avonds dronken we wijntjes bij Lefebvre, nog steeds een van m’n favoriete plekken. Helaas is het vaak vol, maar nu waren we wat later en hadden we geluk! 
Vrijdagmiddag kletste ik gezellig bij met Maura in ‘t nieuwe koffietentje 30ml. Ja ja, ik begin steeds meer koffie te drinken (en ‘t lekker te vinden!). Het was die dag echt ontzettend guur (10 graden ofzo), maar binnen was het lekker warm en gezellig.
Zondag moest ik heel vroeg op, omdat ik om 7:00 moest werken. Toen ik wakker werd was het nog donker en koud en regende het zo hard! Helaas moest ik wel op de fiets, omdat er zo vroeg nog geen bussen rijden.. Super fijn hoor, die regen!
En maandag was het al weer tijd voor burgers! Samen met een collega die ik tegenkwam ging ik naar Pickles. Op facebook zag ik dat ze een nieuwe kaart hadden en ik was erg benieuwd naar de veggieburger van zoete aardappel. En wat was hij lekker! Woah, zeker een aanrader!
En als toetje deze goddelijke kwark van Danone! Mijn huisgenootje nam ‘m voor me mee, super lief.
Op dinsdag heb ik altijd pas laat college, dus kon ik heerlijk rustig wakker worden bij Bagels & Beans. Ontbijten buiten de deur is een van m’n favoriete bezigheden!

Herrrrrfst!

Vrijdag nam Maura me mee naar Wat eet Rotterdam, in het kader van het World Food Festival. Het was een super leuke dag met interessante lezingen en heerlijke koffie en lunch. De lezingen zijn binnenkort allemaal terug te bekijken, ik zal tzt nog een linkje plaatsen naar de talk van Marije Vogelzang want die was super interessant. Ik heb weer veel geleerd en nieuwe inzichten gekregen over voeding, wellicht kom ik daar later nog op terug in blogjes.

Daarna doken we nog even de stad in en kocht ik een erg mooi boek over koffie. Met duidelijke info over koffie en het bereiden van de perfecte koffie. Super leerzaam en ook heel erg interessant. Mochten jullie hier meer over willen zien (als een soort van kookboeken review) dan hoor ik het graag!

En ‘s avonds moest ik Maura natuurlijk meeslepen naar mijn all time favo burgerbar: de Burgertrut! Hier deelden we onze hamburgers: een whatsapp doc! en ciao marco 3.0. Super super lekker, en wederom een aanrader. I love veggieburgers!

Gisteren miste ik ‘thuis’ een beetje en besloot ik een grote pan groentesoep te maken, zoals mijn moeder het altijd maakt. Met veel groente, rijst en soepballen (en mijn eigen favoriete toevoeging: knapperbolletjes!). Vroeger kon ik na een lange schooldag, zeker wanneer het koud was, zo’n zin hebben in een kop warme soep. Mijn moeder voelde dat altijd erg goed aan, want op de momenten dat ik het ‘t meest nodig had stond de pan al klaar bij thuiskomst ;-).

Vaak altijd een extra grote pan, zodat ik m’n late night snack honger er ook nog mee kon stillen. Gisteren at ik er ook 3 kommen van, en m’n huisgenoten namen ook dankbaar een kommetje. Lekkerrrr!
Komende week wordt het weer wat rustiger hier, de tentamens zitten er weer aan te komen dus ik moet leren! Ik heb daarom ook weinig in de planning, maar na m’n tentamens ga ik weer leuke dingen doen. In ieder geval weer eens een keertje naar de Primark, haha! Ik hoop dat jullie een fijne week hebben. 
Ter afsluiting deze week een pianostuk van Yurima, River flows in you. Ik kan soms nogal ADD-erig zijn, vooral mijn hoofd is soms een en al choas. Luisteren naar piano muziek zorgt altijd weer voor een beetje rust in m’n hoofd (behalve dat ik dan het stuk zelf wil kunnen spelen en op zoek ga naar bladmuziek blabla.. terug is de onrust ;-)).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 29 reacties

 1. Sylvia

  Goeie foto’s weer, al krijg ik er stiekem wel honger van ;P Ennuh, ik houd eigenlijk ook helemaal niet zo van Starbucks. Ben je weleens bij Nero geweest? Daar maken ze echt de meest goddelijke ijskoffie! :)

 2. cheyenne

  ohhh, al die burgers, die heerlijke danone kwark! yum :D en ik ben zo vaak langs Beadiez gelopen, leuk dus? je ketting ziet er erg mooi uit! wat een fijne foto’s, klinkt als een goeie week. veel succes met tentamens, ik ga ook maar weer snel aan mijn papers.
  xo, cheyenne

 3. Stephanie

  Mmm, die yoghurt ziet er heerlijk uit! Zou wel een review van dat koffieboek willen lezen ook.

 4. Unknown

  Heerlijke week! Ben heel benieuwd naar het boek over koffie :-)

 5. Hester

  Oeh zou graag een review over dat koffieboek willen lezen, lijkt me leuk!

 6. Kiki

  Wat veel lekkers! Ik wil door jou op instagram nu ook echt een keer naar burgertrut ;) Liefs

 7. Mirthe

  Meneer Smakers is geweldig inderdaad, ik moet nog een keer naar Burgertrut!

 8. Julia

  River flows in you is inderdaad zo’n mooi liedje! Ik kan hem ook op de piano :) Verder wil ik ook nog eens naar Beadies, ze hebben altijd van die mooie spulletjes, maar ik heb er eigenlijk nooit wat gekocht. Ik krijg trouwens echt honger van al dat lekkere eten haha!

 9. Myrthe

  Dit vind ik zo’n heerlijke soort blogposts! Leuk om te zien hoe er elke week meer koffie in te vinden is haha ;)

 10. Jorian

  Wat drink jij veel koffie en eet jij veel buiten huis hihi..:)

 11. Eline

  Mmm die burgers, ik begin spontaan te kwijlen! Je ketting is trouwens heel erg mooi, leuk met dat groene steentje, is eens iets anders dan dat je gewoonlijk ziet.

 12. Josianne

  Flink wat eten haha. Af en toe mag je jezelf ook best verwennen daarmee! Succes met je tentamens :)

 13. Pauline

  Mooie foto’s :). Pompoensoep is ook een van mijn favorieten, zo lekker!

 14. Oke die vega burgers lijken me goddelijk maar dat muziekstuk gaf me helemaal de rillingen, prachtig! Ik heb hem nu op repeat, bedankt! :D

 15. Anoeska

  Leuke week heb je gehad! (buiten het werken om dan haha) Ik krijg zo’n trek van al die foto’s. Wij hebben ook zo’n Burger restaurant hier in de stad, doen we eigenlijk te weinig maar het is zó lekker.

 16. Jolien

  Wat een fijn dagboek babe, krijg er herfstgevoelens van. Oh en zin in hamburgers en groentesoep ;)

 17. PSbyDila.com

  Burgertrut is ook één van mijn favorieten! En idd Whatsapp doc en Ciao Marco. <3 En ik zie dat ze een nieuwe burger hebben..

 18. Leuke weken heb jij gehad zeg, mooie foto’s en lekker eten.
  Jammer dat Rotterdam zo ver weg is, anders wist ik wel waar ik ging eten…
  Groetjes Rensina

 19. T

  oh wow! bestaat Beadies nog? Daar haalde ik 10 jaar terug mijn beads

 20. Marloes

  Oeh die burgers zien er goed uit! Het is hier in Helsinki ook nogal hip, in Delft nog niet zo veel tegen gekomen maar als ik terug ben ga ik zeker op onderzoek uit :)

 21. Con leche

  Wat opvallend veel koffie foto’s, je gaat het straks nog echt lekker vinden! :)

 22. Daniëlle

  Serieus, door jouw verhalen word ik jaloers op het feit dat je in Utrecht woont! En dat terwijl ik in Amsterdam woon, daar is toch ook niets mis mee (merk je het, ik ga twijfelen..)?

Geef een reactie