Lunchinspiration: #ldoslunch

Het is alweer veel te lang geleden sinds ik een lunch inspiratiepost met jullie deelde. De afgelopen weken is een goede lunch er door drukte van werk en studie een beetje bij ingeschoten, maar ik ga weer vol goede moed van start.

Gelukkig doen jullie ook nog steeds mee door je foto’s op instagram te taggen met #ldoslunch. Vandaag weer een overzichtspost met lekkere lunches, ter inspiratie voor je eigen lunch!
Hierboven zie je de lunch die ik kreeg op het World Food Festival, geleverd door de Buurtboer. Naast biologisch appel-peer sap bestond de lunch uit een broodje met sla en kip, en humus en tomaat. Vooral humus is erg lekker op brood, lekker fris.

Translation: It’s been a while since I last posted a lunch inspiration blog. Today I’m back with lots of inspiration, some contributed by my readers. Want to see your lunch in my next blogpost? Add #ldoslunch to your lunchpic on instagram and I might feature your lunch on the blog.


Image by hesterrrrrr

Altijd goed: een heerlijke salade! In dit geval eentje met geitenkaas, walnoten en peer, klinkt goed! Tegenwoordig ook goed mee te nemen naar werk of school door lunchboxen met ingebouwd koelelement en aparte vakjes voor dressing en garnering. Op die manier blijft je salade lekker fris en knapperig.
Eigen foto

Image by estherhoiting

Een lekkere variatie op de gewonde salade: de pastasalade. Makkelijk te maken met restjes van de dag ervoor, al heb ik eigenlijk wel pasta en pesto in huis. Wat sla en eventueel mozzarella en tomaatjes erbij en je bent good to go!
Mjam, bagels zijn altijd een goed idee! Tegenwoordig vind je ze ook in de supermarkt, maar zelfgemaakte zijn natuurlijk het allerlekkerst. En anders eventueel die van Bagels & Beans, al zijn die wel vrij prijzig. Zie ook dit artikel dat ik eerder schreef, vol inspiratie voor de lekkerste bagels!
Image via prepiuk

Image by graytune

En dan hebben we nog de good old oer-Hollandse boterham! Maar dan wel de luxe variant, rijkelijk belegd met tomaat en sla, speciale kaasjes (zoals bijvoorbeeld de brie op de geroosterde boterham.. mjam!), of lekker vlees. Vooral de combinatie met verse sla op je brood is erg lekker. Verder moet je vooral alle kastjes open trekken en alle restjes op je brood gooien.
Ook lekker en in het kader van de luxe boterham: de boterham pizza! Smeer wat tomatensaus op een boterham, top af met kaas en andere lekkere dingen (ham, champginons, paprika..) en eventjes kort in de oven. Super makkelijk maar erg lekker!
Blijf jullie foto’s taggen met #ldoslunch, dan hoop ik snel weer een nieuwe post te plaatsen vol inspiratie voor de lekkerste (en simpelste) lunches. 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Karlijn

  Het ziet er allemaal lekker uit maar als ik mijn eigen lunch moet maken ben ik veel te lui om zoiets te maken ;)

 2. Nanda

  Heeelijk al die lunches! Ik ben meer een ontbijtpersoon, dus lunch is bij mij niet zo vaak heel uitgebreid.

 3. cheyenne

  hmm, lekker! ik wil voortaan ook meer tijd in m’n lunch steken, het ziet er allemaal zo heerlijk uit!
  vooral de pastasalade is een goed idee, een normale salade vind ik net ietsjes minder in de wintertijd.
  xo, cheyenne

 4. Marlies

  Hier krijg ik spontaan honger van terwijl ik helemaal geen honger heb

 5. Anoeska

  Wat een lekkere dingen komen er voorbij, bagels zijn echt heerlijk met avocado en kaas.

 6. T

  ziet er heerlijk uit. Wat ik niet zou doen voor een broodje kaas. Yum

 7. But it looks nice on my blog though :) don't you think. I was actually aware of the up side down thing, but was to lazy to make it right.I am trying to start working but it is hard… maybe tomorrow will work better. xo

Geef een reactie