Review: solar charger

Ik ben dol op gadgets, en met stip op 1 staat mijn geliefde iPhone. Mijn mini zakcomputer waarmee ik in contact blijf met de buitenwereld, het nieuws check, social media update en blogs lees. Daarnaast moet ik natuurlijk elk onbenullig ding vastleggen én bel ik er ook nog mee. Super handig, maar de batterij houdt het altijd minder lang vol dan dat ik wil.
Gelukkig zijn er steeds meer portable opladers te koop, maar vaak zijn deze nogal prijzig of zwaar waardoor ze eigenlijk niet zo ‘portable’ zijn. Daarbij komt ook nog dat je ook die opladers van te voren moet hebben opgeladen, anders heb je er alsnog niks aan.
Gelukkig kwam megagadgets.nl met een goed alternatief: een klein licht opladertje voor een zachte prijs én werkend op zonne-energie! Zelfs in ons druilerige landje is elke dag wel een straaltje licht te vinden, dus zo heb je altijd een oplader bij de hand. Lees verder voor een uitgebreide review en test of dit ding werkelijk doet wat hij zegt.

Translation: You could say I’m addicted to my iPhone, I always carry it with me. Unfortunately the battery dies almost always before the end of the day. Luckily there are a lot of portable chargers, which can be used on the go, when you’re not close to an power point. Today I’ll be testing a solar charger, which works solely on solar energy!


Op de achterkant staan alle voordelen nog even op een rijtje genoemd: hij is klein en licht, hij werkt met verschillende apparaten, hij zorgt dat je telefoon niet ‘overlaadt’ en hij is modieus.. ehh ja, misschien als ik de roze toegestuurd had gekregen ;-).

Dit zit er uiteindelijk in het pakketje: de oplader (ongeveer even groot als een iPhone), een kabeltje en stekker waarmee je ‘m ook via het stopcontact kan uploaden (handig voor ‘s nachts, wanneer de zon niet schijnt), verschillende stekkertjes zodat je ook je mp3 speler, camera of ander apparaat er op kan aansluiten en een mini handleiding. Dat laatste is eigenlijk niet nodig, want het ding zelf spreekt al voor zich.

Om je iPhone op te laden heb je nog wel even het kabeltje nodig, maar verder gaat het zeer gemakkelijk. Op de achterkant van de oplader zitten 4 lampjes, die aangeven hoe ‘vol’ de oplader nog is. Wanneer hij bijna leeg is moet je even naar buiten (nee, opladen onder een lamp werkt helaas niet) voor wat zonlicht. Zodra het kleine ‘zonnetje’ linksboven gaat branden weet je dat hij aan het opladen is.
Al met al ben ik zeer te spreken over dit ding! Hij is inderdaad licht en klein, dus je neemt ‘m gemakkelijk mee. Zelf geven ze als tip om ‘m met die stoere clip aan je rugzak te hangen, maar aangezien de oplader van plastic is en daardoor niet heel erg stevig, lijkt me dit niet zo’n handig plan. Maar het allerbelangrijkste: hij doet wat hij moet doen én je hebt er geen stopcontact voor nodig. Fijne bijkomstigheid is de prijs: de zonne-oplader kost €19,95 en dat is een stuk voordeliger dan een heleboel andere opladers. 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Eva C.

  Ziet er superhandig uit. Ik heb geen iPhone maar ik denk dat het ook wel zou werken voor een iPad. Handig als je eens gaat kamperen, dan zit je toch niet volledig afgesloten van hedendaagse luxe ;)

 2. Angelique

  is inderdaad qua prijs een flink verschil met andere, misschien toch eens naar kijken :-)

 3. RAE

  Ik heb ook zo’n ”back up oplader” voor mijn telefoon/camera. Súper handig voor onderweg inderdaad! :) Ik heb de mijne bij de Action gekocht voor zo’n 16 euro en het werkt prima.

 4. Dit klinkt als een hele toffe én handige gadget! Gelukkig gaat mijn mobiel nog niet zo snel leeg omdat hij vrij nieuw is, maar als hij straks weer wat langer meegaat is zo’n oplader echt super handig! En ook helemaal niet duur, deze houd ik zeker in gedachten.

 5. Jana

  Klinkt handig :) Vorige zomer op Rock Werchter heb ik ook een kleine zonne-oplader gewonnen. Thuis werkte hij perfect maar toen ik hem meenam op vakantie werkte hij plots niet meer. Ik weet niet wat er op het vliegtuig mee gebeurd is, maar hij deed gewoon echt niks meer. Hij gaf ook niet meer aan dat hij aan het opladen was ofzo. Misschien dat de druk in het vliegtuig het probleem was, ik heb hem iig nooit meer aan de praat gekregen :( Dus oppassen wat je ermee doet haha :)

 6. Wow, zo één wil ik ook! Superhandig! Lijkt me echt heel praktisch voor vakanties en festivals, of zelfs maar om gewoon bij je te hebben naar school of in de trein ofzo…

 7. Jaimie

  Heel fijn! Ik heb ook een solar oplader, maar een iets grotere. Deze gebruik ik nu al, maar eigenlijk is hij bedoelt voor mijn survivalreis in Canada :) Echt heel handig! Liefs, Jaimie

Geef een reactie