Diary: week 45 & 46

Joehoe, ik leef nog! Het was de afgelopen weken hier wat stiller, omdat ik het ontzettend druk had. Met school, werk en allerlei andere dingen. Ik had even geen zin om te bloggen, en bloggen om het bloggen ben ik geen fan van. Vandaar de stilte.
Maar de rust is een klein beetje terug gekeerd en ik heb weer genoeg inspiratie! We beginnen weer met een diary, dan hebben jullie enig idee wat ik de afgelopen dagen deed. De komende weken zullen jullie weer nieuwe artikeltjes vinden, ik beloof dat ik niet meer zolang weg zal blijven ;-). Ik wil nog even bedanken voor jullie bezoekjes en comments (zelfs als er geen nieuwe updates zijn), en: 1900 volgers! 100 meer sinds mijn vorige update, super bijzonder. Bedankt hiervoor!
Translation: It’s been two busy weeks, hence the lack of updates. But the good news is: I’m back! Let’s start with a diary of the past two weeks.Hoe leuk Sinterklaas ook is, ik heb toch meer met Kerst. Zo gezellig! Gelukkig is op mijn werk alles al in feestsferen omgetoverd, inclusief nieuwe merchandise. Ik vond deze Rudolph mok zo leuk, kon ‘m niet laten staan.

Best thing on earth: de moccachino van Bagels & Beans. Dit is een soort chocolademelk en cappuccino in een, heerlijk romig met chocoladevlokken on top. Perfect voor deze koude dagen!

Ik spotte deze leuke dingetjes bij de Action. Mijn eigen kamer is al propvol, dus ik liet het staan. Maar wellicht is dit een goede tip voor jullie?

Ik ging eindelijk weer eens langs huis. Gezellig met de beestjes :-)

Ook leuk: mijn vader kwam terug uit Amerika en had voor mij de iPad meegenomen. Ik heb er lang over nagedacht en verschillende tablets met elkaar vergeleken maar dit was voor mij de beste optie. En door ‘m uit Amerika over te laten komen scheelde het bijna €100!
Ik ben er nu al helemaal verslaafd aan, ik gebruik hem vooral voor school en voor luie momentjes (even een recept opzoeken, of een filmpje kijken). Ideaal!

Al studeer ik ook nog ‘ouderwets’: gewoon met een boek (wel met een reep Tony’s!). Aanrader trouwens, dit boek. Ik moet hem voor mijn studie lezen, maar het is niet overdreven academisch geschreven. Het gaat over de (op)komst van het internet de afgelopen tien jaar en wat dat allemaal met ons brein doet/heeft gedaan.
Zo zijn we heel anders gaan denken en leren, waardoor lange teksten lezen voor velen steeds moeilijker is. Het boek gaat uitgebreid in op die veranderingen, maar doet dit op een relatief luchtige manier. Zeer interessant als je net als ik veel gebruik maakt van het internet. Het boek is er trouwens ook gewoon in het Nederlands.

Een van mijn favoriete gerechten: pasta met verse saus, tomaatjes, kaas (de ene keer feta, dan weer mozzarella) en verse sla. Super simpel maar heeeerlijk!

Donderdag was een bijzondere dag: mijn broer studeerde af als geneeskunde student en werd beëdigd als arts. De plechtigheid vond plaats in het academie gebouw in Utrecht, een heel erg mooie locatie. Erg bijzonder: mijn broer hoorde ter plekke dat hij als enige cum laude was afgestudeerd. Zo tof! Ben natuurlijk erg trots op mijn broer :-)!

Na afloop gingen we uit eten bij De Rechtbank, vlak achter het academie gebouw. Dit restaurant zit in het oude rechtsgebouw van Utrecht, en heeft me totaal verrast! Ik dacht dat het een saai eetcafé was, maar het was eigenlijk vrij chic (en toch informeel). Het eten was heerlijk, en niet overdreven duur.

Mijn speciale iPad hoes met ingebouwd toetsenbordje kwam binnen. Ik ben er super blij mee, nu dient mijn iPad echt als een soort mini laptopje. Ideaal voor tijdens college en ander schoolwerk.

Vrijdagavond ging ik op bezoek bij Maura die weer heerlijk voor me kookte: Pompoenrisotto met pancetta en geitenkaas. Zoooo lekker! Maura kennende zal ze het recept snel op haar blog plaatsen, houd deze dus in de gaten!

Bij thuiskomst stond er een geweldig pakketje op me te wachten: de Little Frankie van O My Bag waarover ik in mijn vorige post al vertelde. Ik had al een tijdje een oogje op deze tas, maar vond ‘m te duur. Nu zat ie voor maar €75 bij een jaarabonnement van ELLE. Koopje!

Ik nam ‘m zaterdag gelijk mee toen ik een bezoekje bracht aan mijn oma. Samen met dit rokje en ballerina’s werd het een behoorlijke Jess outfit, maar als je op bezoek gaat bij je oma mag dat.

Bij mijn oma kreeg ik heerlijke Limburgse vlaai op een omabordje :-)

Gisteren ging ik even naar Amsterdam, wat een prachtige stad is het toch. Ik zou er niet willen wonen, maar ik kom er graag. Deze prachtige kerstboom hing in Magna Plaza, ik kreeg er echt zo’n Amerikaans kerstgevoel van.
En nog een mini shoplogje: like stempels van de Action, tijdschriften abonnement voucher van kruidvat (tip: voor €10 krijg je een bon waarmee je je op 13 week- of 6 maandnummers van verschillende tijdschriften kan abonneren). De shampoo’s en borstel haalde ik bij de op=op winkel. Heerlijk, al die goedkope winkels (action, euroland, op=op, big bazar etc) waar je dezelfde producten voor het helft van het geld haalt.
Ik hoorde veel goed over deze shampoolijn van Andrélon. Hij bevat geen siliconen, parabenen en kleurstoffen. In de winter wordt mijn haar altijd veel breekbaarder, back to basics leek me dus wel een goed plan.
De borstel voor braun zou voor glanzend haar moeten zorgen, wat niet meer klit en pluist. Aangezien ik daar ‘s winters ook erg veel last van heb besloot ik de borstel uit te proberen voor slechts €10!
En dat was mijn diary. Je ziet slechts een fractie van wat ik allemaal heb gedaan, alle saaie dingen heb ik natuurlijk weg gelaten ;-). Ik wil graag afsluiten met deze prachtige reclame van John Lewis. Dit Britse warenhuis brengt elk jaar rond kerst een speciale kerst commercial uit. Dit jaar lijkt het een soort tekenfilm, maar het is een 3D film waarin getekende figuurtjes stap voor stap (stop motion dus) in zijn gezet. De muziek die je hoort is Lily Allen die ‘Somewhere only we know’ van Keane zingt. Zo mooi, het origineel staat al de hele week op repeat.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Oh, ik ben even helemaal onder de indruk van het filmpje. Wat mooi gemaakt en gezongen. Dat nummer van Keane is inderdaad zo mooi. Pff druke weken heb jij gehad. Wat goed van je broer zeg, woh nog een arts in familie dus :)

 2. Nora

  Wat een leuke fotos allemaal en echt prachtige katten <3

 3. Anne

  Dat filmpje! Bedankt voor het delen, het maakt me helemaal blij, ga het nog een keertje kijken nu haha. Gefeliciteerd met je broer, knap gedaan! Ik vind je outfit met de nieuwe tas trouwens super leuk.

 4. Franse Lelie

  Gezellig allemaal, gefeleciteerd met je broer en ik heb weer genoten vanje update:)

 5. Sylvia

  Heerlijk, kan ook niet wachten tot de Kerstdagen weer aanbreken. En gefeliciteerd met die supermooie prestatie van je broer! :)

 6. Marloes

  Kerst ♥ Ik ben er zo dol op! En wat een goed gevulde diary, leuk!

 7. Anoeska

  Wauw wat een heerlijke sfeervolle foto’s dit zeg. Die Rudolph mok is zeker leuk, ik heb ook bij Starbucks gewerkt vorig jaar. Zo leuk al die kerst spulletjes weer. ^^

 8. Olga

  Mooie tas en lekker eten :)
  En heel erg gefeliciteerd met je broer, heel erg knap!

 9. Marlies

  Het boek klinkt echt superinteressant. Daar ben ik wel benieuwd naar! :) De shampoolijn van Andrelon is heel fijn en ruikt lekker! :) Ik gebruik ‘m ook en ben heel erg fan van het 1-minuut-masker uit de lijn. Moet je ook maar eens proberen ;) Ik luister onder het typen van deze comment het fijne nummer, dus ik blijf nog even doortypen! Haha. Blij dat je er weer bent & nog steeds ‘leeft’! Hoe is het met je studie? Benieuwd of het je goed bevalt! Hoop van wel! (… somewhere only we now) ;)

 10. Eline

  Leuke foto’s! Kan wel geloven dat je trots bent op je broer ;) zou ik ook zijn hoor met een dokter als broer. Mooie foto ook samen :D !

  Echt geweldig dat er al een kerstboom staat, ik ben er nog nergens eentje tegen gekomen hier in Vlaanderen. Oké ja zo’n ordinaire met blauwe lampjes ergens in een raam van een appartement, maar niet zo’n mooie! Ik kijk zo hard uit naar Kerstmis, het begint echt al te kriebelen! :D

 11. Eva

  Wat een mooie foto van jullie samen! En die Rudolph mok is echt heel leuk :)

 12. Maura - YLT

  Jeeeej, je leeft weer haha ;) (gelukkig zag ik je wel nog IRL) het risotto recept komt inderdaad snel op de blog. Ben blij dat je het zo lekker vond! En je tas is zo cool. x

 13. Nanda

  Wat goed van je broer zeg, jeetje! En wat een leukerd is het :)
  Die starbucks mokken zijn zo leuk, ik hou echt van kerstmokken. Elk jaar met kerst komt mijn collectie weer te voorschijn ;)

 14. Con leche

  Ik vind de mok met het rendier echt heel leuk en ben ook al tijden verliefd op de tassen van O My Bag. Jullie katten zijn ook echt geweldig, ze lijken sprekend op onze kat (een Siberische kater en geen Maine Coon). Door je foto’s krijg ik ook alweer helemaal zin in de kerst!

 15. Daniëlle

  Ik vond die interieur spulletjes bij de Action ook zo leuk! Heb ze ook niet meegenomen by the way :)

 16. Maaike

  Leuke diary weer! Er zitten veel fijne cadeau tipjes tussen :) En wat goed van je broer!

 17. cheyenne

  gefeliciteerd met je broer! ik ben na mijn diploma uitreiking in het academiegebouw ook bij de rechtbank gaan eten ;) en die frankie! zooo’n mooie tas, ik ben er ook nog hard over na ‘t denken!
  xo, cheyenne

Geef een reactie