Nog een leuke suggestie voor je verlanglijstje: het Book for Paper Lovers van Flow. Dit dikke boek kost โ‚ฌ14,95 en zit vol papierwaren. In het winterboek van vorig jaar (waar ik zelf nog in vermeld stond met mijn brievenproject) draaide het ook al erg om ouderwets brievenschrijven. Dit boek is echter anders: je vindt er geen diepteinterviews of columns, het hele boek staat alleen maar vol met papier!
Briefpapier, sluitzegels, adresstickers, enveloppen.. En dat aan de hand van verschillende ontwerpers, waardoor er verschillende stijlen in terug te vinden zijn. Lees verder voor een kijkje in het boek.

Translation: Flow is a Dutch magazine with a great love for paper, especially in combination with writing letters. They developed a lovely book filled with different kinds of paper, envelopes, stickers.. anything you’ll need to write the most lovely letters, and some little extras such as posters and postcards. The book is written in Dutch and English, so this is interesting for you as well!


Bekijk het korte filmpje om snel door het boek heen te bladeren. Naast briefpapier vind je nog vele extra’s, zoals posters en ansichtkaarten, inpakpapier en knutselvellen. Niet alles vond ik even leuk (zoals de vellen om een luciferdoosje mee te beplakken), maar het voordeel is dat elk vel dubbelzijdig bedrukt is. Dus wanneer je de ene kant niet gebruikt, kun je de andere kant (met vrolijke print) gebruiken als briefpapier of inpakpapier.
Het boek vind je bij de boekhandel, maar ook gewoon in het tijdschriftenschap van je supermarkt. Hij is ideaal voor de koude dagen, om weer gezellig brieven te schrijven, want wie wil er nou niet zo’n leuk pakketje door de bus ontvangen?

Gerelateerd

24 reacties op “Flow: Book for Paper Lovers

 1. Heb er gisteren toevallig ook over geschreven, vind het een heerlijk boek :)
  Leuk dat filmpje, zo krijg je echt een goede impressie van het boek en hoe veel er eigenlijk in zit!
  Op mijn blog kreeg ik trouwens reacties dat het boek veel te duur is, dat vond ik niet, tenzij je het niet gebruikt natuurlijk, maar dat is met alles zo. Wat vind jij?

  1. Ik vind het ook enorm meevallen, omdat er zó veel in zit! Schrijfwaren zijn nou eenmaal duur, het is niet gek om voor een setje (dus briefpapier en enveloppen) 8 euro ofzo te betalen. Ik vind het juist een prima prijs, ook weer niet té duur aangezien het wel een massaproductie is dus niet meer super uniek.

 2. Ik vind de boeken altijd zo leuk! Ik heb het Flow vakantieboek als dagboek gebruikt toen ik in Spanje Spaans studeerde. In het boek staan nu alle mooie herinneringen aan die toffe tijd in Spanje! :D

 3. Ik heb het boek ook. Er zit inderdaad zoooooveel in! Voor de ansichtkaarten alleen al was je makkelijk op acht euro of meer uitgekomen, als je ze los had gekocht in de winkel. Ik vind het een super tof boek en word er helemaal vrolijk van als ik er doorheen blader.

 4. Ik vind de flow leuk maar ik zit altijd in dubio of ik de dingen uit het tijdschrift nu wel moet gebruiken of niet, want het blijft natuurlijk minder origineel als het zo uit een tijdschrift komt en er een logo op zit :P

 5. Heb ‘m afgelopen donderdag ook gelijk gekocht! En ik vond sommige dingen ook wat minder, maar het is inderdaad een voordeel dat je dan gerust de andere kant nog kunt gebruiken. Aanradertje!

 6. Als je via de post iemand een klein cadeautje wilt geven kan je dat in een luciferdoosje doen, want dat past makkelijk door de brievenbus. Je kan er een stempeltje in doen, een kleine foto, een minikijkdoosje van maken, of confetti in doen :) En er dan een leuke mini verpakking er omheen is wel grappig. Ik vond het juist een leuk idee, dus ik dacht ik deel het.

 7. Ik vind hem zo gaaf! Ik twijfel nog steeds of ik hem ga kopen. Ik heb meerdere van die Flow specials maar ik moet toegeven dat ik er maar weinig mee doe. En als ‘ie dan uitverkocht is krijg ik natuurlijk spijt dat ik hem niet heb gekocht, ik weet het nu al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *