Love to share

Het internet staat vol van leuke hippe plekken. Ik heb altijd het idee dat we nu in een soort hipstertijdperk leven: tegenwoordig draait alles om vormgeving, design en details, over alles is nagedacht. Er openen steeds meer hippe koffie barretjes en lunchtentjes, leuke hotspots waarvoor je niet meer naar grote hippe steden zoals Berlijn of New York hoeft.
Toch is het soms wel even zoeken naar al die leuke plekjes. Want dat hoort ook bij het hipster zijn: de Starbucks en Subway kennen we allemaal wel. We willen leuke unieke plekjes ontdekken! Gelukkig is daar vanaf vandaag dé oplossing voor: Love to Share! Voortaan check jij voor het plannen van een citytrip eerst even deze site op alle leuke winkeltjes en eetcafeetjes.

Translation: I’d like to introduce you to a new website: Love to Share. Filled with lovely hotspots and must-visits, mostly in the Netherlands. I will be a contributer to the site, and blog about wonderful places. 


Love to Share is opgericht door medebloggers Angelina en Marlies, wellicht bij menigeen al bekend om hun gevoel voor stijl en prachtige fotografie. Niet zo gek dat juist zij met het idee kwamen voor een online verzamelplek voor alle leuke en bijzondere plekken in Nederland. Uit het officiële persbericht:

Ga je een dagje of weekendje op pad naar een stad in Nederland maar heb je geen idee wat daar te beleven is? Op LOVETOSHARE vind je alle leuke, bijzondere en unieke plekjes die je zeker een bezoekje moet brengen. Van ontbijt tot diner en van lifestyleshops tot bijzondere markten.  

Oprichters van LOVETOSHARE Angelina en Marlies liepen al een tijdje met het idee om al die hotspots die ze zelf tegenkwamen en op hun blogs plaatsten bij elkaar te brengen op een verzamelwebsite. 

 “When we love it, we want to share it.”  

Het liefst zouden Angelina en Marlies zelf heel Nederland doorreizen en in elke stad de hotspots te zien en te fotograferen. Dat ze gaat helaas ze helaas niet lukken. Maar gelukkig vonden ze vier heel leuke gastbloggers die hen daarbij gaan helpen.

Misschien had je bovenstaande foto al herkend in de banner. Deze komt uit een hotspot artikel van mij (over mijn lievelingskoffietentje in Utrecht: Blackbird). That’s right: ik ben 1 van de 4 gastbloggers en dat betekent dat jullie ook hotspots van mijn hand zullen gaan zien. Een paar bekende (denk aan mijn favoriet Stan en co), maar er zullen ook regelmatig nieuwe toevoegingen op komen.

Ik denk dat Love to Share zal uitgroeien tot een ontzettend leuke en vooral waardevolle site vol handige tips en leuke adresjes. Een site welke een lust voor het oog zal zijn, door de mooie vormgeving en prachtige fotografie. Vanaf vandaag is ‘ie online, check ‘m out en houd ‘m in de gaten!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Marlies

  Thanks Marlous, ik krijg kippenvel van je mooie en lovende woorden! :) We gaan er samen een succes van maken! x

 2. Noesjn L

  Geniaal project ! Dit zouden ze ook beter inlassen in België :)

  1. Ik denk dat er binnenkort ook wel wat Antwerpen tips op komen te staan. En populaire steden zoals Gent en Leuven zie ik er ook nog wel op verschijnen.

 3. Ooh ziet er veelbelovend uit!
  Ik ben altijd fan van jou hotspot artikelen, dat er nu een verzameling is van meerdere plekken in nederland is nog toffer!
  Ik ben heel benieuwd of er ook plaatsen in het zuidenlijke deel van nederland voorbij komen. Dat mis ik nogsteeds heel erg in blogland!
  (Ik krijg trouwens steeds een foutmelding van de server als ik de webpagina wil openen, weet niet of dit aan mij ligt, aangezien ik niemand anders er over hoor?)

 4. Con leche

  Wat een ontzettend leuk initiatief is dit! Tof! Ik vind het zelf ook heerlijk om nieuwe hotspots te ontdekken en dan vooral op het gebied van food; koffietentjes, high tea, lunchtentjes, ontbijtplekjes etc. Lekker hipster, leuk!

 5. Dit is toch zo’n leuk idee. Ik ga er helemaal van glimlachen, eindelijk alle leuke plekjes bij elkaar. En Marlies en Angelina maken inderdaad prachtige foto’s en weten de leukste plekjes. Wat leuk dat jij ook voor ze gaat bloggen! Ik kijk er naar uit.

 6. Super leuk joh! Echt cool ook dat je gastblog bent. Handig dat alle leuke plekjes nu bij elkaar staan.

 7. Eva C.

  Leuk om misschien ook uit te breiden naar België?… En leve de hippe koffiebars ;)

 8. Angelina

  Wat een fijn stukje heb je geschreven meid! We gaan, net als wat Marlies al zei, er een succes van maken! :))

 9. Ilse

  Wat een leuk idee! De site ziet er ook erg mooi uit, als ik naar een van de steden ga waarvan er hotspots zijn zal ik zeker op de site kijken waar ik heen moet!

 10. Christel

  Dit is zo iets wat ik zelf bedacht had willen hebben, heel fijn!

Geef een reactie