2013 in moments

Nadat 2012 niet zo heel leuk eindigde, was het weer tijd voor een goed jaar. En 2013 was zeker goed! Ik kreeg een nieuwe baan die veel meer verdient, maakte tripjes naar Málaga, Sevilla, Antwerpen en Stockholm,  had een van de beste zomers ooit in Utereg me stadsie, maakte eindelijk de keuze voor een nieuwe studie, zag mijn blog enorm groeien en daarmee de leuke blogevents en nieuwe blogvrienden, heb veel liefde mogen geven en ontvangen en veel nieuwe vrienden gemaakt, zag Mumford and Sons eindelijk live (en het was GEWELDIG!!!), zwom eindelijk weer eens in de Noordzee, woonde tijdelijk in het centrum.. allemaal leuke dingen!

2013 was eigenlijk een heel erg leuk jaar. Omdat het einde van het jaar altijd gepaard gaat met overzichten heb ik er ook eentje voor jullie, inclusief een 2013 playlist die je tijdens het bekijken van de foto’s kunt beluisteren. Beetje narcistische bedoeling is het wel, maar voor mij was deze post een goed excuus om nog eens stil te staan bij dit geweldige jaar! (Excuses alvast voor de hoeveelheid uitroeptekens, maar de terugblik op het afgelopen jaar maakt me gewoon erg enthousiast :p)

In januari sprak ik na ruim 2 jaar contact eindelijk eens af met Jolien. Beetje spannend, maar het was zo gezellig! Dat ik Jolien heb leren kennen is een van de leukste bijkomstigheden van mijn blog.
Begin februari werden de kittens opgehaald door de nieuwe eigenaren. Af en toe mis ik ze nog wel eens.. 
En in februari zag ik Passenger live! Dit was een van de mooiste concerten die ik ooit heb bijgewoond. Hier vind je het oorspronkelijke artikel over het concert, inclusief wat filmpjes. 
In februari maakte mijn blog voor het eerst grote sprongen, het aantal volgers bleef maar groeien! Maandelijks kwamen er meer dan 100 volgers bij, en inmiddels zitten we bijna op de 2000. Ontzettend gaaf en heel erg bedankt voor jullie support :-).
Februari was ook de maand waarin ik Maura hielp met het opzetten van haar blog, Yellow Lemon Tree. Inmiddels uitgegroeid tot een van de mooiste foodblogs. 
Maart was vooral heel koud (veel te koud!), na deze foto ben ik snel weer naar binnen gerend ;-).
Over het hoogtepunt van maart hoef ik dan ook niet lang na te denken: het concert van Mumford and Sons! Ik ging samen met mijn vader en we stonden relatief vooraan, en het was heel erg gaaf! Best concert ever ;-) Erg leuk ook om samen met mijn vader te doen.
In april had ik het geluk om samen met mijn moeder aan de never ending winter te ontsnappen in het zonnige Spanje. Het was heerlijk en voor herhaling vatbaar. Ik heb nog steeds wat leuke adresjes achter de hand, dus hopelijk kan ik in het voorjaar nog eens een leuke cityguide schrijven!
Na terugkomst was het weer tijd voor lekkere hapjes en wijn samen met Maura.. oh god, al die liters wijn die ik samen met Maura achterover heb geslagen haha. Waren wel de mooiste avonden ;-)
En toen werd het mei en daarmee eeeeeindelijk mooi weer! Gelijk intens van genoten ;-)
Mei was ook de maand waarin ik switchte van baan! Af en toe hectisch, maar erg gezellig.
In mei waren Maura en ik uitgenodigd voor de opening van Stan & Co, ons eerste (van vele) gezamenlijke persevent(s). En het begin van heel veel avondjes met wijn en kaas bij een van mijn favoriete hotspots in Utrecht.. 
Eind mei ging ik voor mijn 21e verjaardag (3 juni) samen met mijn vader op citytrip naar Stockholm. Mijn vader heeft dit ook gedaan voor de 21e verjaardagen van mijn broers, en het was erg leuk. Stockholm is prachtig, zeker een aanrader!
Begin juni werd ik 21 en gaf ik een tuinfeestje. Op mijn verjaardag zelf ging ik met een vriendinnetje langs verschillende koffietentjes in Utrecht, om overal een taartje te eten.
En in juni kwam ook eindelijk het prachtige zomerse weer! Temperaturen van 25+ graden.. I love it! :-)

In juni begon ik ook met de training voor mijn nieuwe baantje, wat best heftig was (zoveel info!) maar ook interessant. Er gingen veel drankjes doorheen..

Begin juli was ik uitgenodigd voor het leukste bloggerevent ooit: Jamie (Oliver) foodblogger event! We leerden pasta maken in Jamie’s Fifteen, kregen een zeer leerzame foodphotography workshop van ZTRDG en gingen naar huis met deze mega goodiebox. Ik denk nog vaak terug aan dit event, en vind het enorm leuk en bijzonder dat ik dit soort dingen mag doen dankzij mijn blog.

Mooi weer: veel biertjes en chilldagjes aan het water..

Tijdens zo ongeveer het heetste weekend van het jaar (33 graden!) ging ik samen met Jolien en Danique naar Antwerpen. Ik was door Ibis uitgenodigd, en na een telefoontje mochten Jolien en Danique ook mee. Het was super gezellig, wederom weer heel bijzonder dat ik dit vanwege mijn blog kan doen!

Zon, zon en nog eens zon! Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe geweldig deze zomer was, er leek geen einde aan te komen. Ik ben amper buiten Utrecht geweest, maar heb zoveel leuke dingen gedaan. Gelukkig heb ik de foto’s nog.. ;-)

En toen werd het Herfst en moest ik weer naar school. Een nieuwe studie, dus spannend, maar tot nu toe heel erg leuk! Gelukkig betekende Herfst ook dat het weer tijd was voor pompoensoep! Yummm

Bij mijn nieuwe baantje verdien ik veel meer dan mijn oude baantje, dus heb ik nu veel meer geld over om leuke dingen te doen. Zoals koffie drinken of hamburgers eten bijvoorbeeld ;-)

Half november studeerde mijn broer af, en was ik daar als trots zusje bij. Hij ging reizen door Azië en ik..

..verhuisde tijdelijk naar zijn kamer! Hij heeft twee kamertjes in een veel centraler gelegen woning, veel relaxter dus. Ik hoop hier komend jaar naartoe te verhuizen, dus het was fijn om alvast eventjes te ‘proefwonen’.

De laatste weken had ik het vooral druk met school en de voorbereidingen voor kerst, maar dat zullen jullie in de laatste diary van dit jaar zien. Al met al was het een goed jaar! Kleine disclaimer: ook ik heb af en toe rotdagen waarbij ik m’n bed niet uit kom en het huilen me nader dan het lachen staat.. Just so you know ;-)

Afgelopen jaar was geweldig mede dankzij die heerlijke zomer, maar ook dankzij jullie! Mijn blog is enorm gegroeid, ik heb erg leuke dingen mogen doen dankzij mijn blog en ik word inmiddels af en toe herkend op straat! Wat ik overigens lichtelijk awkward vind (ik bedenk me op zulke momenten altijd dat die persoon best veel over mij weet, en ik vrijwel niets over haar), maar wel heel erg leuk! Dus hoi meisje uit de kookwinkel, meisjes van mijn studie, meisje van de bakkerswinkel en al die anderen die mij (her)kennen en meelezen: bedankt voor het lezen en de lieve complimentjes. Ondanks dat ik het nu wat drukker heb en minder vaak blog komen er nog elke dag zoveel bezoekers en dat waardeer ik enorm. Bedankt!

Op naar 2014, op dat het een net zo goed jaar mag worden! Hopelijk hebben jullie ook een goed 2013 gehad, en anders is 2014 vast jouw jaar. Mijn belangrijkste plannen zijn het behalen van mijn studiejaar, de verhuizing én een geheel vernieuwde blog! Dus stay tuned..

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Josianne

  Wauw, wat een fijne post! Heerlijk om die zomerse foto’s te zien nu het zo’n rotweer is buiten. Hopelijk wordt 2014 net zo mooi, of nog mooier als 2013!

 2. Kim

  Ik zag je een tijdje terug lopen op Utrecht CS, wilde toen ook op je afstappen om je een compliment te geven over je blog maar ik durfde niet, dus bij deze! Je blog is geweldig :)

 3. Maura - YLT

  Wat een leuk overzicht en wat lief wat je schrijft. Ben ook zo blij dat je me geholpen hebt. Krijg er heimwee van naar de zomer en alle mooie herinneringen komen weer boven aan al die wijntjes haha. Deze winter misschien maar aan de glühwein ;) liefs

 4. Sylvia

  Fijne feel good post! Hopelijk kan ik in 2014 een concert van Mumford & Sons bezoeken ook van m’n wishlist schrappen, heerlijke muziek :) En zucht, wat waren die kattensposts toch leuk. Toffe kledingstijl heb je trouwens ;) Fijne feestdagen!

 5. Debby

  Wat een heeeerlijke post is dit! Met superfijne foto’s. Ziet eruit als een jaar waarin je alleen maar genoten hebt. Supertof dat je blog zo snel is gegroeid! Dat vertelde Alwin al, hihi, maar ik wist niet dat je in februari ‘pas’ 700 volgers had. Wow!

 6. Dina

  Wat een fijn blogje, heel vrolijk en dankbaar. Leuk om te lezen. Ik wens je alvast een heel mooi 2014, dat nóg mooier wordt dan 2013.

 7. Eva C.

  Jij hebt echt een zalig jaar achter de rug. Dat je blog zo gegroeid is heb je echt aan jezelf te danken, want hij is nu eenmaal fantastisch! En het is zo vreemd om nu foto’s te zien van de zomer. Ik kan me al bijna niet meer voorstellen hoe het is om te warm te hebben ;)

 8. Marieke

  Wat een mooi overzicht! Zo te zien heb je een heerlijk jaar gehad! Dat 2014 maar net zo’n mooie jaar moge zijn :)

 9. Resy

  Erg leuk om dit zo te zien! En het was je gegund zo’n goed jaar, hopelijk dat 2014 net zo fijn wordt!

 10. Wauw, dat zijn nog eens veel foto’s! En mooie foto’s! Leuk om zo een kijkje te nemen in jouw jaar, het ziet er super uit! Ik hoop dat 2014 ons net zo’n leuke fotoserie oplevert aan het eind van het jaar, hihi! Fijne feestdagen! Liefs, Stella.

 11. Anoeska

  Wat een super leuk artikel zo met die foto’s! Wat een druk en leuk jaar is dit voor jou geweest. Hopelijk word 2014 een jaar met alleen maar mooie momenten. Hele fijne feestdagen!

  Liefs,
  Anoeska.

 12. Geweldig blogbericht!
  Mooie foto’s en wat heb je veel leuke dingen gedaan zeg.
  Leuk om dit eens per jaar te doen, dan weet je weer precies wat je allemaal hebt beleefd.
  Misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen.
  Fijn feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar!
  Lieve groet, Rensina

 13. Joyce

  Heel leuk om zo’n overzicht te zien! Ziet er uit als een heel goed jaar! En aaah je kittens!

 14. Loetch

  Wow, geweldig om zo’n leuk bericht met mooie foto’s te lezen! Heel fijn voor jou dat je een geweldig 2013 hebt gehad, hopelijk wordt 2014 voor jou ook weer een top jaar.

 15. Maike

  Super leuk om te lezen, zo´n overzicht! En zoals hierboven ook al gezegd werd: echt fijn om van die zomerse foto’s te zien met dit weer buiten haha. Ik hoop dat 2014 weer zo´n topjaar voor je wordt :)

  Liefs van Maike

 16. Typisch Tam

  Wat leuk om zo’n jaaroverzicht te zien! Leuk gedaan! Fijne feestdagen en ik hoop dat 2014 top wordt!

 17. Tamara

  wat een fijne mooie momenten van 2013. Is zeker te zien dat het een mooi jaar is geweest

 18. Joanne

  Wauw wat een prachtig jaaroverzicht en wat heb je een mooi jaar gehad! Ik vind het altijd zo tof dat jouw foto’s op de een of andere manier altijd voor een heel kleurig en levendig overzicht zorgen. Ik word er altijd vrolijk van.

 19. Jolien

  En ik ben heel blij dat ik jou heb leren kennen en dat ik deel mag uitmaken van je mooie jaar. Prachtig overzicht! Happy 2014!! <3

 20. Nanda

  Wat een fijn jaar, gelukkig! Op naar een mooi 2014 :)

 21. cheyenne

  wat een super leuk overzicht, klinkt als een geweldig jaar!
  xo, cheyenne

Geef een reactie