Cookbook review: What Katie Ate

Hij stond al een tijdje op mijn lijstje, het kookboek Wat Katie Eet. Ik heb een zwak voor mooi vormgegeven kookboeken vol prachtige foto’s, en dit boek valt daar zeker onder. Extra bijzonder aan dit boek is het verhaal erachter. Katie is namelijk een blogger, en heeft via haar blog uiteindelijk de mogelijkheid gekregen om een kookboek uit te geven. Hoe tof is dat? Lijkt me enorm gaaf om een eigen boek uit te geven, al zou ik niet weten waar het over zou moeten gaan..
Anyways, terug naar het boek. Katie was een succesvol grafisch ontwerpster, maar na de dood van haar ouders besluit ze het roer om te gooien. Ze zegt haar baan op, schaft wat goede camera’s aan en wordt culinair fotograaf. Naar eigen zeggen heeft ze na haar dertigste pas goed leren koken, dus dat geeft hoop. Haar foto’s en gerechten zien er namelijk prachtig uit. Lees verder voor een uitgebreide review van dit kookboek.

Het boek begint met een uitgebreide inleiding, het verhaal achter Katie en haar kookboek. Erg interessant, en dat maakt het boek bijzonder en meer dan gewoon een kookboek. 

Het boek is ingedeeld in hoofdstukken per gerecht. Ontbijt, lunch, hoofdgerechten.. maar ook hoofdstukken zoals ‘bijgerechten’ of ‘hapjes en drankjes’. Ik vind dit vaak de fijnste en meest overzichtelijke indeling van een kookboek. Vooraan vind je ook nog wat handige tips, het leuke hier aan is dat ze heel erg persoonlijk zijn en anders dan de standaard ‘zorg dat je altijd knoflook in huis hebt’.

De foto’s zijn ontzettend mooi. Het leuke aan dit kookboek is dat Katie de foto’s allemaal zelf heeft gemaakt. De recepten komen ook grotendeels van eigen hand. Af en toe staat er een recept in van een goede vriend (bijvoorbeeld de Hamburgers van haar man), met een leuke toelichting.
Naast een lust voor het oog zijn de foto’s voor mij ook een bron van inspiratie. Wanneer je zelf bezig bent met foodphotography is dit boek zeker een aanrader, want de gerechten worden op een originele manier gepresenteerd.
De recepten zijn goed te doen (anders dan bijvoorbeeld Jamie Olivier, die af en toe nog aparte ingrediënten gebruikt), niet altijd heel erg vernieuwend maar als beginnend kok ben ik er meer dan zoet mee. En mocht je het boek uit hebben, dan kan je altijd nog een kijkje nemen op haar blog waar je nog meer recepten vindt.

Ik ben super blij met deze nieuwe toevoeging aan mijn kookboeken collectie! Voor mij is dit boek vooral een grote bron van inspiratie: de recepten, de fotografie en het idee om ooit zelf een boek uit te geven.. Erg gaaf. Wat Katie Eet kost €24,95 en is onder andere hier te koop.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Wat een ontzettend inspirerend verhaal. Wat erg wel, dat ze beide ouders al zo vroeg verloren heeft. Ze is echt wel een persoon om een voorbeeld aan te nemen. Haar blog ziet er ook al zo mooi uit, en dat boek, wauw. Het is alleen al mooi om naar te kijken. Ik hoop dat je er veel plezier van gaat beleven. Liefs, Stella.

 2. Angelina

  Ik vind haar super en volg haar blog al een tijdje. Echt een voorbeeld! Haar boek staat al een poos op mijn lijstje en het zien van jouw foto’s helemaal haha.

 3. Eva C.

  Waw, de lay-out van het boek is echt supermooi! Lijkt me wel een erg tof kookboek, hou ons zeker op de hoogte van alle recepten die je uitprobeert ;)

 4. simone

  Ik heb haar boek ook, het is echt een aanwinst. Lasagne was top en die hamburgers helemaal geweldig. Een echte aanrader !

 5. Sylvia

  Wauw, ik heb niet zoveel met kookboeken, maar vind dit wel echt een mooie :) Ook fijn dat dat ‘persoonlijke’ ook duidelijk naar voren komt.

 6. Waaaaaauw, wat een mooie vormgeving en wat een leuk artikel. Ik zou ook ZO graag nog eens een kookboek vormgeven. Maar mijn kookkunsten zijn er niet indrukwekkend genoeg om een eigen boek te maken… Ik heb al wel eens de vormgeving gedaan van een diy kookboek voor de Fotofabriek, maar die staat nog steeds niet online :(

Geef een reactie