Diary: week 47 & 48

Oeps, we zitten alweer halverwege een nieuwe week! Toch wilde ik nog even de afgelopen twee weken met jullie delen. Afgelopen weken verhuisde ik tijdelijk naar de studio van mijn broer, at ik lekker vaak hamburgers (I looove hamburgers!), sprak ik weer eens af met Danique én ging ik naar de kapper!
Ik zit nu tijdelijk in de studio van mijn broer, hij zelf zit ergens in het zonnige Azië. Hij gaat binnenkort verhuizen, en dan ga ik definitief in zijn studio wonen. Het is een stuk ruimer en vooral een stuk centraler gelegen, dus ik kan niet wachten!
Het bloggen gaat weer iets beter, ik blijf het druk hebben en loop enorm achter op mijn mail, maar ik krijg steeds meer inspiratie en.. ik ben achter de schermen bezig met een nieuwe layout! Dit keer met hulp van iemand anders omdat het een grote verandering moet worden. Nog even afwachten dus, maar in het nieuwe jaar wordt alles nog leuker en nog mooier.

Wat is Utrecht toch mooi. Ik woon hier nu 1,5 jaar en ik voel me hier helemaal thuis. Ik moet me maar snel in gaan schrijven bij de gemeente, zodat ik over een paar jaar kans maak op een echt huisje..
Ik vind het ook altijd super leuk om berichtjes van jullie te krijgen wanneer jullie aan de hand van mijn blogposts een dagje Utrecht zijn gaan doen. Voor extra tips mag je me altijd mailen (hoewel ik waarschijnlijk sneller reageer via twitter).
Ik ga nog steeds graag langs bij mijn oude baantje, de Yoghurt Barn. Om even bij te kletsen met oud-collega’s, maar vooral voor de heerlijke yoghurtjes! Ik maakte kennis met superfoods en vind vooral de Gojibessen super lekker!
Deze ging rond op whatsapp en ik heb hier serieus zo lang over na moeten denken!! Haha. Wie van jullie ziet ‘m? Edit: het antwoord op het raadsel vind je op de facebookpagina!
Vlakbij mijn broer’s studio zit een Bagels & Beans. Gevaarlijk, want het is zo fijn om op een luie zondag daar te gaan brunchen. Of even een Moccachino (m’n favoriete drankje) to go halen.. Gelukkig houd ik het beperkt hoor ;-)
En toen was het tijd voor de kapper! Mijn haar had wel een mooie lengte, maar het was helemaal kapot en de kleur dof door de zomerzon. Ik besloot naar  The Graduates te gaan, omdat zij écht kijken naar hoe je bent en goed advies geven. Een knipbeurt is redelijk prijzig (€33) maar het wordt wel door topkappers gedaan.
Mijn haar werd geknipt door Nikki, en na een kort gesprekje besloten we er een flink stuk vanaf te halen en er een kleurspoeling doorheen te gooien. Dit vond ik een beetje eng, maar ze heeft eigenlijk precies mijn natuurlijke kleur gemengd. Door de zomerzon had ik een paar super blonde lokken en was mijn algehele kleur heel dof geworden, nu ziet het er weer mooi uit.
Tadaa.. er ging zo’n 15 cm af! Hoewel ik mijn lange haar erg mooi vond, voelt dit nu wel erg fijn (en licht, heerlijk!) aan. Een aanrader dus, en vraag zeker naar Nikki!
Mijn favoriete studentenmaaltje: pasta met wat sla, tomaten en kaas (soms feta, in dit geval mozzarella) en nog wat tomatensaus. Ik eet mijn pasta’s vrijwel altijd vegetarisch, scheelt in prijs en vind ik eigenlijk ook een stuk lekkerder.
De ramen in mijn broer’s studio, zo mooi! Ik kan niet wachten om hier echt te wonen (en de hele inrichting om te gooien, haha ;-)).
Yeah, burgertime! Bij Pickles..
..en bij Meneer Smakers! Yum!
Pauze op werk, met m’n nieuwe favoriete drankje. Dit is een zelfbedachte combinatie, oftewel een ‘secret’ drankje welke niet op het menu staat, maar je wel gewoon kunt vragen. Het heeft niet echt een naam, maar om het te bestellen moet je vragen naar een ‘Shaken Passion Tea’, met orange syrup in plaats van simple syrup en extra lime wheels. Dit is zo lekker! Smaakt naar een zomerse cocktail (er mist alleen nog wat rum). En relatief goedkoop, je betaalt even veel als voor een thee.
Afgelopen week ging ik langs bij Danique, en wandelden we samen met dit lieve asielhondje over de Hilversumse hei. Het was super leuk om Danique weer te zien, en heerlijk om te wandelen. Ik heb wel eens geïnformeerd naar wandelen met asielhondjes in Utrecht, maar het wordt helaas niet overal gedaan.
Danique’s prachtige kat.
Aan het eind van de dag was het tijd voor comfort food, om weer een beetje op te warmen. Het werd romige tomatensoep met wat sneetjes oerbrood belegd met filet americain en humous met tomaatjes. Zo lekker!
The Sims op de iPad.. zo verslavend! Op dit moment is een baby in de maak, als ‘t goed is wordt ie vanavond geboren en ik kan niet wachten haha.
M’n nieuwe favoriete smaak.. zo lekker!
Via de Ikea actie nam ik een super voordelig abonnement op 101woonideeën. €35 voor een heel jaar! Later kwam ik erachter dat ik het blad ook meteen gratis via mijn iPad kon lezen, ideaal. Nu kan ik het blad ook weggeven aan iemand anders.
Sowieso vind ik tijdschriften lezen via de iPad heel erg fijn. Je hoeft er niet voor door de regen naar de winkel, het is iets goedkoper, en je hebt alle afbeeldingen haarscherp!
Gisteren maakte ik eindelijk zoete aardappelfrietjes volgens recept van Maura. Ik wilde ze al heel lang maken, maar in mijn eigen huis was de oven heel lang kapot. Wat is dit lekker!! Friet, kip en appelmoes, hoezee ;-)

Dan nog een nummertje: Everytime van Loreen. Dit draaien ze op mijn werk en een collega en ik waren het er over eens: wát een irritant nummer. En toch stonden we het een week later ongemerkt mee te neuriën. Ehh ja, het blijft toch hangen en het is eigenlijk best wel een relaxed nummer.. Ben benieuwd of het dezelfde werking op jullie heeft ;-).

Komende weken worden weer gezellig. Ik vier geen Sinterklaas maar ga vanavond wel gezellig met mijn moeder uit eten. Volgende week staat er weer een tentamen in de planning en verder heb ik het vast druk met het opvoeden van mijn Simsbaby ;-). Hopelijk hebben jullie ook een fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Debby

  Aah Utrecht is zo fijn! En je nieuwe coupe staat je goed :). Meneer Smakers, omnomnom! Die van die dwergen snap ik echt niet :’)

 2. Sylvia

  Ben benieuwd naar je nieuwe lay-out! En als ik die foto zie snap ik waarom je van Utrecht houdt ;) Haha, gelukkig kende ik het mysterie van de zevende dwerg al :P En damn, wat een lekker eten allemaal!

 3. Josianne

  Mooi, je korte haar! Niet heel anders, maar toch weer wat opgefrist! Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe layout, spannend!

 4. Maaike

  Ik snap de dwergen echt niet hahaha. Ik voel me dan altijd zo stom…

 5. Joanne

  Wow dat van die dwergen zie ik ook niet inderdaad. Die zoete aardappelfrietjes zijn inderdaad heeeel erg lekker. Ik krijg echt honger van je foto’s trouwens, haha

 6. Pauline

  Ontzettend leuke foto’s :), ik krijg alleen trek van al dat lekkers! Haha

 7. Marlouuuuus nu wonen we bij elkaar om de hoek en dan zien we elkaar nauwelijks haha. Leuk dat je de zoete aardappelfrietjes hebt gemaakt! Super lekker met die kip en appelmoes. Volgende week sowieso even meeten en bijpraten x

 8. Fleur

  Ik ben 1 keer in Utrecht geweest om te shoppen en ik als buitenstaande moet toegeven dat het best een fijne stad is!
  Het is wel druk, maar gezellig druk en vooral niet knus wat Amsterdam (vindt ik) weer wel heeft.
  En dat van die zevende dwerg.. schiet mij maar lek, ik kan hem niet vinden;p!

 9. Leuke dingen heb je beleeft en ooh wat zien die burgers er heerlijk uit’!
  Ik moet er nodig eentje in Groningen zien te vinden…
  Van die dwergen snap ik inderdaad ook niet.
  Liefs Rensina

 10. Nanda

  Haha oh ja die dwergen. Ik weet hem uiteindelijk ook, maar iemand moest hem me voorzeggen, ik zag het echt niet. Achteraf voel ik me wel een beetje een sukkel want hij is best simpel :p
  En wat fijn dat je een studio krijgt! Lekker een wat groter plekje.

 11. cheyenne

  ik ben op mijn 18e in utrecht gaan wonen, en dat is ondertussen dik 4 jaar geleden, maar ook ik krijg nog kriebels om iets te gaan doen van je utrecht posts :D
  xo, cheyenne

 12. Mariska

  Neee, ik zie die dwergen niet, kan ik niet tegen, ga je hem nog verklappen? Je haar is leuk geworden!

 13. Pebblyn

  Aargh,die dwergen passeerden bij mij ook op Facebook en hebben me bijna gek gemaakt. En toen zag ik het! :D

 14. Eline

  Gojibessen zijn zo lekker! Ik neem ze altijd in mijn smoothie, maakt het net iets extra lekkerder. Had tot een tijd nog geen weet van het concept superfood trouwens, maar ik merk er ook niet veel van :D ! Je haar is trouwens mooi geknipt, iets langer stond je ook mooi, maar dit staat je net iets frisser! ^^

 15. Manon Boot

  Leuke foto´s! Ik heb de dwerg nog niet gezien :( En die pasta ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie