Diary: week 51 & 52

En toen braken de laatste weken van het jaar aan. Leuke, maar ook nogal hectische weken. Kerst is gezellig, maar ook een beetje druk en vermoeiend. Hoe leuk de feestdagen ook zijn, het is wel een beetje een gedoe om iedereen te zien en afspraken te maken. Ik ben dan ook blij als de feestdagen weer voorbij zijn, tijd voor weer een beetje ritme en structuur!
Het komende jaar wil ik meer tijd doorbrengen met familie en vrienden, en dus wat minder werken. Daarnaast ga ik me weer wat meer focussen op mijn blog want ik merk dat ik zoveel positieve energie uit haal! Voor de rest stel ik maar niet te veel goede voornemens op, dan is de teleurstelling ook niet zo groot ;-)

Op vrijdag ging ik stappen met een vriendinnetje. De foto’s stonden een paar uur op facebook, maar toen we ze de volgende ochtend met een nuchtere blik nog eens bekeken besloten we ze maar snel weer offline te halen.. hehe. We begonnen de dag met een goed ontbijtje, dat had ik wel nodig. 
Herinner je je mijn nieuwe werkschoenen nog? Die dus per se helemaal zwart moeten zijn? Ik ging aan de slag met een stift en dit is het resultaat.. tja. Het ziet er idioot uit maar het werd wel goedgekeurd. Had ik ze net zo goed wit kunnen laten he..
Oeps, werkongelukje.. ik kreeg kokend heet water over mijn pols. In eerste instantie ging ik gewoon door met werken (ik krijg dagelijks gloeiend hete koffie over m’n hand, of brand me aan de oven), maar bij nader inzien was dat toch niet zo handig. Ik heb twee dagen rondelopen met een dikke laag zalf over m’n pols, en gelukkig was de schade uiteindelijk beperkt.
Een collega van me verhuisde naar Amerika, en ik kon zijn tv voor een mooi prijsje overnemen. Hiervoor had ik een oude tv van mijn vader, maar dit is een hele verbetering. Hoewel ik niet heel vaak tv kijk moet ik natuurlijk goed voorbereid zijn voor het nieuwe Wie is de Mol?-seizoen!
 Mooie lucht vanuit het raam van de kamer van mijn broer. Ik ben inmiddels weer terug op mijn eigen kamer en ik mis het zo! Ik hoop er in het voorjaar in te trekken, in ieder geval voor mijn verjaardag!
Ik dronk eindelijk weer eens mijn favoriete wijn bij Stan en Co. Afgelopen zomer was ik er dagelijks, maar nu was ik er sinds september al niet meer geweest. 
De volgende ochtend ging ik met wat vrienden van werk ontbijten bij de Bakkerswinkel. Ik nam de wentelteefjes van brioche en ze waren heerlijk! Moet ik vaker thuis maken. Ik werd trouwens herkend door de serveerster, zo bizar! Dat gebeurt de laatste tijd wel vaker hier in Utrecht, en hoewel het vaak hele leuke mensen met lieve complimentjes zijn, blijf ik het een beetje awkward vinden. Maar wel super leuk, dus nogmaals bedankt voor je lieve complimentjes, serveerster van de Bakkerswinkel! ;-)
Daarna ging ik de stad in, wat informatie opdoen over een espressoapparaat. Ik zit te denken om zo’n apparaat aan te schaffen (of ja, om er voor te gaan sparen). Mijn oog viel op deze, maar ik moet me nog wat verder gaan verdiepen. Mochten jullie nog tips of suggesties hebben dan hoor ik het graag.
Deze kocht ik wel: een nieuwe Nikon body! De D5100. Ik kocht hem voornamelijk omdat hij wat compacter is dan mijn vorige camera, en hij kan filmen en heeft een draaibaar scherm. Dit betekent ook dat mijn oude camera (Nikon D80) inclusief kitlens en 50mm lens, batterygrip, 2 accu’s en originele doos weg gaat. Ik ga binnenkort alles bij elkaar zoeken, maar mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je al contact met me opnemen.
En toen werd het tijd om naar huis te gaan, voor kerst! Een klein fotoverslag hebben jullie al kunnen zien, hier nog eens mijn outfit. Kerstavond vierde ik bij mijn vader met mijn broers, en hebben we heel wat cadeautjes uitgepakt. Eerste kerstdag gingen we naar mijn oma, die werd 84. Elk jaar gaan we dan uitgebreid brunchen, wat erg gezellig is.
Mijn broer en schoonzusje kwamen net terug uit Vietnam, en hadden voor de hondjes een grappig kraagje meegenomen. De een met een stropdasje, de ander met een strikje. Zo schattig!
‘s Avonds aten we een gevulde kalkoen, bereid door mijn broer. Heel Amerikaans haha, maar het was heerlijk!
Tweede kerstdag kon ik meeliften met mijn broer naar Utrecht, en zodoende zat ik ‘s avonds alleen thuis. Wel een beetje saai.. dus besloot ik een lekker kerstdiner voor mezelf in te slaan: carpaccio voor, verse pasta als hoofdgerecht en Gü als toetje. En als extra snack Manna plofrijst! Helaas zat ik na de carpaccio al vol.. haha
Mijn lieve caviaatjes Pip en Ollie. Dit is gelijk een beetje triest, want dit is de laatste foto waar Ollie op staat. Toen ik zaterdag na werk thuis kwam, trof ik Ollie slap in een hoekje aan. Uiteindelijk is ie een uur later overleden. Geen idee wat er mis was, maar een beetje verdrietig was het wel. Ondanks dat ik natuurlijk hartstikke volwassen ben sprong mijn vader wel gelijk in de auto om me op te halen, wat ik stiekem ontzettend fijn vond.
En nu ligt ie mooi in het zonnetje onder sierappeltjesboom :-)
Het was ook wel even fijn om thuis te zijn. Ik mistte daardoor wel een feestje, maar eerlijk gezegd had ik wel behoefte aan rust na de drukke kerstdagen en twee drukke dagen op werk. Samen met mijn vader bakte ik een appeltaart, die ook weer heel snel op ging!
Ook bezocht ik een leuke nieuwe hotspot in Nijmegen. Ik realiseerde me dat Nijmegen steeds leuker word, en ik er veel te weinig kom. Voornemen voor volgend jaar is dus om weer vaker naar Nijmegen te gaan.
En dat was het alweer! In 2013 ben ik begonnen met het bijhouden van zulke dagboekjes. Eerst per maand, toen een tijdje wekelijks en de laatste tijd 2 keer per maand. Ik merk dat jullie het leuk vinden, en hoewel ik dat raar vind (zo’n bijzonder leven heb ik toch niet??) bekijk ik ook graag diary’s van andere bloggers. Af en toe vraag ik me af of ik mijn leven wel zo moet delen met het www, maar volgens mij is het nu nog redelijk oppervlakkig. En stiekem vind ik het zelf ook leuk om mijn overzichtjes door te bladeren ;-)
Voor nu wens ik jullie een geweldige afsluiting van 2013! Nogmaals bedankt voor alle leuke comments, mailtjes, likes en reacties het afgelopen jaar.
Ik ben helaas de hele dag aan het werk, en morgen ook. Ik ren vanavond na mijn werk naar het station om de laatste trein te halen en zit de volgende dag weer vroeg in de eerste trein, maar het is niet anders. Hopelijk hebben jullie een beter feestje ;-) 
Dit keer geen muziekje als afsluiting, ik verwijs jullie door naar de Top2000!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Josianne

  Mooi jurkje had je aan met kerst! Wel heel vervelend dat Ollie is overleden, zoiets is nooit leuk, en al helemaal niet met de kerst :( Balen dat je vandaag en morgen moet werken, maar ik hoop dat je toch een hele leuke avond hebt! Veel plezier en de allerbeste wensen voor 2014 :)

 2. Marloes

  Ah vervelen van Ollie! :( hoort bij het leven, maar maakt het niet leuker! : (

 3. Sylvia

  Yess, Wie is de Mol, can’t wait! Je kerstjurkje is erg mooi :) En jeetje, plofrijst, bestaat dat spul nog steeds? :P

 4. Maura - YLT

  Woaaah waar is dat in Nijmegen? Ga ik misschien maar weer terug verhuizen haha ;) nee hoor!
  Trouwens, als je dat espresso apparaat koopt, maak je dan koffie voor me!? En die taart?

  Nou het wordt vast weer een super jaar met nog heel veel meer witte rioja’s en burgers xx

 5. Eva C.

  Superschattig je hond met dat kraagje! En waauw, die stoel in Nijmegen!

 6. Karlijn

  Wat sneu van Ollie! Wel lief van je vader, volgens mij is dat een typisch vaders iets ;)

 7. Lianne

  Jaaa, Nijmegen wordt echt steeds leuker! Voor Love to Share weet ik ook echt nog wel een aantal goede tips :-) en wat ontzettend sneu van Ollie, maar het plekje waar hij ligt straalt rust uit. Voor jou ook de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Geef een reactie