Hotspot: Firma Pickles Burgers & Wine Utrecht

Image by Firma Pickles

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik dol ben op hamburgers. Het liefst van die dikke ambachtelijke burgers met aparte toppings. Niet voor niets kreeg ik een tijdje terug een kerstbal in de vorm van een hamburger van een vriend. Marlous = hamburgers, haha. Gelukkig schieten de hippe hamburger barretjes de grond uit, zo ook in Utrecht.
Eerder kon je al lezen over de Utrechtse burgerbar Meneer Smakers, maar nu is er ook Firma Pickles: een burgerbar en wijnbar in een! Naast heerlijke burgers serveren ze hier ook een heleboel verschillende soorten wijn en hebben ze mijn lievelingsbier op tap: Vedettt extra white. Mocht je binnenkort eens naar Utrecht gaan, loop dan even de Drieharingstraat in voor een heerlijke burger van Pickles!

Ik ontdekte Pickles via Maura, die er inmiddels ook kind aan huis is. De afgelopen maanden ben ik er vaak geweest omdat ze zoveel meer bieden dan alleen burgers. Je kunt er ook terecht voor een heerlijk kaas- of charcuterieplankje met een goede wijn, of homemade bitterballen (tot nu toe de lekkerste bitterballen van heel Utrecht!).

De zaak bestaat uit een bar-gedeelte waar je een wijntje kan drinken of even een snelle hap kan eten, en een restaurantgedeelte. De meeste burgerbarren waar ik ben geweest zijn een soort veredelde cafetaria’s, maar Frima Pickles heeft de burgerbar echt omgetoverd tot een restuarant.
Als je liever je eigen bank verkiest heb ik goed nieuws voor je: de burgers zijn ook af  te halen (tegen een speciale gereduceerde prijs).

Een ander groot voordeel is dat de keuken in het weekend tot 0:00 geopend is. Perfect voor die late night snack-trek, of in mijn geval een after work burger. Pickles ligt om de hoek bij mijn werk, en na een lange dag werken is niks lekkerder dan een dikke burger en een koud biertje. Inmiddels heb ik bijna al mijn collega’s al eens meegesleept.. ;-)

Ook voor veggie’s is Pickles geschikt: ze bieden twee soorten vegetarische burgers aan. Een burger van de vegetarische slager en op dit moment staat er een burger van zoete aardappel op de kaart. De laatste heb ik geproefd en was heerlijk, naar de burger van de vegetarische slager ben ik nog erg benieuwd. Mijn favoriet op dit moment is de Pickles burger met als extra topping wat plakken Tallegio kaas.

Elke burger wordt geserveerd met frietjes en coleslaw, en ze hebben ook wat desserts op de kaart staan (al kom ik daar nooit aan toe). Naast de gewone burgers staan er ook sliders op het menu: dat zijn drie verschillende kleine burgertjes. Ideaal als je niet zo’n grote trek hebt, of verschillende burgers wilt proberen.

Kortom: Firma Pickles is een aanrader en een echte aanwinst voor Utrecht. Je vindt de zaak in de Drieharingstraat, een zijstraat van de bekende Oudegracht.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. cheyenne

  hmm, klinkt goed zeg! ik ben er al zo vaak langs gelopen, binnenkort toch maar eens binnen gaan :)
  xo, cheyenne

 2. Nanda

  Lijkt me een leuk restaurant! En fijn dat de keuken zo lang open is :)

 3. Neele

  Bedankt voor je tip. We stappen zo de trein in richting Utrecht voor een paar nachtjes. Misschien vanavond hier maar eens naar toe.

 4. Sylvia

  Ziet er goed uit! Maar hoe eet je zo’n ding nou fatsoenlijk? :P

  1. Marlous H

   Nou, de prikker er in laten zitten en vervolgens je mond heel erg wijd open doen ;-)

 5. Hmm dat ziet er leuk en lekker uit :) misschien ga ik er na college wel eens heen! Ben je in Nijmegen wel eens naar Funkenstein geweest? Daar hebben ze de Funky burger en die is zooo lekker!

 6. Lisa

  Door jou wil ik al een tijdje bij zo’n burgertent eten, maar het komt er nooit van! Trouwens, ik heb in Amerika wel burgers gegeten maar dat is toch anders, haha.

 7. Maura - YLT

  Jaaaa pickles! Ik had vorige week nog de burger van de week met stoofpeertjes en truffelmayo. Heel lekker. Echt onze place-to-be ;) moeten snel weer eens samen gaan.

 8. Nom nom nom! De broer van mijn vriend verhuisd binnenkort naar Utrecht. Als we hem op gaan zoeken kunnen we meteen een van je leuke burgertentjes uitproberen ;)

 9. Farah

  Lekker hoor. Ik krijg er trek van!
  Ik was eerst nooit zo van de burgers. Maar ik vind het sinds kort ook leuk om zelf te maken. Vegetarische burgers, zalm burgers. Jammie.

Geef een reactie