Lovely: Bamboo Paper

Een maand geleden schafte ik een tablet aan, een iPad. Ik gebruik hem grotendeels voor school en voor bloggen, en om er optimaal gebruik van te maken kocht ik er wat extra tools bij. Zoals een cover met toetsenbord, voor het typen van essays in de trein of het maken van aantekeningen bij colleges.
Afgelopen week schafte ik een nieuwe tool aan: de stylus. Ik kocht ‘m voor een mooi prijsje bij m’n favoriete Hollandse winkel, de Hema. Daarbij ontdekte ik de gratis app van Bamboo, waarmee je je tablet omtovert tot een notitieblokje. Ik heb de afgelopen week al zoveel gebruik gemaakt van dit digitale notitieblokje dat ik het graag aan jullie wilde laten zien!

Hema speelt slim in op alle trends. Zo vind je er verschillende soorten paper tapes, kussentjes met chevron print en felgekleurde kaarsen. Maar ook op technisch gebied gaan ze mee met de trends! Zo ontdekte ik vorige week deze stylus en balpen in een. Aan het uiteinde van de balpen bevindt zich een zacht rubberen dopje welke als stylus voor je tablet dient.
Er zijn al langer zulke styluspennen te koop, maar vaak zijn deze erg duur of nogal lomp van formaat. Deze pen is dun en compact én is ook te gebruiken als balpen. Daarnaast kost hij slechts €7.

Bamboo ken je wellicht van de Wacom tablets, van die professionele tekentablets die grafisch ontwerpers gebruiken om digitaal te tekenen. Bamboo ontwikkelde een gratis app Bamboo Paper, beschikbaar voor Android en iTunes

De app bevat twee notitieboekjes: een aantekeningenschriftje en een tekenschrift. Daarbij heb je keuze uit een pen en een markeerstift, en verschillende kleuren. Via in app-aankopen kun je andere soorten schrijfwaren kopen (potloden, stiften, kwasten) en notitieboekjes met verschillende soorten papier.
Het tekenen en schrijven gaat allemaal heel erg gemakkelijk. In principe kan je ook gewoon je vingers gebruiken, maar zeker bij aantekeningen werkt zo’n stylus veel beter. Je bent veel preciezer en je kan kleiner schrijven.
Tijdens mijn college typ ik meestal mijn aantekeningen uit, maar sommige aantekeningen kunnen beter getekend worden zoals bijvoorbeeld grafieken of tabellen. Daarnaast gebruik ik hem ook voor mijn blog. Ik heb mijn iPad vaak bij me, dus wanneer ik inspiratie krijg kan ik mijn ideeën gelijk uitwerken. In woord, maar ook in beeld.
Daarnaast kun je de app ook gebruiken als digitaal dagboekje. Het is zelfs mogelijk om de schriftjes te vergrendelen met een wachtwoord. Hieronder wat voorbeelden van mijn aantekeningen en schetsen:
Aantekening bij het studentfood artikel
Doodles maken tijdens het luisteren naar colleges
Het invoegen van foto’s is heel erg makkelijk, en een leuke functie
Combinatie van verschillende apps.
Ik ben er erg blij mee, en het leek me een handige en leuke tip! Of je het nou als praktische toevoeging voor op je werk en/of school gebruikt, of als creatieve uitlaatklep (wist je dat je van regelmatig tekenen en krabbelen slimmer en gelukkig wordt?), het is het proberen waard! De app is gratis, en werkt het beste op een tablet.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Maura - YLT

  Wauw love your geek side ;) ik zou hier bijna een IPAD voor aanschaffen. Heel cool.

 2. Lin

  Dit is nog eens een tip die en leuk is en die ik ook echt ga doen haha bedankt voor het delen! Zo geef je de fotos een extraatje, met een handschrift als lettertype dat niemand heeft. Leuk en handig ik ben overtuigd en duik gelijk de appstore in!

 3. Maaike

  Wat een leuke tip! We hebben hier thuis ook een tablet. Maar eens een keer uit proberen!

 4. Daphne

  En je hebt me op een idee voor een kerstcadeautje voor mijn broertje gebracht! Thank you very much!

 5. Sylvia

  Haha, tof! Ik zou me echt tijden kunnen vermaken met zo’n ding ;)

 6. Nanda

  Ziet er erg leuk uit! Handig ook om je foto’s mee te bewerken.

 7. Joanne

  Oooooh wat een leuke app! Ik heb alleen geen tablet en ik denk dat het op mijn telefoon iets teveel gepriegel wordt. :’)

 8. Dit is echt leuk! Zou er bijna een tablet om kopen want op m’n telefoon lijkt het me ook iets teveel gepriegel inderdaad.

 9. Karlijn

  Ziet er leuk uit! Toch gaat er voor mij niets boven een fysiek notitieboekje ;)

 10. cheyenne

  super tof! mijn moeder heeft zo’n wacom tablet met bamboo, ik denk dat ik ‘m binnenkort maar eens eventjes leen :D
  xo, cheyenne

 11. Michelle

  En toen kreeg ik de kriebels om toch maar te gaan sparen voor een ipad in plaats van een slowjuicer.. ik ben zo beinvloedbaar.. AAAH!

 12. Paula

  Tip voor iedereen zonder iPad; Er bestaat ook een Windows 8 app voor!

Geef een reactie