Diary: week 3 & 4

Afgelopen weken waren leuk! De eerste week hingen er wat deadlines boven m’n hoofd, maar dankzij mijn ‘perfecte planning‘ ging alles goed en was er tussendoor ook tijd voor gezelligheid. Zo was er een etentje met mijn oud-collega’s van de Yoghurt Barn (of ja, zij hadden een teamuitje en ik ging gewoon mee ;-)), een etentje bij Maura, een dagje uit met mijn moeder en ik kreeg goed nieuws: ik ga verhuizen!!
Dat ik ging verhuizen naar de studio van mijn broer wist ik natuurlijk al, maar ik ging uit van het voorjaar. Mijn broer heeft echter al heel snel een nieuwe woonruimte gevonden, en dat betekent dus dat ik in februari kan gaan verhuizen. Woehoeee!

Ik ging weer eens langs Meneer Smakers! Een vriend van me had nog nooit van deze overheerlijke burgers geproefd, dus ik nam de zware taak op me om hem kennis te laten maken met de lekkerste burgers in town.

De verse pasta’s waren in de aanbieding bij de appie, dus ik sloeg flink in: 6 pakken. Beetje jammer dat ik nu opeens vrij snel verhuis en daar niet meer over zo’n grote vriezer beschik.. #firstworldproblem. Dan maar lekker veel pasta eten komende weken haha.

De laatste hand aan de paper leggen, in het donker.. Ik werk ‘s avonds laat altijd het best omdat er dan zo min mogelijk afleiding is (huisgenoten, winkels die open zijn, leuke tv programma’s etc..).

Toen de paper was ingeleverd besloot ik een bezoekje aan de Ikea te brengen, om alvast wat inspiratie op te doen. Ik spotte een aantal leuke dingen:

Hoe leuk zijn deze tafeltjes? Misschien niet zo praktisch.. maar wel schattig :-)

Hoe leuk is deze rode melkkan?

Ik twijfel over dit bankje (of course niet in het wit…). Ik wil eigenlijk een leuke tweezitsbank (is voor mij breed genoeg) met daarbij zo’n apart voetenbankje die je tegen je bank kan aanschuiven voor extra chill zitcomfort of als bijzet tafeltje kan gebruiken (met dienblad er op).

Ik genoot van een super deluxe Ikea diner.

En ging uiteindelijk met deze spullen naar huis. Een gekke knuffel (het is een soort booskijkende worst? In gekke kleuren, dat wel), een hoeslaken, een geurkaars in de geur ‘spa’ (serieus lekker!), mooie vintage biologie prints, een boek waarvan je afgelopen week al de review kon lezen en wat groen.

Op zaterdag ging ik bij Maura eten die me een heerlijke curry voorschotelde! We dronken nog een wijntje toen ik het volgende berichtje van mijn broer binnenkreeg:

Lekker subtiel he. Maargoed, ik wist wat het betekende en was zooooo blij! De 20 minuten die ik nog naar huis moest fietsen luisterde ik non-stop ‘Happy’ van Pharell Williams. Zo leuk! Dit betekent ook dat mijn eigen kamer vrij komt per 1 maart, dus even shameless self promotion:
Per 1 maart zijn mijn huisgenootjes (2 jongens en een meisje van 21 jaar) op zoek naar een meisje (20-24 jaar) voor mijn mooie mintgroene kamertje van 16m2 (€395 per maand). Het huis ligt 10 minuutjes fietsen van het station, beschikt over een fijne badkamer en keuken, ruime tuin en een grote vriezer en wasmachine. Het is echt een fijn huis, mocht je willen hospiteren (of iemand kennen die in aanmerking komt), neem dan gerust contact op via het contactformulier bovenaan mijn blog. Dan zorg ik dat alle berichtjes bij mijn huisgenoten komen zodat zij een keuze kunnen maken.

Ik maakte een klein begin aan de inrichting van mijn kamer. Ik beschik straks over een slaap- en woonkamertje.

Na twee drukke dagen op werk was ik weer toe aan gezelligheid: een super lazy brunch (om 16:00) bij Keek! Ik schreef al eerder over dit super leuke zaakje in de Twijnstraat, klik hier om er meer over te lezen. Ik had een heerlijk pittig pompoensoepje met brood met heerlijke smeersels.

Lopend langs de grachten spotte ik dit prachtige huisje, en spiekte ik even naar binnen. Wat een geweldige bakstenen muur, en een leuke keuken. Heerlijk dat Nederlanders altijd de gordijnen open laten en je zo een blik in hun interieur gunnen.

‘s Avonds had ik het etentje met mijn oud-collega’s van de Yoghurt Barn. Ik was echter al in de stad en had geen zin om naar huis te gaan, en besloot even een uurtje te overbruggen bij mijn werk. Ik had m’n ipad bij me dus las alle blogs uit mijn bloglovinfeed en bladerde door de 101woonideeën. Best wel relaxt eigenlijk, zo in je eentje wat chillen en lezen in een koffiezaakje.

En ‘s avonds was het tijd voor tapas! Zo leuk en lekker. Uiteten gaan is zo gezellig, zou ik eigenlijk vaker willen doen. In plaats van een avondje stappen of allerlei prullaria kopen..

Ik spotte dit op 9gag en ik weet niet waarom, maar ik moest het gewoon delen. Ik vind het zo creepy! Ik heb niet eens een spinnenangst, maar in een snelle blik ziet dit er echt super raar uit haha.

Donderdag trof ik Maura weer en wisten we eeeeeeeindelijk weer eens een plekje te bemachtigen bij Lefebvre, toch wel mijn favoriete wijnbar in Utrecht. Maar omdat we eigenlijk ook wel zin in een biertje hadden sloten we af in ‘t Hart, ook een van m’n favoriete tentjes.

Bij de appie zag ik dit liggen, en het zag er zo fancy uit in dat bamboedoosje dat ik het wilde uitproberen. Het was echt NIET lekker en vrij prijzig, dus mochten jullie ook nieuwsgierig zijn: dan heb ik jullie bij dezen die uitgave bespaard.

Achter de schermen..

Ennnn ik bracht nog een bezoekje aan Meneer Smakers. Pas de derde keer deze maand joh. Ik probeerde voor de verandering eens de kipburger, en die was erg lekker. Toch blijft mijn favoriet de ‘Meneer Smakers’ zelf. En goed nieuws: in Maart openen ze ook op het Ledig Erf.
Tja, what can I say. Je mag mij wakker maken voor zo’n burger.

Zaterdag kwam mijn moeder op bezoek in Utrecht. Ze is vrijwilligster voor het Ronald McDonaldhuis, en zaterdag waren alle vrijwilligers uitgenodigd voor de Jersey Boys voorstelling. En ik mocht gelukkig mee!
We begonnen met een Hema lunch, lekker kneuterig. We shopten wat, gingen langs mijn werk waar we uiteraard een selfie maakten en namen vervolgens plaats in het Beatrixtheater.
Yvonne Jaspers sprak de vrijwilligers toe, en toen kon de show beginnen. Ik ben niet echt een musicalmens, maar heb in het verleden wel Mama Mia en The Lion King gezien welke ik erg gaaf vond. Ik had dus niet zulke hoge verwachtingen, maar ik heb echt genoten! Wat een geweldige show met geweldige performers. Zeker een aanrader.
Na afloop aten we nog een hapje en dronken we een wijntje, en zette ik m’n moeder weer op de trein.

Ik had echter wel zin in nog een wijntje, en regelde een vriendinnetje voor een gezellig wijnavondje. Wonder boven wonder wist ik weer een plekje bij Lefebvre te bemachtigen! Op de kaart stond een soep waar ik heel erg benieuwd naar was, en omdat ik nog een beetje honger had besloot ik ‘m te bestellen. Het was een Marokkaanse tomatensoep en hij was zoooo lekker! Ik ga gauw kijken of ik een vergelijkbaar recept kan vinden, want ik wil dit vaker eten!

Gisteren had ik eigenlijk het plan om mijn kamer op te ruimen en al wat dozen in te pakken, maar ik heb vooral geluierd in bed en watertandend naar Jamie Oliver op tv gekeken. Vandaag een nieuwe kans.. ;-)

Al met al waren het twee hele leuke en vooral smaakvolle weken! Komende week is nog een beetje relaxed, daarna begint het nieuwe blok weer. Ondertussen moet ik ook alvast gaan inpakken. Hoewel ik heel erg zin heb in de nieuwe woning, het inrichten ervan etc vind ik het verhuizen zelf vreselijk. Spullen inpakken, veel geregel en gedoe.. ik kan niet wachten tot ik daar zit, hopelijk gaat het allemaal vlot.


Het nummer bij deze diary is December 1963 (oh what a night), omdat deze me weer doet terug denken aan de leuke musical. Sowieso een vrolijk nummer! En als alternatief het laatste album van Stromae, wat ik de laatste tijd veel draai. Heerlijk, Franse rap!

Ik hoop dat jullie ook twee leuke weken hebben gehad, zie jullie snel weer!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Josianne

  Fijne weken heb je gehad, lekker veel eten en drinken! Wat ontzettend fijn dat je zo snel al kunt gaan verhuizen, ik ben benieuwd hoe je je nieuwe huisje gaat inrichten.

 2. Maura - YLT

  Oooh wat een leuke weken weer! Ik vind het ZO leuk dat we een soort van buren worden en nog voor de echt. Dat wordt een mooie zomer ;) haha en weer Lefebvre ;)
  Trouwens, het recept voor het naanbrood met de curry staat er NET op. Tot snel x

 3. Marlou

  zo fijn, een slaap- en woonkamertje! ben al benieuwd naar de inrichting van je nieuwe kamer :) die Ikea-tafeltjes zijn in elk geval heeeel schattig (en vast niet zó onhandig, toch?)

  en hé, die “gekke knuffel” he, is dat geen tochtslang? hij zou er goed voor doorgaan in elk geval :)

  1. Marlous H

   haha nee, daar is ie te dik en te kort voor. Het is een lekkere dikke knuffel om tegen aan te liggen haha.

 4. Oh ik ben zo benieuwd naar hoe je nieuwe kamer eruit gaat zien! Fijn toch, opnieuw inrichten :) Al is het ook altijd wel een beetje triest om een huisje waar je graag gewoond hebt achter te laten…

 5. karoeza

  Veel eetfoto’s :)) (uiteraard superlekker)
  Gefeliciteerd met je nieuwe minihuisje

 6. Jum jum jum, zoveel lekkere hapjes! Ik heb op jouw aanraden bij Stan & Co gegeten en het was echt heerlijk, thanks voor de tip!

 7. Resy

  Erg leuk om te zien!
  En wat leuk dat je al eerder kan gaan verhuizen dan je had verwacht! Je kamer die je nu hebt lijkt me een fijne kamer, maar ik heb net besloten om waarschijnlijk volgend schooljaar met mijn twee beste vriendinnen (die dan gaan beginnen met studeren) een gemeenschappelijk iets te gaan zoeken voor ons drieën, anders had ik best eens willen komen kijken haha

 8. Marieke

  Leuk overzichtje! Ziet er goed uit :) Heb ook al twee keer bij Meneer Smakers gegeten… Echt te lekker. Ook de patat! Nomnomnom.

 9. Sylvia

  Aargh, die hond in dat spinnenkostuum! Had je niet even kunnen waarschuwen? :P Ik heb dus wel echt een spinnenfobie ;) En zo te zien zijn er nog genoeg eettentjes die ik dringend een keer moet bezoeken! :)

 10. Mariska

  Wat een heerlijke, gezellige diary! Ik ben heel benieuwd hoe je je nieuwe huisje in gaat richten, vind je kamertje er altijd al zo gezellig uitzien!

 11. Oh wat spannend, verhuizen!
  Lekker allemaal nieuwe dingen kopen en leuk inrichten. Ben benieuwd naar al je foto’s van het ingerichte huisje.
  Je hebt weer lekker gegeten deze maanden, ik moet echt eens naar die meneer smakers of een andere burgertent. Ik zie die geweldige hamburgers zo vaak voorbij komen dat ik dat zeker weten echt eens wil proeven.
  Groetjes Rensina

 12. Jolanda

  Wat een lekkere weken. De musical is inderdaad top, en die tafeltjes gaan prima. Ik heb ook zoiets. Veel plezier alvast met je nieuwe huisje!

 13. Eva C.

  Die burgers zien er altijd zooooo lekker uit! Er moeten echt meer van die ‘gezonde’ burgertentjes in België komen…

 14. Mireille

  Jaaah fijn Meneer Smakers op het Ledig erf, dat is hier om de hoek!! :))

 15. Typisch Tam

  Wat leuk dat je gaat verhuizen, succes met alle voorbereidingen :). En ik houd er ook van om bij mensen naar binnen te loeren dan doe ik soms ook weer wat interieurideetjes op :)

 16. Lemonstale

  Zeer smaakvol! Heel veel succes met inpakken… maar vooral heel veel plezier met het inrichten straks :D

Geef een reactie