DIY: clipboard calendar

Image via elskeleenstra.nl

Ik schreef al eerder over het clipboard als interieur design. Leuk om posters of mooie afbeeldingen mee op te hangen, maar ik ontdekte ook een ander leuk idee: de kalender! Tegenwoordig zijn er veel mooie gratis calendar printables te vinden op het web. Maar een eigen ontwerp kan natuurlijk ook.
Clipboards zijn o.a. te koop bij Hema, voor €3,95. Om een kalender te maken heb je minimaal 12 A4-tjes nodig (voor elke maand 1). Vervolgens ‘clip’ je deze vast in het board, en elke maand trek je er een velletje af. Super simpel, maar hartstikke leuk!
Lees verder voor wat inspiratie én een heleboel links naar gratis kalenders voor 2014.

Image via ourworldreset

Image via etsy.com

Image via justina

Image via musically

Image via artifactuprsng

Image via weekdaycarnival

Image via nadiavdmescht

Als er een fantastisch ontwerper in jou schuilt, of wanneer je nog een heleboel mooie foto’s hebt liggen, maak je kalender dan vooral zelf. Persoonlijke kalenders zijn vaak de beste. Voor de wat minder creatievelingen onder ons heb ik een heleboel gratis kalenders opgezocht. Download ze, print ze uit en ‘clip’ ze in je clipboard. Super simpel en ook nog eens low budget! Klik op de links om naar de downloadpagina te gaan.
Via eatdrinkchic.com

Via lovevsdesign.com

Via designisyay.com

Voor deze kalender moet je elke maand even terugkomen om een nieuw blad te downloaden, maar hij is de moeite waard. Via elskeleenstra.nl

Via stylemegreen.net

Via jasminedowling.com

Via mini.reyve.fr

Via silhouetteamerica.com

Via ohmysuperfly.com

Dit wordt erg lastig kiezen.. Ik denk dat ik er gewoon meerdere uitprint: voor in de keuken, woonkamer én slaapkamer. Problem solved!
Ps. Mocht je nou geen clipboard kunnen vinden, of het project nóg meer low-budget willen doen: gebruik dan een kleerhanger! Het liefst zo’n mooie houten broek kleerhanger, met knijpertjes aan het uiteinde. Maar een simpele hanger met twee wasknijpers doet ook wonderen. Zie dit voorbeeld.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Eva C.

  Er zijn echt te veel mooie kalenders. Jammer eigenlijk dat je er niet zoveel kan gebruiken…

 2. Patricia

  Wat een goed idee. En wat een keuze om te printen, ze zijn allemaal zo leuk!

 3. Ooooh dit vind ik echt een onwijs leuk idee! Toevallig ga ik vanmiddag naar de stad, dus ik weet al waar ik naar op zoek ga! Liefs, Stella.

 4. Maaike

  Heel leuk idee! Vooral al die kalenders met die schattige plaatjes vind ik leuk!

 5. Marlies

  Oh wat leuk! Ik moet mijn printer vandaag maar eens aansluiten geloof ik ;)

 6. Stephanie

  Ah dat ziet er echt allemaal super leuk uit! Ik ben alleen zoo niet creatief dus koop lekker een kalender in de winkel;)

 7. Maura - YLT

  Oooh ik word altijd zo blij van jouw huisinspiratie :) ik heb 1 zo’n klembord met een kunstige afbeelding erop, maar wil er eigenlijk 3 naast elkaar. Leuk om van een een kalender te maken.

 8. Angelina

  Ik zoek deze al zólang, bij de Hema zijn ze telkens uitverkocht! :(

 9. Marieke

  Staat super leuk, maar echt heel praktisch lijkt het me niet. Je kunt er bijna niks op schrijven! :)

 10. Eline

  Zo’n leuk idee! Die van ohthelovelythings.com vind ik het leukst. Voor mij wel niet zo handig, want ik plan nooit ver vooruit.

Geef een reactie