Een non-blogje: deel 2

Ik had een zeker persoon bezworen dat ik niet over m’n zielige zieke ik zou bloggen, maar nu ga ik dat indirect toch doen. De afgelopen dagen lag ik geveld door de griep in bed. Koorts, snotneus, veel hoesten en een stem alsof je een heliumballon hebt leeggezogen. Naast m’n bed staat een prullenbak vol zakdoekjes er omheen (mikken was nooit m’n sterkste kant) en ik ben weer up to date met teen mom en gtst. Soort van.
Maar nu de koorts aan het zakken is en ik in bezit ben van alle anti-griep medicijnen die je kan bedenken, gaat het weer een beetje beter. Ondertussen heb ik wel leuke nieuwe apps en andere tijd dodende dingetjes ontdekt, dus het leek me weer eens tijd voor een non-blogje. Deze schreef ik een half jaar geleden ook al, eigenlijk had ik niks te melden maar wilde ik toch wat van me laten horen. En blijkbaar vinden jullie dat leuk!


Nieuwe favoriete app

Mijn nieuwste verslaving: Papa Pear Saga. Een simpel spelletje voor op je tablet of telefoon (of online via facebook), waarbij je een soort stuiterbal naar beneden moet schieten. Daarbij heb je verschillende opdrachten: zoveel mogelijk wortels/eikels raken, alle emmers raken of het fruit naar beneden halen.
Het is van dezelfde makers als CandyCrush, wat ik persoonlijk heel saai en irritant vond, maar dit is heel erg leuk en verslavend. Inmiddels zit ik al op level 55..
Episoder: voor al je tv-series
Na de winterstop zijn er weer een heleboel nieuwe series die weer gaan beginnen. Nu kijk ik niet meer zoveel tv-series als eerst, maar het is toch fijn om een overzicht te hebben. Met de app Episoder heb je een duidelijk overzicht van al jouw favoriete tv-series en de data waarop er een nieuwe aflevering wordt uitgezonden. Wist je bijvoorbeeld dat vanaf vandaag Pretty Little Liars weer verder gaat?
Folders
Een andere favoriete bezigheid van me wanneer ik ziek zwak en misselijk in bed lig: folders kijken. Ik doe dat altijd via de app Spotta, scheelt weer een heleboel oud papier. Bij de Xenos zag ik dat ze weer een heleboel leuke weckpotjes hadden. Staat super leuk in je keuken, om je voorraad in te bewaren!
Facebook like pagina’s
Populaire facebook like pagina’s schieten uit de grond. Pagina’s vol grappige plaatjes en links die binnen een dag duizenden likes behalen. Zelf staat mijn timeline inmiddels voller met gekke statusupdates van zulke pagina’s, dan met statusupdates van vrienden. Er zijn een paar facebookpagina’s die ik erg leuk vind om te volgen:
Linda Magazine – De facebookpagina van Linda Magazine. Deze is erg actief en up to date met leuke nieuwtjes. Daarnaast zorgen ze ook voor eigen content, zoals recepten of ‘Gymmen met Arie (Boomsma)’. Een goed voorbeeld van een print magazine dat haar social media goed gebruikt!

Taalvoutjes – Een van mijn all time favorites. Ik hou van taalfouten (of ja, eigenlijk niet. Maar ik kan er wel goed om lachen). Deze pagina verzamelt de meest bizarre en grappige taalfouten.

Best of Vines – Een jaar geleden schreef ik al over Vine, toen nog een soort film versie van instagram. Inmiddels is het uitgegroeid tot een soort platform voor grappenmakers. Slimme en snelle grappenmakers, want elk filmpje duurt maar 6 secondes. Wanneer je deze pagina liked, krijg je af en toe de aller grappigste filmpjes in je time line.
Ultieme lijst van romantische komedies
Precies op tijd postte Jolien deze enorme lijst vol (romantische) komedies. Perfect voor wanneer je de hele dag in bed blijft liggen. Sla ‘m op bij je favorieten, dan heb je altijd een handig lijstje bij de hand.
Love to share
Ik vertelde het een tijdje geleden al: ik schrijf ook voor lovetoshare.nl. Love to Share is een site vol leuke hotspots. Er staan een paar hotspots van mijn hand op, maar ook een heleboel hotspots geschreven door andere bloggers. Mocht je binnenkort een citytrip binnen Nederland maken, dan is een bezoekje aan lovetoshare.nl een must! Mijn favoriete hotspots vind je hier.
Ik hoop dat jullie wat kunnen met deze verzameling van willekeurige tips en links. Wil je meer van dit soort berichten, like dan mijn facebookpagina. Daarop plaats ik vaker links en tips die net te onbenullig zijn voor een heel artikel op mijn blog, maar wel leuk om te vermelden. Dan duik ik nu weer mijn bed in!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Mirjam

    Oh oh, papa pear… Ook hier wordt flink met peren gesmeten!

    Qua neusspray is Otrivin een ultieme aanrader. Enne, lekker stomen!

  2. Fringe is een geweldige serie… Ik moet dringend eens opnieuw kijken. Ik was helemaal vergeten dat die bestond! :)

  3. Eline

    Papa pear saga is zo leuk, maar ik zit al eeuwen vast bij een bepaald level.. zo stom

Geef een reactie