Food: fairminds mango cocos cake*

Ik ben dol op bakken, al houd ik van recepten met een hoge slagingskans. Ik houd namelijk nog meer van het opeten van het heerlijke resultaat! Een tijdje terug stuurde Fairminds mij een bakingkit op, vol fairtrade producten en een receptenboekje om zelf aan het bakken te gaan.
Het afgelopen jaar is food, en daarmee gezond eten, anders eten, veganistisch eten én fair eten een enorme hype geworden. Zelf ben ik ook wat anders over eten gaan nadenken: zo eet ik nu vaker vegetarisch en kook ik meer met fairtrade producten.
Deze bakingkit kwam dus als geroepen, ik bakte er een heerlijke mango-kokos cake mee. Lees verder voor het recept, en om zelf zo’n bakingkit te winnen. Ik mag er namelijk 1 verloten! Ook maak je kans op een heuse bakingworkshop, waar zelfs de slechtste bakkers iets lekkers uit de oven toveren.

De kit komt in een geinige krafttas, en dit zit er in. Je vindt er ook een receptenboekje bij, waar enkele van deze ingrediënten bij worden gebruikt. Voor de beginners zit er een fairtrade pak muffinmix bij, maar in het boekje vind je ook een recept voor een worteltaart.
Ik besloot voor de tussenweg te kiezen: de easy mango cake. Omdat ik dól ben op kokos, maar zag dat dit recept zonder de kokosmelk werd gemaakt, besloot ik het recept iets minder easy te maken door er kokosmelk doorheen te doen. Daardoor moest ik de verhoudingen van het recept wel wat aanpassen, maar het is gelukt!
INGREDIËNTEN
75gr boter (eventueel ook te vervangen door kokosvet, voor een kokosoverdose)
100gr rietsuiker
200gr zelfrijzend bakmeel
100ml kokosmelk
3 eieren
50gr fijngehakte gedroogde mango
snufje zout
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, en vet de bakvorm in. Roer de boter samen met de suiker en het snufje zout tot een luchtig mengsel en klop de eieren er één voor één goed doorheen. Klop het gezeefde bakmeel beetje bij beetje door het beslag, en voeg de kokosmelk toe. Kokosmelk smelt pas bij een temperatuur van 25 graden Celsius. Verwarm het blikje dus even in de magnetron (of in de zon) om het makkelijk in te schenken. Voeg als laatste de fijngehakte mango toe (en probeer om niet alles gelijk op te eten zoals ik bijna deed.. zo lekker!!) en schep het beslag in je bakvorm.
Laat de cake 30-35 bakken in de oven tot dat hij gaar is. Serveer eventueel met kokosrasp of kokos-slagroom.
De kit is superlekker en handig, een goede kennismaking met fairtrade bakproducten. Je vindt de kit in de wereldwinkel of online voor €11,95. Maar gelukkig mag ik ook 1 van jullie blij maken met de kit! Hoe doe je mee?
 • Mijn winacties zijn altijd een bedankje voor jullie vele bezoekjes en lieve comments. Ze zijn dus alleen voor mijn lezers. Zorg dus dat je mijn blog volgt via bloglovin of facebook.
 • Laat in een reactie weten wat jij graag met deze kit zou maken. In het meegeleverde receptenboekje vind je o.a. recepten voor de easy mango cake, een worteltaart en chocoladetaart, maar je mag ook je eigen fantasie gebruiken.
 • Wil je ook kans maken op de baking workshop van Fairminds? Sluit je reactie dan af met #fmbaking, dan ben je daarvoor ook gelijk in de running.
 • Wil je extra kans maken op de baking workshop, maar heb je de kit nog niet in huis? Plaats dan een foto van jouw baksel met fairtrade ingrediënten op een social medium (facebook, twitter, instagram etc) met daarachter #fmbarista.
De winactie loopt tot volgende week zondag, 26 januari. Meedoen om de baking workshop te winnen kan nog tot en met 28 februari. Daarna maakt Fairminds bekend wie de gelukkige winnaars zijn. De winnaar van de baking kit krijgt persoonlijk bericht van mij, vergeet dus niet om je emailadres achter te laten zodat ik je kan bereiken.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Jummie, de cake lijkt me heerlijk! Ik sla even over, maar succes aan de anderen met de winactie.

 2. Maaike

  Lijkt me leuk om mee te doen! Ik denk dat ik de worteltaart zou maken… Dat heb ik jaren geleden een keer gegeten en sindsdien wil ik het altijd nog een keer maken maar het komt er gewoon nooit van. Mijn email is maai-ke@live.nl :)

 3. Yvette

  Lekker pakket!! Ik houd wel van een uitdaging.. ik zou proberen een mango-chocolade cake te maken… Chocolade verwerkt in taart geeft toch iets minder een schuldgevoel dan zomaar een reep wegwerken.

 4. Hedwig

  Ooh wat een leuke winactie! Dat pakket lijkt me echt heel leuk om uit te proberen. Ik heb helaas geen goede oven, dus ik zou denk ik samen met mijn vriend bij hem de worteltaart maken :) dat is zoo lekker. Mijn emailadres is hedwigsinnema@hotmail.com
  #fmbaking

 5. rovinglights

  Oh my gosh, carrot cake is my all-time favourite cake so it would have to be that. This kit is so adorable! I’ve never tried mango in a cake but I’m going to have to now. Ah, I’m so inspired to bake! #fmbaking

 6. Smeeuwsen

  Worteltjestaart is echt een van de goddelijkste taarten van de hele wereld hmm!! Lijkt me heel leuk om een keer met fairtrade producten uit te proberen. Rochelle6@gmx.net

 7. Eline

  Mmm kokos is zo lekker! Ik zou graag een chocolade taart maken, mijn vriendje is volgende maand jarig dus dan komt dit pakket geweldig uit en kan ik meer spenderen aan zijn cadeau. Mijn (niet professioneel, want anders staat mijn achternaam hier haha) email: elineknowskungfu@hotmail.com

 8. Elisse

  Ik zou voor jouw taart gaan, die lijkt me heerlijk! En ik heb nog ‘een taart bakken’ op mijn Winterlijstje staan, dus dit zou een goeie motivatie zijn om eraan te beginnen. Ik heb de bakskills van mijn mama geërfd, dus ben er helaas niet zo goed in (de occasionele kokosrotsjes en muffins lukken me wel, maar taart of crumble is helaas een stapje te ver), dus hopelijk zou deze kit me daarbij helpen!

  Mijn email: bijgebrekaanbeter@hotmail.com

 9. Ik probeer een beetje op mijn guilty pleasures te letten, dus ik sla even over! Heel erg veel succes voor de rest! De cake ziet er heerlijk uit, en ook nog eens compleet Fair Trade! Liefs, Stella.

 10. cheyenne

  wat tof! ik doe mee :) ik zou voor de worteltaart gaan, ik heb er laatst namelijk eentje gemaakt die compleeet mislukt is, dus een nieuwe poging is wel op zijn plaats!
  xo, cheyenne

 11. Lore

  Wat een leuke winactie! Ik hou niet zo van kokos, dus geef mij maar de chocoladetaart :)

 12. Sanne

  Wat ontzettend leuk dat je dit weg mag geven! Ik doe meer hoor ;). En ik zou de taart bakken die jij hebt gebakken, ik ben gek op mango en kokos. De combinatie is me niet bekend en daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar!
  Zelf ben ik ook best bezig met wat ik eet, al eet ik vooral wat ik lekker vind. Ik ben nu 5 jaar pescotariër en dat bevalt me heel goed! En wat goed dat dit pakket helemaal fairtrade is!
  Grappig trouwens dat je zegt dat je houdt van recepten met een hoge slagingskans, dat heb ik ook wel, want het opeten daarna vind ik toch het leukst en dat moet het wel lekker geworden zijn!
  Mijn e-mail adres is een.meisje.dat.sanne.heet@hotmail.com (ja echt, haha).
  Ik ben benieuwd!

 13. Lotte

  Leuke winactie! Ik heb ooit een keer een superrrr lekkere worteltjestaart gegeten, dat wil ik graag proberen te evenaren!

 14. babette huis

  Super leuke winactie! Zelf zou ik denk ik voor de worteltjestaart gaan, heb dit nog nooit gehad en lijkt me heerlijk, maar de mango kokos taart lijkt me ook lekker!! (kokosverslaafd :) )
  babettehuis@live.nl

  Groetjes babette

 15. Laura l

  Oh leuk! I loooove worteltjestaart, maar heb nog nooit een poging gedaan om ‘m zelf te bakken..

  lauralee [@] gmail.com

 16. Shivani

  Niet echt mijn smaak met mango, maar hij ziet er wel lekker uit!

Geef een reactie