Hotspot: Bairro Alto Nijmegen

Een van mijn goede voornemens was om vaker terug te gaan naar Nijmegen (mijn geboortestad), en alle leuke hotspots te ontdekken. Afgelopen week maakte ik alvast een beginnetje, en ging langs bij Bairro Alto. Deze hotspot stond al een tijdje hoog aan mijn lijstje. Ik hoorde veel positieve verhalen, met name over de heerlijke koffie.
Bairro Alto zit in een mooi historisch pand, net achter de markt. Hierdoor lopen de hordes toeristen er aan voorbij, maar de lokale Nijmegenaren weten het goed te vinden: het zit altijd goed vol! De zaak is vernoemd naar een wijk uit Lissabon. Bairro Alto betekend hoog gelegen wijk, toepasselijk want de zaak bevindt zich ook in de bovenstad van Nijmegen.

Bairro Alto is klein en knus, maar wel heel licht door de grote ramen. De zaak wordt gerund door de jongste onderneemster van Nijmegen: de 25 jarige Marleen de Kort. Supervriendelijk en heel erg gastvrij. En een grote bron van inspiratie! Ze zat op dezelfde school als ik en is slechts een paar jaar ouder, en runt nu al een eigen koffiebar. Stiekem is dat ook een droom van mij..
Biarro Alto staat vooral bekend om z’n lekkere koffie. Wij bestelden een cappuccino en een moccaccino en deze waren allebei heel erg lekker! Daarnaast hebben ze ook veel soorten thee, en je kunt er ook terecht voor een lunch of een lekker gebakje. De broodjes zijn rijkelijk belegd en alle taarten homemade.
Prijs/kwaliteit is top: misschien ben ik inmiddels te gewend geraakt aan de Utrechtse horeca prijzen, maar €2,50 voor een enorme kop moccaccino vind ik goedkoop! Daarnaast word je zeer vriendelijk geholpen.
Ben je een keer in Nijmegen en heb je zin in een lekkere koffie met een stukje taart? Ga dan eens langs Bairro Alto. Je vindt Bairro Alto in de Kannenmarkt, vlak achter de Grote Markt.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Ooh hier was ik zo benieuwd naar! Ziet er super uit. Ik ben er vaak langsgelopen, maar dan was het vol. Ik ga denk ook maar eens vaker terug ;)

 2. Sylvia

  Haha, hoe kom jij toch steeds op die leuke plekken terecht? ;) Ziet er mooi uit, prijzen zijn inderdaad niet hoog.

 3. Amazing that this bar has the same name as Lisbon’s most iconic and trendy district! Have you ever been to Lisbon!

 4. Dina

  Wat ziet dit er leuk uit! Als ik weer eens naar Nijmegen ga, houd ik Bairro Alto zeker in mijn achterhoofd.

 5. Wat een prachtige foto’s! Bairro Alto, wat een aparte naam. Alleen de naam al trekt mijn aandacht! Een vriendinnetje van mij woont vanwege haar studie nu al een tijdje in Nijmegen, misschien kunnen we er samen eens langs gaan! Liefs, Stella.

 6. Joyce

  Oh hier moet ik binnenkort dan maar eens langs gaan!

 7. Petje af voor Marleen, wat stoer dat ze zo ondernemend is! Ik wil er zeker een keer naartoe = mijn eerste voornemen voor 2014 ;) Nog een mooi nieuwjaar trouwens! Ik kijk uit naar al je leuke blogberichten de komende tijd :)

 8. Femke

  oh dit ziet er echt zo lekker en gezellig uit <3
  En dat kopje is echt grappig haha

  liefs,
  Femke

 9. Gemma

  Heb ook al veel mensen hierover gehoord, maar ben er als Nijmeegse zelf nog nooit geweest. Snel binnenkort maar eens een kijkje gaan nemen!

 10. Leonie

  Ik noem Nijmegen meestal wel mijn stad (is het officieel niet), maar dit tentje kende ik nog niet. Maar ja, da’s net als met Sid&Liv die zit ook zo prachtig verstopt. (Daar at ik laatst omdat ik het hier bij jou had gelezen en was wat het lekker en gezellig!)

 11. Angela

  Het ziet er al leuk uit van de buitenkant, maar ik ben er helaas nooit in de buurt ;)

 12. Farah

  Ziet er heel leuk uit!
  En inspirerend om te zien dat de eigenaresse 25 is. Zou zelf later ook graag een eigen zaakje willen hebben :). Dus leuk om te zien dat je daar helemaal niet oud voor hoeft te zijn ;).

 13. Kiki

  Ik vind Bairro Alto echt een super tentje! Ik heb er laatst ook een heerlijk broodje op met een vriendin. Het is echt een gezellig sfeertje en ik wil er eigenlijk veel vaker langs. Een goed voornemen van mij. Liefs

 14. Myrthe

  Dat ziet er knus en gezellig uit! Misschien een keertje Nijmegen gaan ontdekken..!

 15. Lin

  Volgens mij ben ik nog nooit in Nijmegen geweest. Dit zaakje ziet er ontzettend leuk uit en dat de eigenaresse pas 25 is, maakt het extra leuk.

 16. Ik heb een tijdje in Nijmegen op kamers gewoond.. nu kom ik niet zo vaak meer in die stad. Door jou berichtje heb ik weer zin om te gaan! Denk dat ik je goede voornemen maar gewoon helemaal overneem :-) wie wordt er nu niet blij van leuke hotspots?? Fijne dag! Liefs Manon

 17. Rosalie

  Oh ziet er leuk uit hé! Een vriendin van mij studeert daar nu, dit klinkt als een goede reden om haar eens mee te slepen de stad in :)

 18. Katie

  Dit is zo’n leuk plekje! Het zit inderdaad wel heel vaak vol, maar dat is het ook zeker waard. De cheesecake is echt heerlijk.

 19. Anouk

  Ik zit er nu!! Heel toevallig! Ik was door je blog aan het bladeren en kwam bij dit artikel uit. Ben aan het genieten van een kop koffie en het banenbrood. ZO LEKKER<3. En 2 euro voor 2 plakken… 2 euro? Dat is toch niks!! Hij gaat absoluut op mijn hotspot lijstje!

Geef een reactie