Een van mijn goede voornemens was om vaker terug te gaan naar Nijmegen (mijn geboortestad), en alle leuke hotspots te ontdekken. Afgelopen week maakte ik alvast een beginnetje, en ging langs bij Bairro Alto. Deze hotspot stond al een tijdje hoog aan mijn lijstje. Ik hoorde veel positieve verhalen, met name over de heerlijke koffie.
Bairro Alto zit in een mooi historisch pand, net achter de markt. Hierdoor lopen de hordes toeristen er aan voorbij, maar de lokale Nijmegenaren weten het goed te vinden: het zit altijd goed vol! De zaak is vernoemd naar een wijk uit Lissabon. Bairro Alto betekend hoog gelegen wijk, toepasselijk want de zaak bevindt zich ook in de bovenstad van Nijmegen.

Bairro Alto is klein en knus, maar wel heel licht door de grote ramen. De zaak wordt gerund door de jongste onderneemster van Nijmegen: de 25 jarige Marleen de Kort. Supervriendelijk en heel erg gastvrij. En een grote bron van inspiratie! Ze zat op dezelfde school als ik en is slechts een paar jaar ouder, en runt nu al een eigen koffiebar. Stiekem is dat ook een droom van mij..
Biarro Alto staat vooral bekend om z’n lekkere koffie. Wij bestelden een cappuccino en een moccaccino en deze waren allebei heel erg lekker! Daarnaast hebben ze ook veel soorten thee, en je kunt er ook terecht voor een lunch of een lekker gebakje. De broodjes zijn rijkelijk belegd en alle taarten homemade.
Prijs/kwaliteit is top: misschien ben ik inmiddels te gewend geraakt aan de Utrechtse horeca prijzen, maar €2,50 voor een enorme kop moccaccino vind ik goedkoop! Daarnaast word je zeer vriendelijk geholpen.
Ben je een keer in Nijmegen en heb je zin in een lekkere koffie met een stukje taart? Ga dan eens langs Bairro Alto. Je vindt Bairro Alto in de Kannenmarkt, vlak achter de Grote Markt.
Tags: ,

Gerelateerd

23 reacties op “Hotspot: Bairro Alto Nijmegen

  1. Wat een prachtige foto’s! Bairro Alto, wat een aparte naam. Alleen de naam al trekt mijn aandacht! Een vriendinnetje van mij woont vanwege haar studie nu al een tijdje in Nijmegen, misschien kunnen we er samen eens langs gaan! Liefs, Stella.

  2. Petje af voor Marleen, wat stoer dat ze zo ondernemend is! Ik wil er zeker een keer naartoe = mijn eerste voornemen voor 2014 ;) Nog een mooi nieuwjaar trouwens! Ik kijk uit naar al je leuke blogberichten de komende tijd :)

  3. Ik noem Nijmegen meestal wel mijn stad (is het officieel niet), maar dit tentje kende ik nog niet. Maar ja, da’s net als met Sid&Liv die zit ook zo prachtig verstopt. (Daar at ik laatst omdat ik het hier bij jou had gelezen en was wat het lekker en gezellig!)

  4. Ziet er heel leuk uit!
    En inspirerend om te zien dat de eigenaresse 25 is. Zou zelf later ook graag een eigen zaakje willen hebben :). Dus leuk om te zien dat je daar helemaal niet oud voor hoeft te zijn ;).

  5. Ik vind Bairro Alto echt een super tentje! Ik heb er laatst ook een heerlijk broodje op met een vriendin. Het is echt een gezellig sfeertje en ik wil er eigenlijk veel vaker langs. Een goed voornemen van mij. Liefs

  6. Ik heb een tijdje in Nijmegen op kamers gewoond.. nu kom ik niet zo vaak meer in die stad. Door jou berichtje heb ik weer zin om te gaan! Denk dat ik je goede voornemen maar gewoon helemaal overneem :-) wie wordt er nu niet blij van leuke hotspots?? Fijne dag! Liefs Manon

  7. Ik zit er nu!! Heel toevallig! Ik was door je blog aan het bladeren en kwam bij dit artikel uit. Ben aan het genieten van een kop koffie en het banenbrood. ZO LEKKER<3. En 2 euro voor 2 plakken… 2 euro? Dat is toch niks!! Hij gaat absoluut op mijn hotspot lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *