Hotspot: Credible Nijmegen

Ik denk dat ik mijn nieuwe lievelingsplek heb gevonden om te hangen, lekker te eten en uren bij te kletsen onder het genot van heel veel koffie. En ik baal dat het niet in mijn hometown Utrecht zit! Gelukkig vind je ‘m in Nijmegen, mijn geboortestad waar ik ook nog vaak ben te vinden.

Ik heb het over hotel slash lunchroom slash koffiebar slash restaurant slash ultieme chillplek: Credible! Credible zit in een oud vergeten pand midden in het centrum van Nijmegen, en op de gevel prijkt een spandoek met ‘I know I’m ugly, but it’s the inside that counts’. En dat klopt: Credible is ge-wel-dig. En misschien nog wel het leukste aan Credible: als je hier hebt geslapen, kun je zeggen dat je in Credible bent geweest.. Goed over nagedacht ;-).
Lees verder om meer te weten te komen over mijn nieuwe favoriete hotspot.

In het eerste opzicht heb je niet door dat je in een hotel zit. Credible is ook geen luxe hotel, maar neigt eerder naar een wat chiquer hostel. Je stapt binnen in het eetgedeelte, wat bestaat uit een begane vloer vol tafeltjes en heerlijke chillbanken en een soort tussenverdieping met bar en een vintage zithoekje.
Overal vind je tijdschriften en boeken, je kunt je hier dus ook prima in je eentje vermaken. Scheelt je toch weer een heleboel abonnementen op tijdschriften en de bieb. Op de muur is een plattegrond geschilderd met allemaal andere leuke hotspots in Nijmegen, zoals bijvoorbeeld Sid en Liv en Bairro Alto. Goed idee dus om hier je dagje Nijmegen te starten en een route uit te stippelen.
De ruimte is groot en licht, en bestaat uit allerlei verschillende delen en hoekjes. Zo kun je er voor kiezen om midden in de gezelligheid te zitten, of om je zelf terug te trekken in een hoekje met een goed boek.
Naast slapen, eten of gewoon lekker chillen kun je bij Credible ook terecht voor een feestje. Elk weekend komt er een DJ en gaan de tafels aan de kant, en kun je biertjes drinken aan de bar. Ze hebben Heineken en Jillz, maar ook Vedettjes en corona’s, en zelfs cocktails!

Ook voor een lekker hapje eten ben je bij Credible op de juiste plek. Wanneer jij net als ik ‘s ochtends al wakker kan liggen van een hamburger (of ‘s avonds het liefst zou dineren met een croissantje en verse jus) kun je je hart ophalen, want hier kun je de hele dag door alles van de menukaart bestellen! Ontbijt om 22:00, of steak om 11:00? Het kan allemaal, super leuk en origineel.

Wij besloten om het de eerste keer ‘simpel’ te houden en gingen voor een ‘gewoon’ broodje voor de lunch. Een sandwich carpaccio en een clubsandwich. Ik zei het al eerder: in Nijmegen liggen de horecaprijzen gelukkig wat lager, en ook bij Credible krijg je waar voor je geld. Voor ongeveer €7 kregen wij twee hele grote broodjes, met veel en lekker beleg. Het was super lekker, de bediening is vriendelijk (als je geluk hebt word je net als ik door de lieve Andrea geholpen) en de rest van de kaart zag er ook super lekker uit.
Kortom: als ik nog in Nijmegen woonde zou dit mijn vaste hangout worden, zeker weten. Gezellig lunchen of koffiedrinken met vrienden, of rustig alle tijdschriften doorbladeren in die hangstoel. En op zaterdagavond dansen!
Mocht je binnenkort naar Nijmegen gaan, vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan Credible. Het hotel ligt midden in het centrum, bij het Valkhofpark, niet te missen dus!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Ah zo’n plekken die verschillende functies mengen vind ik altijd heerlijk! Ziet er écht mooi en gezellig uit :)

 2. And Because

  Door jou enthousiaste verhaal zou ik het liefst nu mijn tas pakken en naar Nijmegen gaan om lekker koffie te gaan drinken bij dit incredible chillplekkie. Heerlijk! Nu gaat het even niet maar heel binnekort wel :-) Bedankt voor de tip. Fijn weekend. Liefs Manon

 3. Elise

  Zo grappig, ik woon wel in Nijmegen maar ontdek via jouw blog altijd leuke cafeetjes!

 4. Leonie

  Oooooh, zit daar Credible! Ik zie dat spandoek regelmatig vanuit de bus, maar was er nog nooit naar binnen geweest. Het ziet er super tof uit! Snel maar eens langsgaan en voor de Nijmeegse prijzen wat lekkers eten :) Wat een fijne hotspot weer.

 5. Krealicious

  Dat ziet er echt awesome uit zeg! Afgelopen zomer in heel veel hostels geweest en ik voel meteen die relaxte sfeer terug komen. Als ik ooit in Nijmegen kom, staat Credible zeker op mijn lijstje.

 6. Andrea

  Wat een super leuk en lief stukje Marlous :)
  Ik hoop dat je snel weer een keertje langskomt!

 7. Katie Cook

  LOVE the first picture with the old maps:) I totally want to do that in my home:) I was just in the Netherlands this summer for a wedding of some dear friends (our old exchange students!). We were staying in Delft and they had the most wonderful antique markets with beautiful maps! I wanted to buy them, but couldn’t figure out how to get them back to California with me, haha!! Thanks for sharing:) xxoo Katie

 8. Rosie

  Leuk! Ik vond het er van buiten al zo leuk uit zien, maar nu ga ik zeker ook een keertje binnen kijken :)

 9. nina

  ooo ik woonde vier jaar in nijmegen, maar sinds een paar maanden niet meer en soms baal ik daarvan! zoals nu. maar okee. dankjewel voor je leuke post in ieder geval, ik heb je blog net ontdekt en vind ‘m mooi (en leuk)! (:

 10. Anne

  ah dat ziet er echt onwijs gezellig uit! Heeel erg leuk!

 11. Super leuke tip voor n hotspot! Die zet ik op mijn lijstje!
  Die vintage vogelkooitjes kun je bestellen op mijn stage :)
  Zit er al even aan te denken om er een in bezit te nemen, zijn zo leuk!

 12. Marleen

  Dat ziet er supergezellig en ook nog eens heel erg lekker uit! En dat zo dichtbij. Dank je!!

 13. Simone

  Dat klinkt echt geweldig. Ik kom niet zo vaak in Nijmegen maar heb dit opgeslagen voor het geval ik er heen ga!

 14. memieuwis

  Ben hier afgelopen week met mijn vriend geweest en we hebben er geslapen, echt een aanrader!

 15. Há! Ik wist wel dat je iets met Nijmegen moest hebben. Ik zag aan de zijkant van je blog een Instagramfoto met de graffititekst “meer liefde”. Die vind ik door heel Nijmegen en ik vind er telkens weer nieuwe plekken bij. Bij m’n school, in het steegje in de stad (zoals jij weet), op een elektriciteitskastje en ga zo maar door! Maar nu weet ik het dus. Het is je geboortestad! Gaafjes. ^.^

  Maar even over Credible: Ik ken het helemaal niet! En ik wóón nota bene in Nijmegen. Nou ja, ook nog niet eens twee jaar. Maar toch. Trouwens, toen ik wat foto’s van de binnenkant zag, dacht ik eerst dat het vlakbij Plein 44 lag. Maar bij het Valkhofpark dus? Hmm, dan moet ik toch maar eens opzoek naar Credible! Ik wil er in elk geval wel een keertje binnen kijken. Het ziet er erg novelish uit. Vooral met dat bed ook! En het zit propvol op de foto’s. Is dat altijd zo? =)

 16. Laura

  Hoi Marlous!
  Ik zat zojuist met een vriendin te bedenken waar we vanavond willen gaan uiteten voor een mooi prijsje, dus besloot ik eens te kijken wat jij daarover te vertellen had. Bedankt, wij gaan vanavond kijken of hier nog een plekje voor ons vrij is!
  Mijn moeder (Anja!) en ik kijken trouwens regelmatig met veel plezier op jouw blog. Ik laat normaal nooit reacties achter, maar wilde toch graag een keer laten weten dat we mee kijken.

  1. Hee Laura, wat super leuk en lief dat je de moeite neemt om even een berichtje achter te laten. Ben zelf altijd heel nieuwsgierig naar wie er allemaal mijn blog leest, en had het van jou bijvoorbeeld nooit verwacht! Hopelijk heb je lekker gegeten bij Credible!

Geef een reactie