Music: Mr. Little Jeans

Qua muziek ben ik redelijk makkelijk. Ik luister graag jazz en indie muziek, maar heb ook mijn guilty pleasures zoals Rihanna en Avicii. Een paar jaar terug was ik nog heel actief op last.fm, nieuwe muziek van onbekende artiesten ontdekken. Dat gebeurt de laatste tijd niet meer zo vaak, tot afgelopen week!
Via via kwam ik bij de Single Ladies cover van Mr. Little Jeans, een Noorse zangeres die volgens mij hier nog relatief onbekend is. Ik zocht haar gelijk op in Spotify en ontdekte dat ze ook een heleboel zelfgeschreven nummers heeft, welke erg tof zijn!

Qua stijl doet ze me een beetje denken aan The XX, maar ook aan Lana Del Rey. Ze heeft een hele relaxte, ‘lieve’ stem, en haar nummers hebben wat elektronisch maar zijn niet overdreven druk. Perfecte achtergrond muziek voor tijdens het studeren of het bloggen vind ik, en daarom deel ik deze tip graag met jullie!

Kijk, ze heeft zelfs wel wat weg van Lana. Al is ze wel meer een natural beauty ;-)
De Single Ladies cover waar ik het over had. Erg fijn, maar haar eigen nummers zijn misschien nog wel leuker:
Oh Sailor – dit is mijn favoriet
Runaway, deze is wat meer uptempo. 
The Suburbs heeft wat dubsteb invloeden, en hier hoor je de gelijkenis met Lana Del Rey wel een beetje. 
Waterfalls is een cover van Paul McCartney, maar hij is heel anders – erg gaaf!
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Haar eerste EP kwam bijna 4 jaar geleden uit, en twee jaar geleden werd het eerste album aangekondigd. Deze is nog steeds niet verschenen, maar op twitter kondigde ze vorige week aan dat ze bezig was met het mixen van het laatste nummer van het album. ‘For realz’ deze keer, dus hopelijk volgt het album snel. Tot die tijd luister nog even alle nummers van haar voorgaande EP’s op spotify!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Jennifer

  Hmm, apart en heerlijk chill! Goed om op te zetten tijdens het studeren, want het leidt niet af gelukkig!

 2. Eva C.

  Ah, wauw! superleuke muziek en ik had er nog nooit van gehoord. Bedankt voor de tip ;)

 3. Ik heb alleen nog Single Ladies geluisterd, omdat de filmpjes lang moeten laden op mijn telefoon maar wauw, echt een originele cover en een fijne stem om naar te luisteren! Liefs, Stella.

 4. liefsswaen

  Fijne liedjes! Ik ken haar nog niet, maar ik vind haar stem erg fijn :)

 5. Wing

  Leuk, haar kende ik nog niet! En in ‘Oh Sailor’ klinkt ze echt als Lana ja.Sowieso klik ik altijd op je muziekpost, want ik houd wel een beetje van dezelfde soort muziek als jou.

Geef een reactie